Linija
Republicki zavod za sport
3.02.2021.

Rekreativni programi u Domu sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U Domu sportova Prvog Nacionalnog trening centra ZSMSRS u mogućnosti smo da ponudimo širok spektar usluga, koji uključuje programe kao što su Classic, Blue, Max i Trim.

U ovom sportsko – rekreativnom objektu postoje mnogе prostorije koje su osposobljene za više sportova, tereni za sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretana i zajedničke prostorije koje su na raspolaganju svim sportistima i rekreativcima.
 
Dom sportova je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. Ceo kompleks Doma sportova dostupan je i za lica sa posebnim potrebama.
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS promoviše zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu, pružanje stručne podrške organizacijama u sportu i sportskoj praksi, praćenje i primena najnovijih stručnih i naučnih dostignuća u oblasti sporta, stručnih analiza i istraživanja, kao i pripremanje validnih informacija od značaja za donošenje odluka u oblasti sporta na nivou Države.
 
 
 
Molimo korisnike da se pridržavaju pravila ponašanja i korišćenja u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Više icoMore


3.02.2021.

Qualisys sistem

 Qualisys sistem - 3D kinematička analiza posturalnog statusa - Procena usklađenosti segmenata tela:

- Stopalo i skočni zglobovi
- Kolena
- Lumbalno - karlični pojas
- Kičmemi stub
- Ramena
- Glava i vrat
 
3D dinamičke analize – Procena izvođenja osnovnih obrazaca kretanja

 Procena mobilnosti i stabilnosti zglobova i držanja tela tokom izvođenja osnovih kretanja koja su zastupljena u većini svakodnevnih i sportskih aktivnosti 

 Identifikacija statičkih posturalnih devijacija i asimetrija tela zajedno sa analizama osnovih obrazaca kretanja omogućavaju uvid u biomehaniku tela čoveka

Više icoMore


2.02.2021.

Projekat Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Video

U multifunkcionalnoj dvorani, koja je u sklopu I Nacionalnog trening centra, treniraće mnogobrojni nacionalni sportski savezi. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Krovna površina biće zatravljena i uklopljena, kao i ceo objekat, u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Izgradnja kompleksa traje već godinu ipo dana, a završetak se očekuje sredinom godine.

 Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku 
 
U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za više sportova ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju svim sportistima. Biće napravljena tako da će moći na dnevnom nivou da ugosti više saveza. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove.

Više icoMore


1.02.2021.

Košarkašice na kontrolama zdravstvene spreme u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

 Ženska seniorska reprezentacija Srbije

Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca.
 
Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Kontrola utreniranosti podrazumeva: određivanje aerobne radne sposobnosti indirektnom metodom, određivanje aerobne radne sposobnosti direktom metodom na gasnom analizatoru mereći "udah po udah", određivanje anaerobnog praga merenjem laktata u krvi.
 
Testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga.
 

Više icoMore


29.01.2021.

Motorička testiranja U17 i U19 Ženske fudbalske selekcije

Fudbalerke U17 i U19 selekcije
U Kući fudbala u Staroj Pazovai, 25. i 26. januara, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, obavili su motorička testiranja i procenu funkcionalnih obrazaca kretanja FMS Ženskoj fudbalskoj selekciji.  Fudbalerke U17 i U19 selekcije su trenutno na zimskim pripremama, u okviru kojih su im stručni saradnici Odeljenja za analitiku u sportu obavili terenska testiranja baterijom testova kojom se meri gipkost, brzina, agilnost, snaga.


Više icoMore


26.01.2021.

Omladinci Čukaričkog u ZSMSRS

Madžarević Mihailo FK „Čukarički“

Mladi fudbaleri (2005. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički, u zakazanim terminima,dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja.Njima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.


Više icoMore


19.01.2021.

Fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, sportsko-medicinska i motorička testiranja obavio fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben. On rođen je 1989. godine na fancuskom ostrvu Majot. U FK Crvena Zvezda igra od 2018. godine na poziciji napadača, pre Zvezde je igrao za grčki Panionios, Levadioakos i Olimpijakos.

U Centru za medicinu i psihologiju sportaMuhamedu je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.

Stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su fudbaleru izvršili procenu neuromišićne funkcije kolena.

Fudbalerima se vrše kontrole medicinske, fizičke i psihološke spremnosti za bavljenje sportom. Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme, a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista.


Više icoMore


19.01.2021.

Motorička testiranja ŽFK Spartak iz Subotice

ŽFK Spartak

   

U sklopu višegodišnje uspešne saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice (višestrukog šampiona Srbije i redovnog učesnika UEFA lige šampiona). Stručni saradnici centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu obavili su procenu motoričkih sposobnosti i stepena treniranosti pred početak zimskih priprema za nastavak takmičenja u Superligi Srbije.


Više icoMore


13.01.2021.

Omladinci Čukaričkog u Zavodu za sport i medicinu sporta

Omladinci Čukaričkog na testiranjimaTokom ove  nedelje mladi fudbaleri (2003. i 2004. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički sukcesivno, u zakazanim terminima dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja, kojima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.

Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.


Više icoMore


11.01.2021.

Prvi tim Čukaričkog na testiranjima u ZSMSRS

Dvadesetšest fudbaalera FK Čukaručki, su obavli redovna sportsko-medicinska i motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Svi sportisti su u obavezi da se pre sportskih testiranja testiraju na prisustvo virusa COVID-19.

Svi fudbaleri su prošli detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje, nakon kojih se vrše standardizovani testovi, sportsko medicinska i motorička testiranja.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sledeća >

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.