Linija
Republicki zavod za sport
15.03.2021.

Ivana Jorović na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Ivana Jorović (Čačak, 3. maj 1997.) srpska je teniserka i član Fed kup reprezentacije Srbije.

 
Sportsko - medicinski pregled obuhvata:
 
-          Fizikalni pregled po sistemima
-          Antropometrija: merenje telesne visina, telesna masa, određivanje telesne kompozicije – određivanje procenta telesnih masti, mišića, koštanog tkiva i vode
-          Elektrokardiografija (EKG)
-          Psihodijagnostika
-          Spirometrija
-          Laboratorijske analize krvi (kompletna krvna slika, sedimentacija, biohemijske analize: glikemija, urea, ukupni holesterol, trigliceridi, transaminaze, gvožđe u serumu)
-          Ultrazvučni pregled srca
-          Funcionalni test opterećenja – kontrola utreniranosti
 
Funkcionalna testiranja - kontrola utreniranosti:
  • Određivanje aerobne radne sposobnosti indirektnom metodom – Astrand test
  • Određivanje aerobne radne sposobnosti direktom metodom na gasnom analizatoru mereći "udah po udah"
  • Određivanje anaerobnih sposobnosti – Wingate test 
  • Određivanje anaerobnog praga merenjem laktata u krvi
U Sektoru medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS svi korisnici sportsko - medicinskih usluga, pre kontrole utreniranosti, prolaze detaljan medicinski pregled, određene nivoe zdravstvene kontrole, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Nakon uvida u zdravstvenu spremu, prolaze standardizovane testove – funkcionalna testiranja koja se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.
 

Više icoMore


11.03.2021.

Zaposleni u Fudbalskom savezu Srbije na vakcinaciji u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS izvršena vakcinacija zasposlenih iz Fudbalskog saveza Srbije.

Vakcinacija sportskih radnika se odvija isključivo zakazivanjem termina, u skladu sa interesovanjem i po konsultaciji sa sportskim savezima elektronskim putem.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je pre mesec dana osposobio prostorije za vakcinaciju koje se nalaze na Otvorenom plivalištu u Košutnjaku i tako nastavio sa aktivnim angažovanjem u borbi protiv pandemije. Novootvoreni punkt za vakcinaciju je namenjen sportistima i sportskim radnicima.

Više icoMore


9.03.2021.

Rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Ponosnih 65. godina postojanja Zavoda za sport i medicinu sporta RS

I nakon više od šest decenija rada, naša naučno - istraživačka ustanova u Košutnjaku zauzima značajno mesto u sistemu sporta Republike, a uživa i veliko poverenje šire sportske javnosti. Istim intenzitetom naučna ustanova sporta podstiče rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana.

''Ponosni smo na sve što smo u proteklih nekoliko godina uradili i tako doprineli da Zavod za sport i medicinu sporta RS danas bude to što jeste – Nacionalni trening centar otvoren za sve građane, rekreativce i sportiste koji žele da brinu o svom zdravlju i ostvaruju vrhunske rezultate. Zahvaljujući radu celog tima, ova institucija čini sve da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja i bude domaćin velikih međunarodnih događaja. Izgradnjom novih sadržaja i rekonstrukcijom postojećih, naša firma je smeštena u sami vrh svetskih sportskih instituta'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta gospodin Goran Bojović.
 

Više icoMore


8.03.2021.

Publikacije Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Objavljene publikacije u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Uvid u publikaciju možete ostvariti klikom na određenu priloženu fotografiju

Opširnije


Više icoMore


8.03.2021.

Zavod za sport i medicinu sporta RS obeležava 65. godina postojanja

''Naša kuća je u protekloj godini ostvarila napredak i pored teškog stanja u zemlji zahvaćenoj korona virusom. Zahvaljujem se kolegama koji su angažovanjem doprineli da kao uspešna i produktivna firma ne posustanemo. Nesebičnim doprinosom protiv pandemije, opravdali smo rejting i poverenje. Kroz promociju naše kuće šaljemo signal koliko je sport bitan. Vrednosti sporta su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo'', dir. ZSMSRS g-din Goran Bojović.

Zavod za sport i medicinu sporta RS sutra obeležava rođendan. Bogatom istorijom od preko šest decenija, učestvovao je u evoluciji koja je rezultirala ovim danas i u ostvarenim sportskim dostignućima naših šampiona. Dalji rad naše kuće je prvenstveno usmeren na razvoj vrhunskog sporta u cilju što veće afirmacije srpskog sporta.


Više icoMore


8.03.2021.

Svim damama srećan praznik

Drage dame,
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS, Vam želi srećan međunarodni praznik, dan žena 8. mart.
 
Srećan 8. mart svim pripadnicama lepšeg pola.
 
Uživajte u sreći, pažnji i ljubavi!


Više icoMore


4.03.2021.

Čestitke za izuzetne zasluge Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Predsednik Internacionalne federacije sportske medicine prof. dr gospodin Fabio Pigozi, uputio je čestitke Zavodu za sport i medicinu sporta RS i direktoru gospodinu Goranu Bojoviću na ostvarenim prošlogodišnjim rezultatima uprkos pandemiji koja je pogodila svet.

''Dozvolite mi da izrazim zahvalnost za Vašu nepokolebljivu želju, volju i posvećenost tokom angažmana u borbi protiv Kovida - 19. Takođe, veliko hvala na lojalnosti sportskoj medicini i Internacionalnoj federaciji sportske medicine. Do skorog viđenja na Svetskom kongresu u Atini, srdačno Vas pozdravljam'', prof. dr gospodin Fabio Pigozi.
 
Internacionalna federacija sportske medicine (FIMS) je zvanična medicinska asocijacija koja obuhvata međunarodnu zajednicu sportskih medicinskih udruženja i pojedinaca koji promovišu razvoj sportske medicine i odgovarajućeg istraživanja širom sveta.
 
 
Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta g. Goran Bojović
 
Direktor Vaterpolo kluba Partizan, gospodin Nikola Kuljača, čestita i zahvaljuje se Zavodu za sport i medicinu sporta RS i direktoru gospodinu Goranu Bojoviću na profesionalizmu i pravovremenom reagovanju u kritičnoj situaciji, spasivši život jednom mladom vaterpolisti.
 
''Zbog ovog Vašeg poduhvata, čvrstog sam stava da će se naša saradnja nastaviti i produbiti. Veliko Vam hvala'', direktor VK Partizan gospodin Nikola Kuljača.

Više icoMore


3.03.2021.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


3.03.2021.

Najznačajnija sportska ustanova

Video

Prvi Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS zadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Naš trening centar raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku. Rekonstruisani su i izgrađeni mnogi, a plan je i dodatno širenje kapaciteta naše firme. Struktura sportskih objekata omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija. Kompleks Otvorenog plivališta Košutnjak obuhvata pet bazena, od kojih se olimpijski bazen natkriva u periodu od septembra do juna. Bazen hala prilagođena je za korisnike sa posebnim potrebama, a pogoduje i reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim klubovima, rekreativcima.

Na otvorenim terenima  za rukomet, odbojku i košarku postavljena je nova tartan podloga, a sledi instaliranje video nadzora na svakom terenu pojedinačno. U okviru hotela ''Trim'' se nalazi, pored soba i apartmana, i konferencijska sala, restoran sa savremenom kuhinjom gde se obroci mogu prilagoditi sportistima i njihovom trenažnom procesu, velika bašta na otvorenom i najsavremenije igralište za decu gde najmlađi mogu uživati u raznovrsnim sadržajima. Dom sportova je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. U sklopu Nacionalnog centra je i izdvojeno odeljenje u opštini Kladovo, Omladinsko sportski kamp Karataš.

Više icoMore


3.03.2021.

Usluge Zavoda za sport i medicinu sporta Repubike Srbije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije čine specijalisti iz oblasti: medicine sporta, tehnologije trenažnog procesa (uključujući i vežbanje radi zdravlja), psihologije sporta, informaciono dokumentacione delatnosti u sportu. Takođe, postoje službe za pravna, ekonomska, marketinška i druga pitanja i kadar različitih profila koji se bavi održavanjem velikog kompleksa.

U okviru Zavoda za sport i medicinu sporta, od osnivanja, radi biblioteka fonda blizu 8.300 jedinica. Različiti sadržaji o sportu od nedavno su dostupni i u elektronskom izdanju.
 
Na prostoru od 43 hektara nalaze se laboratorije za sportsko - medicinske preglede, motorička i psihološka testiranja, zatvoreni i otvoreni sportski tereni, trim staza, kompleks otvorenog plivališta Košutnjak, atletski stadion, Nacionalni trening centar, hotel Trim.
 
Usluge laboratorije za preglede i testiranja (najmodernija oprema za sportsko - medicinsku, psihološku i motoričku dijagnostiku, primena savremene metodologije testiranja), i objekte sportske namene, pored vrhunskih takmičara, koriste i parasportisti, rekreativci, deca, udruženja, škole, fakulteti, kompanije koje brinu o rekreaciji zaposlenih.
 
Gotovo ceo kompleks Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije dostupan je i za lica sa posebnim potrebama.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.