Linija
Republicki zavod za sport
14.10.2019.

Stipendisti na redovnim pregledima u ZSMSRS

Na osnovu Pravilnika o uslovima za obavljanje zdravstvenih pregleda sportista, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije svakodnevno se  obavljaju motorička testiranja i sportsko-medicinski pregledi vrhunskih sportista i svih učesnika u sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Jovičić Miloš – kendo  Kontić Jelena – sinhrono plivanje

Više icoMore


11.10.2019.

Stipendisti MOS na drugom pregledu

Milica Mandić, Ognjen Đurđev, Viktor i Mate Nemeš na sportsko-medicinskim testiranjima

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS sportsko-medicinske preglede i motorička testiranja danas su obavili stipendisti MOS: Milica Mandić (tekvondo), Viktor i Mate Nemeš (rvanje) i Ognjen Đurđev (boks).

Centru za medicinu i psihologiju sportastipendistima je urađen drugi pregled za ovu godinu. U sklopu toga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test. Stipendistima su stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu izvršili motorička testiranja.


Više icoMore


10.10.2019.

Mali sajam sporta u Zaječaru

Zaječar je juče, 09. oktobra 2019. Godine, bio domaćin manifestacije Mali sajam sporta, koja se tradicionalno u Srbiji organizuje već osmu godinu zaredom. Na ovoj  manifestaciji Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dao doprinos i prezentovao svoje delatnosti.

Manifestacija Mali sajam sporta  se održava već osam godina u organizaciji Sportskog saveza Srbije uz podršku MOS.


Više icoMore


9.10.2019.

Fudbaleri FK „Petar Puača“ iz Novog Sada na motoričkim testiranjima

Fudbaleri FK Petar Puača Ilija i Zoran Vlaisavljević iz Novog Sada obavili su motorička testiranja u laboratoriji za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS.


Više icoMore


9.10.2019.

Značaj sportsko medicinskih pregleda i motoričkih testiranja

Kontrolom zdravlja i procenom motoričkih sposobnosti, sportisti dobijaju mogućnost uvida u stanje pripremljenosti, efikasnosti trenažnog procesa i njegova korekcija, podizanje motivacije za dalji rad, utvrđivanje prednosti i mana.

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Vizija Zavoda jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.


Više icoMore


7.10.2019.

Mali sajam sporta na Ubu

petak 04. oktobar 2019. održala se manifestacija Mali sajam sporta na Ubu, na kome je učestvovao Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Stručani saradnici Zavoda su održali promociju delatnosti i opreme ZSMSRS. Mali sajam sporta je organizovao Sportski savez Srbije.


Više icoMore


3.10.2019.

Sportsko medicinski pregledi zaposlenih u Ministarstvu omladine i sporta RS

Darko Udovičić, pomoćnik ministara omladine i sporta RS, obavio je danas sportsko medicinske kontrole u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u Centru za medicinu i psihologiju sporta.

Udovičić je pomoćnik ministra – rukovodilac Sektora za sport. Po završetku vaterpolo karijere ostao je u ovom sportu. Bio je direktor Svetskog vaterpolo šampionata za juniore u Beogradu, a organizovao je i seniorsko Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Lekarski pregledi zaposlenih i angažovanih lica u Ministarstvu omladine i sporta RS vrše se svakodnevno. Obavljaju im se medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.

Više icoMore


2.10.2019.

Zvezdin preokret za trijumf u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvi trijumf u Ligi šampiona, pobedivši sa 3:1 Olimpijakos u drugom kolu elitnog takmičenja.

  Fudbaleri Crvene zvezde na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Naredni meč prvak Srbije odigraće u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema.
 
Pravila UEFA kažu da ko u Ligu šampiona 2019/2020 uđe, a Zvezda je to učinila u Austriji, dobija kao učesnik 15,25 miliona evra. Svaki trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona donosi pobedniku po dodatnih 2,7 miliona evra od UEFA, pa će toliko Zvezda dobiti jer je savladala grčkog predstavnika, svoj "bratski klub".

Više icoMore


1.10.2019.

Natkriveni olimpijski bazen ZSMSRS počeo sa radom

Obaveštavamo korisnike sportskih objekata I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije da je natkriveni olimpijski bazen počeo sa radom.

Zatvoreni olimpijski bazen Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku, dostupan je reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim i rekreativnim plivačkim klubovima i građanima. U sklopu zatvorenog olimpijskog bazena, je zatvoreni objekat sa svlačionicama i mokrim čvorom kapaciteta do 200 korisnika, koji mogu koristiti i lica sa posebnim potrebama. Teretana na otvorenom plivalištu dostupna je za korišćenje sportistima i rekreativcima.
 
Radno vreme olimpijskog bazena u Košutnjaku je svakog dana od 7 do 22 sata.
 
Korisnicima naših usluga je na raspolaganju i bazen u Domu sportova.
 
Zahvaljujemo se korisnicima na poverenju i saradnji

Više icoMore


30.09.2019.

Stipendistkinja na kontrolama utreniranosti u ZSMSRS

Bojana Kljajić reprezentativka Srbije u mačevanju

Funkcionalnim testom opterećenja, proverava se reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu. Bilo ko da planira da se podvrgne fizičkom naporu treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole.
 
Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Testom fizičkog napora se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.
 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta svi zainteresovani mogu da obave kompletne sportsko medicinske kontrole i testiranja. Svi ispitanici prolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Obavezan deo pregleda podrazumeva kompletne biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, opšti lekarski pregled, EKG. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i Tredmilu – traci.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.