Linija
Republicki zavod za sport
13.08.2020.

Košarkaši „Partizana“ u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Košarkaši „Partizana“ obavljaju zdravstvene kontrole i motorička testiranja

Zdravstvene kontrolame i motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS obavili su košarkaša KK „Partizan“ Novica Veličković, Rade Zagorac, Nikola Janković, Stefan Janković, Nilola Radovanović, Dušan Tanasković, Thomas RashawnBraian Angola, Luka Tarlać, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz, Marcus Paige, Codi Miller Mcintyre, William Mosley.


Više icoMore


13.08.2020.

Testiranja uspešnih sportista stipendista u ZSMSRS

Naši uspešni i perspektivni sportisti dolaze na redovne kontrole zdravstvene spreme i kontrole utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Danas su zdravstvene kontrole i motorička testiranja obavili stipendisti: tekvondistikinje Milica Mandić, Nađa Savković i Vanja Stanković; teniserke Olga Danilović i Ivana Jorović; atletičar, bacač kugle Asmir Kolašinac; motorciklista Strahinja Kalamković i bokserke Milena Matović i Jelena Zekić.

Kontrolam zdravstvene spreme

Više icoMore


12.08.2020.

Košarkaš Novica Veličković na motoričkim testiranjima u ZSMSRS

Košarkaš Partizana, Novica Veličković (1986) radio je funkcionalna testiranja u Centru za motorička istraživanja i analitiku u sportu ZSMSRS. Novica je seniorsku karijeru počeo u Partizanu, u sezoni 2004/05. Iz Partizana je prešao u španski Real Madrid, igrao je i za nemački Broze Bamberg i turski Trabzonspor. U dva navrata je bio igrač i naše Mega Vizure. U Partizan se vraća 2016. godine. U Zavodu za sport i medicinu sporta RS je bio prvi sportista koji je testiran na Izokinetičkom dinamometru.

FMS (Functional movement screen – Funkcionalno skeniranje pokreta)


Više icoMore


11.08.2020.

Svim srpskim sportistima i trenerima besplatno testiranje na COVID-19

U Palati „Srbija“, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije mr Goran Bojović je potpisao sporazum o tehničkoj saradnji sa direkcijom Nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, v.d. direktorom laboratorije dr Nenadom Dolovcem.
 

Više icoMore


11.08.2020.

Stipendisti MOS na redovnim kontrolama u ZSMSRS

Ucilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u ZSMSRS, usled epidemiološke situacije, ali i u cilju zaštite zdravlja sportista, preduzmaju se sve propisane mere zaštite.

Sportsko – medicinski pregledi
 
Stipendisti MOS dolaze na unapred zakazana testiranja u Zavoduza sport i medicinu sporta RS. Danas su zdravstvene kontrole i motorička testiranja obavili stipendisti: plivači Nikola Aćin i Uroš Đoković, teniserka Natalija Kostoć i teniser Miomir Kecmanović, karatistkinja Jovana Peković, odbojkapica Nikolina Lukić, skijaš Janko Kolarević, bokseri Dejan Grmuša i Milosav Savić, kok bokser Nikola Todorović, kao i sportisti Vazduhoplovnog saveza Bojan Gostojić i Kristina Čipčić, i Moto saveza Vuk Drmanac.
 

Više icoMore


7.08.2020.

DELUJMO PREVENTIVNO I BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA

Ministarstvo zdravlja RS

 

Molimo vas da u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, preduzmete sledeće mere:
 
  • u narednim danima smanjite kontakte sa drugim osobama;
  • često perite ruke sapunom i vodom ili koristite sredstvo za dezinfekciju;
  • izbegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju;
  • izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju simptome infekcije;
  • izbegavajte pozdravljanje i održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra;
  • koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama;
  • često provetravajte prostorije u kojima boravite;
  • ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačate higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.
 
Molimo vas da u potpunosti postupate u skladu sa dobijenim uputstvima.
 
Unapred vam se zahvaljujemo na odgovornom ponašanju prema sopstvenom zdravlju, kao i prema zdravlju svih stanovnika Republike Srbije.


Više icoMore


7.08.2020.

Mere predostrožnosti od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS zbog pandemije

Zbog nastale epidemiološke situacije, koja još uvek traje, Zavod za sport i medicinu sporta RS obustavio je do daljeg korišćenje usluga Doma sportova. Tereni na otvorenom su dostupni za korišćenje. Naši stručni saradnici, lekari, su na raspolaganju Ministarstvu zdravlja RS.

''Želimo da pomognemo koliko možemo i da još jednom pokažemo da je naš sistem ideja solidarnosti i obzirnosti prema sugrađanima. Zalaganjem za ono što predstavljamo, šaljemo jasnu poruku celokupnoj naciji da ćemo što se nas tiče uložiti maksimum radi suzbijanja negativnih efekata koji nas očekuju. Odgovornim ponašanjem dajemo primer drugima, a ozbiljnost situacije podižemo na još viši nivo'', ističe generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.
Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju


Više icoMore


7.08.2020.

ZAŠTITITE SEBE I DRUGE

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Budimo odgovorni i solidarni, danas protiv korona virusa, sutra na polju drugih stvari. Društveno odgovorno ponašanje tokom pandemije korona virusa je važno jer je to trenutno jedini način da se ova velika zdravstvena kriza prebrodi kako bi se ponovo stekli uslovi za normalan život. Umanjimo rizik od zaraze i daljeg širenja virusa. Svojevoljnom izolacijom ili usred dužeg boravka u kući, pojedinac na miru i u krugu porodice može da preispita način života, razmisli o svojoj i budućnosti svoje porodice i tako, nakon prestanka opasnosti od zaraze korona virusom, odredi sutrašnje prioritete'', generalni menadžer Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Bojović.


Više icoMore


7.08.2020.

Školica plivanja na plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta RS, svake godine tokom letnjeg raspusta realizuje besplatne programe ''Letnju školu plivanja ZSMSRS 2020'', koja je u toku, a trajaće do 28. avgusta.

 
Prijave za učešće na programu ''Letnja škola plivanja ZSMSRS 2020'' vrši se svakog radnog dana na Otvorenom plivalištu ''Košutnjak'' od 8.00 časova.
 
Termin realizacije obuke neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika je svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 10:00 časova na Otorenom plivalištu ''Košutnjak''.
  
Cilj besplatnih programa je da se svoj deci školskog uzrasta omoguće bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika, da zamene sedentarni način života za aktivan, kao i da kvalitetnije provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i učenju novih veština.
 
Program letnje škole plivanja realizuju iskusni stručni saradnici Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, profesori fizičke kulture, koji imaju dozvolu za rad Plivačkog saveza Srbije.
 
Kontakt telefoni: 066 6410 723 i 066 6410 823

Više icoMore


7.08.2020.

Ragbisti na terenskim testiranjima u OSK ''Karataš''

U Omladinsko – sportskom kampu ''Karataš'' Zavoda za sport i medicinu sporta RS, trenažne procese i pripreme za buduća takmičenja sprovode mladi ragbisti U - 15. Stručni saradnici Zavod za sport i medicinu sporta RS, profesori fizičke kulture i lekari različitih specijalnosti pružaju kompletan  nadzor nad mladim i perspektivnim sportistima koji borave u našem kampu.

Specifičnom baterijom motoričkih testova ragbistima su odrađeni testovi za procenu brzine, agilnosti, gipkosti, specifične agilnosti, snage i preciznosti.
 
Kamp raspolaže sa kompletnom sportskom infrastrukturom. Tu ulaze otvoreni i zatvoreni sportski tereni, sportski rekviziti, sportska ambilanta kao i specijalno koncipirana sportska ishrana. Ishrana je pažljivo koncipirana potrebama sportista, i umnogome pomaže sportskim trenerima da pravilno doziraju intenzitet treninga.
 
Omladinski kamp KARATAŠ
Đerdapski put bb, Kladovo
faks: +381 19 809 036
tel: +381 19 809 009
e-mail: kamp.karatas@rzsport.gov.rs
 

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.