Linija
Republicki zavod za sport
26.01.2021.

Omladinci Čukaričkog u ZSMSRS

Madžarević Mihailo FK „Čukarički“

Mladi fudbaleri (2005. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički, u zakazanim terminima,dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja.Njima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.


Više icoMore


19.01.2021.

Fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Muhamed Ben na testiranjima u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, sportsko-medicinska i motorička testiranja obavio fudbaler Crvene zvezde Muhamed Ben. On rođen je 1989. godine na fancuskom ostrvu Majot. U FK Crvena Zvezda igra od 2018. godine na poziciji napadača, pre Zvezde je igrao za grčki Panionios, Levadioakos i Olimpijakos.

U Centru za medicinu i psihologiju sportaMuhamedu je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.

Stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su fudbaleru izvršili procenu neuromišićne funkcije kolena.

Fudbalerima se vrše kontrole medicinske, fizičke i psihološke spremnosti za bavljenje sportom. Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme, a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista.


Više icoMore


19.01.2021.

Motorička testiranja ŽFK Spartak iz Subotice

ŽFK Spartak

   

U sklopu višegodišnje uspešne saradnje između Zavoda za sport i medicinu sporta RS i Ženskog fudbalskog kluba Spartak iz Subotice (višestrukog šampiona Srbije i redovnog učesnika UEFA lige šampiona). Stručni saradnici centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu obavili su procenu motoričkih sposobnosti i stepena treniranosti pred početak zimskih priprema za nastavak takmičenja u Superligi Srbije.


Više icoMore


13.01.2021.

Omladinci Čukaričkog u Zavodu za sport i medicinu sporta

Omladinci Čukaričkog na testiranjimaTokom ove  nedelje mladi fudbaleri (2003. i 2004. godište) iz fudbalskog kuba  Čukarički sukcesivno, u zakazanim terminima dolaze u ZSMSRS na redovne sportsko-medicinske preglede i testiranja, kojima se  utvrđuju zdravstvene sposobnosti sportista za obavljanje sportskih aktivnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima.

Sportsko - medicinski pregled obuhvata: laboratorijske analize krvi, antropometrijska merenja, fizikalni pregled po sistemima, elektrokardiografija, ultrazvučni pregled srca. Nakon utvrđivanja zdravstvenog stanja, prelazi se na standardizovana funkcionalna testiranja.


Više icoMore


11.01.2021.

Prvi tim Čukaričkog na testiranjima u ZSMSRS

Dvadesetšest fudbaalera FK Čukaručki, su obavli redovna sportsko-medicinska i motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Svi sportisti su u obavezi da se pre sportskih testiranja testiraju na prisustvo virusa COVID-19.

Svi fudbaleri su prošli detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje, nakon kojih se vrše standardizovani testovi, sportsko medicinska i motorička testiranja.


Više icoMore


11.01.2021.

Prvi tim Crvene zvezde na testiranjima u ZSMSRS

Proteklih par dana, fudbaleri  Crvene zvezde su koristili da bi obavli sportsko-medicinska i motorička testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Ceo prvi tim, njih 28, su bili na zdravstvenim pregledima i na funkcionalnim testiranjima.


Više icoMore
30.12.2020.

Radno vreme sportskih objekata Zavoda za sport i medicinu sporta RS tokom predstojećih praznika

Radno vreme I Nacionalnog trening centra - Doma sportova i Zatvorenog olimpijskog bazena tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika

-          31.12.2020. godine do 15:30 časova
-          01.01.2021. godine neradni dan
-          02.01.2021. godine je radni dan sa redovnim radnim vremenom
-          06.01.2021. godine do 15:30 časova
-          07.01.2021. godine je neradni dan


Više icoMore


29.12.2020.

Radno vreme sportskih objekata Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Radi suzbijanja zaraze izazvane korona virusom, Zavod za sport i medicinu sporta RS, usklađen sa novim merama Vlade RS, koriguje način rada sportskih objekata.

 
 
Sportski objekti imaju redovno radno vreme radnim danima od 07.00-17.00 sati, za sprovođenje sportsko-rekreativnih programa.
 
- rekreativno bavljenje sportom / radnim danima od 07.00-17.00 sati;
 
- granski sportski savezi, klubovi za pripremu za registrovana takmičenja - moguć trenažni proces i posle 17.00 sati radnim danima kao i u danima vikenda po utvrđenim rasporedima;
 
- sportsko-rekreativni klubovi i škole sporta / radnim danima od 07.00-17.00;
 
- lekarsko obezbeđenje ZSMSRS / radnim danim od 07.00-17.00 sati, s obzirom da se ovom uslugom obuhvataju rekreativni korisnici iz grupe građanstvo - korisnici po ugovorima imaju obavezu sopstvenog organizovanja lekarskog obezbeđenja;
 
- spasilačko obezbeđenje na vodi / uvek u terminima kada su korisnici na bazenima.
 
Molimo da u skladu sa tim organizujete svoje aktivnosti i pridržavate se strogo i svih do sada utvrđenih mera i pravila ponašanja za korišćenje objekata Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
 
O izmenama i/ili dopunama i usklađivanjima našeg rada, u odnosu na mere koje se budu donosile u narednom periodu, bićete redovno obaveštavani.
 
Čuvajte se i budite zdravi.

Više icoMore


28.12.2020.

Projekat Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Video

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani, koja je u sklopu I Nacionalnog trening centra, treniraće mnogobrojni nacionalni sportski savezi. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Krovna površina biće zatravljena i uklopljena, kao i ceo objekat, u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Izgradnja kompleksa traje već nepunih godinu ipo dana, a završetak očekujemo u prvoj polovini sledeće godine.

 Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku 
 
U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za više sportova ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju svim sportistima. Biće napravljena tako da će moći na dnevnom nivou da ugosti više saveza. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove.
 
''Ovaj objekat će omogućiti da sportisti imaju autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou i uz korišćenje zajedničkih sadržaja u okviru objekta. Izgradnjom objekta želimo da našim sportistima pružimo vrhunske uslove za profesionalni razvoj, kakve imaju njihove kolege u zemljama sa većim brojem evropskih, svetskih i olimpijskih odličja od naše. Verujemo da će po završetku izgradnje njenu prednost i značaj prepoznati i građani, što kroz jaču afirmaciju individualnih sportova po kojima naša zemlja nije bila toliko prepoznavana kao kada je reč o timskim, što kroz primer da smo i uslovima izgradnje objekta u neposrednoj okolini autentičnog prirodnog ambijenta sposobni da vodimo računa o životnoj sredini, učinimo je lepšom i kao takvu je ostavimo generacijama koje dolaze'', navodi direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.