Linija
Republicki zavod za sport
31.03.2021.

Multifunkcionalni kompleks - Najveća investicija u sportskoj infrastrukturi

 
Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani treniraće mnogobrojni Nacionalni sportski Savezi. Predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom.

''Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji. Objekat se nalazi na iskošenom terenu, pa su autori idejnog rešenja pokušali da oblikovanje prilagode morfologiji terena, kako bi sam objekat što manje narušio prirodni ambijent u okruženju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Više icoMore


31.03.2021.

Kvalifikacije za SP u Kataru 2022.

Fudbalska reprezentacija Srbije, pobedila je Azerbejdžan sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je pobedila u Azerbejdžanu golovima Aleksandra Mitrovića. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su bili znatno bolji tokom prvog poluvremena, ali je domaćin promenio tok meča boljim ritmom u nastavku. "Orlovi" su odlično startovali u borbi za Svetsko prvenstvo, porazili su najpre kod kuće Irsku, a onda pokazali odličnu igru protiv Portugala i izašli neporaženi iz duela sa šampionom Evrope.
 
 
Naredni meč "orlovi" igraju u septembru. Prvo sledi prijateljski duel sa Katarom (1. septembar) u gostima, a onda kod kuće sa Luksemburgom (4. septembar) i u gostima sa Irskom (7. septembar). U junu će "orlovi" odigrati dve ili tri prijateljske utakmice, koje će selektoru pomoći da iskristališe tim pred finiš kvalifikacija. 

Više icoMore


30.03.2021.

Ozelenjavanje Košutnjaka od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

''Našim redovnim i svakodnevnim aktivnostima, brinemo o zelenilu u Košutnjaku. Pored ovih posađenih sadnica, u planu je da tokom ove godine bude posađeno još 450. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i ministru gospodinu Udovičiću na dosadašnjoj pomoći. Obnavljanjem zdrave sredine u kojoj živimo, pospešujemo kvalitet naših života, nadograđujući pejzažnu arhitekturu'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije gospodin Goran Bojović.

Obraćanje direktora ZSMSRS gospodina Bojovića


Više icoMore


29.03.2021.

World Health Organization

    


Više icoMore


29.03.2021.

Kvalifikacije za SP 2022. u Kataru: Srbija - Portugal

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je drugu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Portugala i osvojila vredan bod protiv prvaka Evrope.
 
Meč je završen rezultatom 2:2.
 
Golove za naš tim postigli su Aleksandar Mitrović i Filip Kostić.
 
U utorak, 30.03. naši reprezentativci igraju treći meč kvalifikacija za SP 2022. u Kataru protiv selekcije Azerbejdžana.


Više icoMore


26.03.2021.

Nastavak sadnje drveća na zelenim površinama Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prema planu, Zavod za sport i medicinu sporta RS nastavio je sa sadnjom drveća na zelenim površinama, na svojim terenima u Košutnjaku. Prošle godine posadio je 100 sadnica hrasta u trim zoni. Danas je posađeno još 10 sadnica.

Zavod za sport i medicinu sporta RS će i sledeće sedmice nastaviti sa akcijama sadnje.

Više icoMore


25.03.2021.

Srbija savladala Republiku Irsku

Fudbalska reprezentacija Srbije trijumfalno je započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Republika Irska je u Beogradu savladana sa 3:2.
 
U "mundijalskoj" grupi u kojoj su naši reprezentativci, pored Iraca, nalaze se još i evropski prvaci Portugalci, Luksemburg i Azerbejdžan.
 
''Orlovi'' u subotu 27.03. (20.45), na istom mestu, dočekuju prvog favorita grupe "A", reprezentaciju Portugala.
 
Pobednik grupe jedini sigurno ide na šampionat planete u Kataru 2022, a iz svih 10 grupa drugoplasirani prolaze u baraž.


Više icoMore


24.03.2021.

Projekat Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Video

U ovoj multifunkcionalnoj dvorani, koja je u sklopu I Nacionalnog trening centra, treniraće mnogobrojni nacionalni sportski savezi. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom. Krovna površina biće zatravljena i uklopljena, kao i ceo objekat, u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Izgradnja kompleksa traje već nepune dve godine, a završetak očekujemo krajem ove.
 
 
 
Budući izgled Multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku 
 
U ovom sportsko – rekreativnom objektu predviđeni su trening sadržaji za više sportova ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju svim sportistima. Biće napravljena tako da će moći na dnevnom nivou da ugosti više saveza. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove.

Više icoMore


22.03.2021.

Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS radi po ustaljenom radnom vremenu

Krizni štab protiv kovida 19, predložio je da od danas, ugostiteljski objekti i tržni centri ostanu zatvoreni. Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture, kao što su bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade do 21 čas, dok će svi ostali objekti raditi do 20 časova. 

Svi objekti koji budu radili moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.
 
Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Zatvoreni i otvoreni sportski tereni Zavoda za sport i medicinu sporta RS u narednom period će raditi do 20 časova uz poštovanje svih propisanih mera.
 
Zahvalni na razumevanju.

Više icoMore


19.03.2021.

Pravila ponašanja u cilju zaštite zdravlja

 
U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, sve sportske prostorije i tereni će raditi po preporuci Kriznog štaba i odluke Vlade RS, uz pridržavanje pravila ponašanja u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.
 
Umanjimo rizik od zaraze i daljeg širenja virusa. Odgovornim ponašanjem dajemo primer drugima.
 
 
''Od početka pandemije Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije se aktivno ukljičio u borbu protiv COVID 19. U prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u ''Malom Trimu'', oformljena je laboratorija za testiranje sportista na COVID 19. Testiranje vrši medicinsko osoblje Zavoda koje je specijalno osposobljeno za ove potrebe. Osposobili smo i prostorije za vakcinaciju koje se nalaze na Otvorenom plivalištu u Košutnjaku. Novootvoreni punkt za vakcinaciju je namenjen sportistima i sportskim radnicima. Društveno odgovorno ponašanje tokom pandemije korona virusa je važno jer je to trenutno jedini način da se ova velika zdravstvena kriza prebrodi kako bi se ponovo stekli uslovi za normalan život. Odgovorno ponašanje ostaje model koji moramo usvojiti i za ubuduće jer poštovanjem mera, čuvamo pre svega svoje zdravlje ali i svojih najbližih'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.