Linija
Republicki zavod za sport
1.10.2020.

Živković srušila rekord Srbije u sedmoboju star 35 godina

Atletičarka Atletskog kluba ''Partizan Kanjiža'' Marina Živković srušila je rekord Srbije u sedmoboju star 35 godina. Prethodni najbolji rezultat bio je u vlasništvu Olivere Stankov. Ostvarila ga je u Grčkoj 1985. godine.

 
 
Na prvenstvu u višeboju koje se održava u Sremskoj Mitrovici državni rekord je oborio i Mihajlo Memedović u konkurenciji mlađih juniora.

Više icoMore


22.09.2020.

Novak Đoković osvojio masters u Rimu

Novak Đoković je juče osvojio masters u Rimu, pobedom u finalu protiv Argentinca Dijega Švarcmana od 7:5, 6:3. On je osvojio rekordnu 36. titulu iz masters serije.

Pretekao je Pita Samprasa po broju nedelja na prvom mestu ATP liste - 287, a ispred njega je samo Rodžer Federer sa 310 nedelja. Đoković ove godine ima skor od 31 pobede i jednog poraza, iz Njujorka. Zbog pandemije korona virusa, umesto 10.500 gledalaca, na tribinama u Rimu je bilo samo 1.000 navijača. Zbog krize je smanjen i nagradni fond, pa je Đoković zaradio 205.200 evra, u poređenju sa 958.055 evra koliko je prošle godine za trijumf dobio Rafael Nadal. 


Više icoMore


21.09.2020.

Evropska prvenstva u veslanju 2020.

Evropsko prvenstvo za juniore 2020. u Beogradu

Evropsko prvenstvu za seniore u veslanju će se održati u Poznanju (Poljska) od 9. do 11. oktobra 2020. godine. Srbiju će predstavaljati Viktor Pivač i Veselin Savić.

Odbor Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu, potvrdili su da će EP za juniore biti održano 26. i 27. septembra u Beogradu. Zbog pandemije korona virusa EP za juniore nije moglo biti održano 30. i 31. maja, kako je planirano.

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik, a članice EVK (Evropska veslačka konfederacija) su obavezne da potpišu saglasnost, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove.


Više icoMore


15.09.2020.

Predstavnice Srbije u odbojci na pesku na Evropskom prvenstvu

Naše talentovane i perspektivne mlade odbojkašice, bliznakinje Nađa i Nataša Čikuc Dins, ponos su i našeg kolektiva u kome već dugi niz godina radi njihova mama Ivana. Odbojku treniraju već 7 godina, a poslednjih godinu dana i odbojku na pesku. Treninge i pripreme sa svojim timom obavljaju i na našim sportskim terenima I Nacionalnog trening centra u Beogradu i u Kladovu u Omladinsko – sportskom kampu Karataš, a sportsko – medicinske preglede i testiranja vrše takođe u Zavodu za sport i medicinu sporta RS.

Naše reprezentativke Nađa i Nataša se trenutno nalaze na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku koje se održava u Češkoj, a nakon toga se sele na novo takmičenje koje će se održati u Turskoj.


Više icoMore


14.09.2020.

DELUJMO PREVENTIVNO I BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA

Ministarstvo zdravlja RS

 

Molimo vas da u cilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, preduzmete sledeće mere:
 
  • u narednim danima smanjite kontakte sa drugim osobama;
  • često perite ruke sapunom i vodom ili koristite sredstvo za dezinfekciju;
  • izbegavajte dodirivanje lica, usta, nosa i očiju;
  • izbegavajte bliski kontakt sa osobama koje imaju simptome infekcije;
  • izbegavajte pozdravljanje i održavajte razdaljinu od najmanje jednog metra;
  • koristite maske koje prekrivaju nos i usta kada boravite u zatvorenim prostorijama;
  • često provetravajte prostorije u kojima boravite;
  • ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačate higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete, i pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite. Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.
 
Molimo vas da u potpunosti postupate u skladu sa dobijenim uputstvima.
 
Unapred vam se zahvaljujemo na odgovornom ponašanju prema sopstvenom zdravlju, kao i prema zdravlju svih stanovnika Republike Srbije.


Više icoMore


14.09.2020.

Mere predostrožnosti od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS zbog pandemije

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, nakon ublažavanja mera koje se odnose na virus Covid - 19, sve sportske prostorije i tereni biće na raspolaganju korisnicima uz pridržavanje pravila ponašanja i korišćenja u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

''Želimo da pomognemo koliko možemo i da još jednom pokažemo da je naš sistem ideja solidarnosti i obzirnosti prema sugrađanima. Zalaganjem za ono što predstavljamo, šaljemo jasnu poruku celokupnoj naciji da ćemo što se nas tiče uložiti maksimum radi suzbijanja negativnih efekata koji nas očekuju. Odgovornim ponašanjem dajemo primer drugima, a ozbiljnost situacije podižemo na još viši nivo'', ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.
Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju


Više icoMore


14.09.2020.

ZAŠTITITE SEBE I DRUGE

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Budimo odgovorni i solidarni, danas protiv korona virusa, sutra na polju drugih stvari. Društveno odgovorno ponašanje tokom pandemije korona virusa je važno jer je to trenutno jedini način da se ova velika zdravstvena kriza prebrodi kako bi se ponovo stekli uslovi za normalan život. Umanjimo rizik od zaraze i daljeg širenja virusa. Svojevoljnom izolacijom ili usred dužeg boravka u kući, pojedinac na miru i u krugu porodice može da preispita način života, razmisli o svojoj i budućnosti svoje porodice i tako, nakon prestanka opasnosti od zaraze korona virusom, odredi sutrašnje prioritete'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Bojović.


Više icoMore


14.09.2020.

Svetsko atletsko prvenstvo u Srbiji

Atletska staza u bojama srpske zastave i simboli Beograda – tako izgleda logo Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će u martu 2022. godine biti održano u glavnom gradu Srbije.

Na ovom velikom sportskom događaju će učestvovati preko 3.000 takmičara iz više od 200 zemalja sveta.
 
Srbija je zemlja sporta i to je bezbroj puta dokazala osvajanjem najsjajnijih svetskih odličja.
 
Naredni promotivni događaj biće održan 17. septembra na Trgu Republike, a u pitanju je bacački miting „Dobaci do... 22” na kome će biti olimpijski i svetski šampioni u toj disciplini.

Više icoMore


14.09.2020.

Ub domaćin prvih seoskih igara

Počele su Seoske igre Sportskog saveza Srbije za 2020. godinu. Prvi domaćin bila je opština Ub, a Sportski savez opštine Ub prihvatio je izazov da organizuje takmičenje za manje od dve nedelje i tako probije led sa manifestacijom pod svim merama sprečavanja širenja zaraze i modifikovanom sistemu.

Čelni ljudi Sportskog saveza opštine Ub bili su zadovoljni celokupnim takmičenjem, učesnicima je nedostajala publika, u nadi da će se sledeće godine uživati u sportu u potpunosti.

Više icoMore


7.09.2020.

Letnje Masters prvenstvo na bazenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku

U skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom u Srbiji, poštujući mere nadležnih zdravstvenih institucija, Plivački savez Srbije prilagodio je kalendar svojih aktivnosti. Vodeći računa o zdravlju i dobrobiti svih članova PSS pomerene su sve prvobitno planirane aktivnosti vezane za organizaciju Razvojnih kampova PSS.

Letnje pojedinačno i ekipno otvoreno masters prvenstvo održalo se u subotu 05.03. na Otvorenom plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.
 
Po ublažavanju mera nadležnih institucija i javnih zdravstvenih institucija utvrđeno je da su se stekli uslovi za organizovanje Razvojnog kampa PSS u 2020. godini. Kamp PSS biće održan u Beogradu, na Košutnjaku od 29.09. do 02.10.2020. godine u nešto manjem broju, kako bi se ispoštovali propisane mere.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.