Linija
Republicki zavod za sport
31.03.2021.
Multifunkcionalni kompleks - Najveća investicija u sportskoj infrastrukturi

 
Multifunkcionalna dvorana Zavoda za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, će po projektu biti najmoderniji sportski objekat u regionu. U ovoj multifunkcionalnoj dvorani treniraće mnogobrojni Nacionalni sportski Savezi. Predviđeni su trening sadržaji za rvački, džudo, tekvondo, karate, streljački i penjački Savez, ali i sadržaji za medicinu sporta, kao i tereni za druge sportove sa loptom, zone za relaksaciju, teretane, zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima. Biće izgrađena u skladu sa svim ekološkim standardima, a ono po čemu će posebno biti specifična je zeleni krov – prava mala oaza, na kojoj će biti vidikovac sa prirodnom travom.

''Izgradnja ovakvog kompleksa biće veoma značajan faktor daljeg razvoja sporta u Srbiji. Objekat se nalazi na iskošenom terenu, pa su autori idejnog rešenja pokušali da oblikovanje prilagode morfologiji terena, kako bi sam objekat što manje narušio prirodni ambijent u okruženju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom. Kontinuiranom modernizacijom kroz unapređenje infrastrukture podižemo značaj sporta i nivo usluga naše jedinstvene sportske ustanove'', direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.
31.03.2021.
Kvalifikacije za SP u Kataru 2022.

Fudbalska reprezentacija Srbije, pobedila je Azerbejdžan sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je pobedila u Azerbejdžanu golovima Aleksandra Mitrovića. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su bili znatno bolji tokom prvog poluvremena, ali je domaćin promenio tok meča boljim ritmom u nastavku. "Orlovi" su odlično startovali u borbi za Svetsko prvenstvo, porazili su najpre kod kuće Irsku, a onda pokazali odličnu igru protiv Portugala i izašli neporaženi iz duela sa šampionom Evrope.
 
 
Naredni meč "orlovi" igraju u septembru. Prvo sledi prijateljski duel sa Katarom (1. septembar) u gostima, a onda kod kuće sa Luksemburgom (4. septembar) i u gostima sa Irskom (7. septembar). U junu će "orlovi" odigrati dve ili tri prijateljske utakmice, koje će selektoru pomoći da iskristališe tim pred finiš kvalifikacija. 
30.03.2021.
Ozelenjavanje Košutnjaka od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

''Našim redovnim i svakodnevnim aktivnostima, brinemo o zelenilu u Košutnjaku. Pored ovih posađenih sadnica, u planu je da tokom ove godine bude posađeno još 450. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i ministru gospodinu Udovičiću na dosadašnjoj pomoći. Obnavljanjem zdrave sredine u kojoj živimo, pospešujemo kvalitet naših života, nadograđujući pejzažnu arhitekturu'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije gospodin Goran Bojović.

Obraćanje direktora ZSMSRS gospodina Bojovića

29.03.2021.
Internacionalna federacija sportske medicine

 
Organizacioni odbor 36. svetskog kongresa sportske medicine uložiće sve napore za naučno plodan sastanak, jer će poznati svetski stručnjaci imati priliku da razmenjuju svoje znanje i iskustvo o najnovijim dostignućima u sportskoj medicini.
 

Sve vesti imgMore


                         
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.