Linija
Republicki zavod za sport
23.09.2020.
Terenska testiranja mlade fudbalske reprezentacije U15

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije U15

U Kući fudbala u Staroj Pazovi, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su, u terenskim uslovima, obavili procenu motoričkih sposobnosti mlade fudbalske reprezentacije Srbije U15. Primenjeni su testovi za procene funkcionalnih obrazaca kretanja, kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal (gipkost, brzina, agilnost, snaga). Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.

Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.

U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije.

22.09.2020.
Testiranja sportista na COVID 19 u ZSMSRS

Zavod za sport i medicinu sporta RS obavlja testiranja sportista i sportskih radnika na virus SARS-CoV-2. Danas je u ZSMSRS testirano 99 sportista.

22.09.2020.
Novak Đoković osvojio masters u Rimu

Novak Đoković je juče osvojio masters u Rimu, pobedom u finalu protiv Argentinca Dijega Švarcmana od 7:5, 6:3. On je osvojio rekordnu 36. titulu iz masters serije.

Pretekao je Pita Samprasa po broju nedelja na prvom mestu ATP liste - 287, a ispred njega je samo Rodžer Federer sa 310 nedelja. Đoković ove godine ima skor od 31 pobede i jednog poraza, iz Njujorka. Zbog pandemije korona virusa, umesto 10.500 gledalaca, na tribinama u Rimu je bilo samo 1.000 navijača. Zbog krize je smanjen i nagradni fond, pa je Đoković zaradio 205.200 evra, u poređenju sa 958.055 evra koliko je prošle godine za trijumf dobio Rafael Nadal. 

21.09.2020.
Evropska prvenstva u veslanju 2020.

Evropsko prvenstvo za juniore 2020. u Beogradu

Evropsko prvenstvu za seniore u veslanju će se održati u Poznanju (Poljska) od 9. do 11. oktobra 2020. godine. Srbiju će predstavaljati Viktor Pivač i Veselin Savić.

Odbor Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu, potvrdili su da će EP za juniore biti održano 26. i 27. septembra u Beogradu. Zbog pandemije korona virusa EP za juniore nije moglo biti održano 30. i 31. maja, kako je planirano.

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik, a članice EVK (Evropska veslačka konfederacija) su obavezne da potpišu saglasnost, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove.

21.09.2020.
Treneri za skokove u vodu na testiranjima u ZSMSRS

Danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, sportsko-medicinska testiranja obavili treneri za skokove u vodu, Siniša Žugić (69) i Vukan Vuletć (’73).


U ZSMSRS redovne medicinske kontrole i motorička testiranja prolaze mnogobrojni sportisti, i njihovi treneri. Vrše im se kontrole medicinske, fizičke i psihološke spremnosti za bavljenje sportom. Testiranja se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme, a u skladu sa preporukama za specifično testiranje. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Pregledi obuhvatajuanalizu krvne skike, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled i funkcionalna testiranja.

Sve vesti imgMore


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.