Linija
Republicki zavod za sport
25.06.2019.
U sredu 26. juna otpočinje sezona kupanja na otvorenom plivalištu Košutnjak

Sredom uz đačku kljižicu  besplatan ulaz za đake osnovnih i srednjih škola

Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak“ u sredu 26. juna od 10 sati otpočinje sa radom, a ulaz za đake osnovnih i srednjih škola je besplatan.  Najveće plivalište u Srbiji ima pet bazena koji se u skladu sa propisima i tehnički sređuju za početak sezone.  Školjke bazena su očišćene, zamenjene su oštećene pločice i tretirane protivkliznim sredstvima, a u neposrednoj blizini rekreativnog bazena izgrađene su tribine. U toku leta postoji i raznovrsna ugostiteljska ponuda kao i savremeni  prateći sadržaji, čime je ostvaren pun komfor za boravak porodica sa malom decom,  omladine, starijih lica.
 
Cenovnik usluga nije se menjao u odnosu na prošlu godinu. Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do 7 godina starosti  ulaz je 100 dinara. Deca do 3 godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz. Školarci do 12 godina starosti na plivalište mogu ući u prisustvu roditelja ili punoletnog lica.
 
Tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana i besplatna škola plivanja za đake koji preuzmu vaučere od Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Program plivanja traje od 17. juna do 31. avgusta, a biće održan u dva ciklusa, od 17. juna do 24. jula i od 25. jula do 30. avgusta. Obuka plivanja biće realizovana svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro na rekreativnom bazenu plivališta Košutnjak.
 
U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda otpočeo je i sportski  kamp koji se realizuje mesec dana. Sportski sadržaji: odbojka na pesku, stoni tenis i košarka biće organizovani radnim danima od 17. juna do 26. jula.
Radno vreme bazena  je od 10 do 19 sati svakog dana, s tim da je posetiocima dostupna i teretana stacionirana u okviru plivačkog kompleksa. U radno vreme plivališta dežura medicinska služba Zavoda za sport i medicinu sporta RS, kao i službeno lice MUP-a  Čukarice.
24.06.2019.
Maja Ćirić u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Stipendistkinja MOS-a na redovnim kontrolama u Košutnjaku

Reprezentativka Srbije u atletici obavila je neophodne medicinske preglede i funkcionalna testiranja u vodećoj ustanovi sporta.
Angažovanje Sektora medicine sporta ogleda se u obavljanju sportsko-medicinskih pregleda koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, uz primenu ergometrijskih kao i ergospirometrijskih testova. Radi se i fizikalni pregled, a dostupna je i rehabilitacija za sportiste.
24.06.2019.
Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Svetsku ligu

Srpski vaterpolisti u finalu su posle velike drame pobedili Hrvatsku rezultatom 12:11 i tako po 12. put osvojili ovo takmičenje. Osvajanjem zlatnog odličija plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

  Zorana Arunović šampionka Evropskih igara i vaterpolo reprezentacija Srbije na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Zorana Arunović odbranila je titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem. Drugog dana Evropskih igara u Minsku Arunovićeva je ubedljivo trijumfovala u finalu ove discipline i srpskom sportu donela drugu medalju na EI u Minsku. U subotu je, zajedno sa Damirom Mikecom, u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.
20.06.2019.
U toku je 10. Konferencija srpske medicinske dijaspore u Beogradu

 Бројни предавачи из земље и света

 
Конференција српске медицинске дијаспоре у Београду окупила је бројне предаваче из земље и света, а значајна научна манифестација подржана је од Завода за спорт и медицину спорта РС.
Десета „Конференција српске медицинске дијаспоре 2019“, одржава се у Београду од 20. до 22. jуна, уз подршку Министарства здравља Републике Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду, Светске здравствене организације, Српске лекарске коморе, Краљевског медицинског одбора, а под покровитељством престолонаследника Александра Карађорђевића  и принцезе Катарине Карађорђевић.
Идеја  је размена искуства, знања, усавршавање медицинског кадра у циљу успостављања боље здравствене заштите на нивоу Републике.
20.06.2019.
Otpočela izgradnja multifunkcionalne dvorane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Izgradnja najsavremenijeg objekta za sport u regionu
 
 
Danas je otpočela izgradnja multifunkcionalne dvorane u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta RS, a sredstva su izdvojena iz budžeta Republike Srbije. 
Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena na površini od  3,36 hektara,  s tim da je ukupna vrednost investicije 12 miliona evra. Objekat se gradi u produžetku Nacionalnog trening centra u Košutnjaku,  a svojim izgledom i sadržajima biće jedinstven u regionu. 
Projektom je predviđena izgradnja  sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran  je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Zaršetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine  
„Generalnim planom Beograda 2021.“ predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda u Košutnjaku koja je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije. 
 
Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.