Линија
Republicki zavod za sport
12.02.2019.

Надзор над стручним радом у области спорта- поверени посао Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије обавља Надзор над стручним радом у области спорта. Увид и процена квалитета рада у спорту подразумева анализу стручног рада спортских организација и спортских стручњака који обављају активности и делатности прописане важећим Законом о спорту. Спортски стручни надзорници врше увид у рад спортске организације и прате ниво поштовања прописа у односу на регистровану делатност. Именовани надзорници, по потреби,  могу да дају предлог мера за унапређење квалитета рада, док тежи облици прекршаја могу да се санкционишу. Овакав систем праћења квалитета рада дугорочно омогућава да се систем спорта усклади са законски дефинисаним стандардима, као и да се стручно деловање у сфери спорта подигне на виши ниво и усклади са савременим научним тенденцијма.

 
У складу са предвиђеним планом за 2018. годину обављено је 119 надзора над стручним радом у области спорта- 103 редовна и 16 ванредних.

Више icoMore


12.02.2019.

Спортско медицински прегледи о трошку РФЗО

И током 2019. године, сарадња са Фондом се наставља, са филијалама које су биле додељене 2018. године.

 
Све информације везане за филијале које су обухваћене поменутим прегледима (прегледи деце 6-14 година), могу се одрадити у нашој установи.
 
Све информације, као и списак филијала, могуће је пронаћи на нашем сајту.
 

Више icoMore


8.02.2019.

Од петка 8. фебруара отпочиње са радом амбуланта Ташмајдан

Одељење медицине спорта на услузи спортистима

Здравствена јединица медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС Ташмајдан од петка 8. фебруара поново је доступна за прегледе спортиста. Прегледи се заказују преко кол центра сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Више icoMore


8.02.2019.

Програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


6.02.2019.

Рекреација у базен хали Завода за спорт и медицину спорта РС

Од септембра до маја зимска сезона купања

Олимпијски базен на пливалишту Кошутњак доступан је корисницима током целе године, будући да се након летње сезоне наткрива и ставља у функцију за развој водених спортова националних селекција и у службу рекреације. Радно време пливалишта је од 7 до 22 сата, а цена улазнице је прилагођена према категорији корисника.

Базен хала у Кошутњаку ради од септембра до маја када следи припрема за летњу купалишну сезону.
 
У непосредној близини објекта налази се и теретана. 

Више icoMore


5.02.2019.

Теретана Завода доступна за националне селекције и индивидуалне кориснике

Могућ индивидуални рад са корисницима

 
Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије машине за вежбање. Сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природан извор светлости и добру вентилацију. Постоји издвојени део за дизаче тегова, а на располагању је и стручно лице одговорно за реализацију тренинга.
 
У оквиру Националног тренинг центра стационирана је и медицинска служба. Радно време спортског објекта у Кошутњаку је од 7 до 22 сата.

Више icoMore


4.02.2019.

Отпочео програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


31.01.2019.

Бесплатна рекреација током зимског распуста за ђаке у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Од 1. до 14. фебруара бесплатна рекреација за школарце у Националном тренинг центру

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда, током зимског распуста организује бесплатан спортски камп за ученике основних и средњих школа.

Програм спортских активности биће реализован радним данима од 1. до 14. фебруара од 12 до 14 сати, осим рекреативног пливања које ће бити реализовано у радној недељи током целог фебруара у периоду од 12 до 13 сати.
У оквиру Кампа у понуди су - кошарка, стони тенис, фитнес и пливање, а бесплатне  програме у Националном тренинг центру реализују педагози физичке културе Завода за спорт и медицину спорта РС.
Право на учешће у бесплатним садржајима имају деца која су преузела ваучере од Секретаријата за спорт Града Београда.
Пријава за учеснике програма биће организована 1. фебруара, непосредно пре почетка реализације бесплатних спортских садржаја.
 
Додатне информације можете добити радним данима, од 8 до 15 сати, на контакт бројеве: 066/6410723; 066/6410823.

Више icoMore


31.01.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода у служби спорта

Јединствена лабораторија за психологију спорта у земљи

 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС врши се психодијагностика  и процена такмичарске припремљености свих категорија спортиста. За процену ових способности користе се  тестови личности и ситуационо-специфични тестови који ближе одређују начин борбе са такмичарским стресом као и природу и интензитет предстартне такмичарске активације. Спортисти пролазе и тестове којима се сагледава  мотивација и интелектуалне способности.

Више icoMore


28.01.2019.

У СУСРЕТ ДРУГОЈ СРПСКОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Уважене даме и господо, драге колеге,

 
Завод за спорт и медицину спорта РС је у мају 2015 године одржао изузетно успешну Прву Српску међународну конференцију спортске медицине са партнерима из ортопедске болнице Аспетар, Катар. Прошло је 4 године од овог великог научног догађаја када смо као домаћини угостили највећа имена спортске медицине широм света. Настављајући традицију, част ми је да Вас позовем да будете део:
 
Друге Српске међународне конференције спортске медицине која ће бити одржана од 23. до 25. маја 2019. године у Београду.
 

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.