Линија
Republicki zavod za sport
2.10.2020.

Мере предострожности од стране Завода за спорт и медицину спорта РС због пандемије

U Заводу за спорт и медицину спорта РС, након ублажавања мера које се односе на вирус Covid - 19, све спортске просторије и терени биће на располагању корисницима уз придржавање правила понашања и коришћења у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

''Желимо да помогнемо колико можемо и да још једном покажемо да је наш систем идеја солидарности и обзирности према суграђанима. Залагањем за оно што представљамо, шаљемо јасну поруку целокупној нацији да ћемо што се нас тиче уложити максимум ради сузбијања негативних ефеката који нас очекују. Одговорним понашањем дајемо пример другима, а озбиљност ситуације подижемо на још виши ниво'', истиче директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.
Захваљујемо на разумевању и поверењу


Више icoMore


2.10.2020.

ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И ДРУГЕ

 
БУДИМО ОДГОВОРНИ
 

''Будимо одговорни и солидарни, данас против корона вируса, сутра на пољу других ствари. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Својевољном изолацијом или усред дужег боравка у кући, појединац на миру и у кругу породице може да преиспита начин живота, размисли о својој и будућности своје породице и тако, након престанка опасности од заразе корона вирусом, одреди сутрашње приоритете'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.


Више icoMore


1.10.2020.

Сви отворени и затворени спортски терени ЗСМСРС на располагању спортистима и грађанству

Након ублажавања претходно спроведених мера који се односе на вирус COVID-19, све спортске просторије и терени Завода за спорт и медицину спорта РС су спортистима и грађанству на располагању. Молимо кориснике да се придржавају правила понашања и коришћења у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

 
У Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС, почео је са радом Кабинет за превентивно - корективну гимнастику. Код предшколске и школске деце у циљу превенције и отклањања лошег држања тела (кичме, груди) и стопала најчешће се примењује корективна гимнастика. Укључивањем у програм деца добијају бесплатан преглед постуралног статуса најсавременијим системом 3D камерама.
 
Почео је и спортско – рекреативни програм ''Школа пливања''. Часови пливања се реализују 3 пута недељно у затвореном базену у Дому спортова. Понедељком, средом и петком од 9-10 и 15-16 часова. Месечна пропусница за школу пливања износи 3000 динара. За двоје деце из исте породице цена услуге је 20% нижа, док је за треће дете улазница бесплатна. Сви заинтересовани могу да се пријаве на благајни Дома спортова или на 066 6410 823 ; 066 6410 723.

Више icoMore


1.10.2020.

Живковић срушила рекорд Србије у седмобоју стар 35 година

Атлетичарка Атлетског клуба ''Партизан Кањижа'' Марина Живковић срушила је рекорд Србије у седмобоју стар 35 година. Претходни најбољи резултат био је у власништву Оливере Станков. Остварила га је у Грчкој 1985. године.

 
На првенству у вишебоју које се одржава у Сремској Митровици државни рекорд је оборио и Михајло Мемедовић у конкуренцији млађих јуниора.

Више icoMore


30.09.2020.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније


Више icoMore


30.09.2020.

Рукометашице на теренским тестирањима у ОСК ''Караташ'' ЗСМСРС

Групи младих рукометашица, кадетској репрезентацији Србије, обављена су теренска тестирања у Омладинско – спортском кампу ''Караташ'' Завода за спорт и медицину спорта РС. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су им батерију моторичких тестова.

Значај тестирања моторичких способности: утврђивање предности и слабости код спортиста, евалуација тренажног процеса, идентификација талената, мотивација спортиста и тренера за даљи рад и напредак, едукација тренера и спортиста о захтевима спорта и карактеристикама потребним за успех.
 
Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорти медицину спорта републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста. 

Више icoMore


30.09.2020.

Тестирања спортиста на COVID 19 у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије се од почетка активно укљичио у борбу против COVID 19.

На основу потписане сарадње са Дирекцијом за националне референтне лабораторије у Батајници, ЗСМСРС учествује у превентивним мерама и тестирањима спортиста на присуство вируса COVID 19, у складу са смерницама сарадње.
 
У просторијама Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, у ''Малом Триму'', оформљена је лабораторија за тестирање спортиста на COVID 19. Тестирање врши медицинско осоље ЗСМСРС које је специјално оспособљено за ове потребе. 

Више icoMore


29.09.2020.

Изградња Мултифункционалне дворане Завода за спорт и медицину спорта РС

У могућности смо да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативцима и грађанству. Са поносом истичемо да је у току изградња мултифункционалне дворане за различите спортове. Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена у склопу I Националног тренинг центра на Кошутњаку.

Пројектом је предвиђена изградња сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Завршетак свих радова очекује се средином 2021. године.
 
Мисија Завода за спорт и медицину спорта РС је промоција здравог начина зивота и стручна подршка спорту. Кроз наше деловање систематски промовишемо зацртано. Новоизграђени и будући објекти, по свом изгледу и форми уклапају се у окружење и амбијент Кошутњака. Надоградњом I Националног тренинг центра, проширујемо круг наших корисника и подстичемо млађе генерације да се баве спортом.

Више icoMore


29.09.2020.

Школско такмичење на Атлетском стадиону Завода за спорт и медицину спорта РС

Регинално школско такмичење у атлетици, ученика са сметњама у развоју, организује се сваке године у септембру. Школске 2020/2021. године организовано је уз помоћ Завода за спорт и медицину спорта РС на Атлетском стадиону на Кошутњаку.

Укупно је учествовало 30 ученика основних и средњих школа, уз придржавање епидемиолошких мера. Ово такмичење представља квалификације за Републичко такмичење.
 
Ученици су се такмичили у три атлетске дисциплине: трчање на 100m, скок у даљ и бацање кугле.

Више icoMore


29.09.2020.

Стреличари на теренским тестирањима у ОСК ''Караташ''

Утврђивање стања моторичких способности, односно предности и слабости код спортиста (брзина, издржљивост, агилност, гипкост, снага)

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су у теренским условима обавили процену моторичких способности стреличара. Обављени су им тестови за процене функционалних образаца кретања као и батерија моторичких тестова (гипкост, брзина, агилност, снага).
 
Континуираним тестирањима се прати раст, развој као и ефикасност тренажног процеса, а у складу са потребама врши се корекција плана програма тренинга.
 
Омладинско – спортски камп ''Караташ'' располаже са комплетном спортском инфраструктуром. Ту улазе отворени и затворени спортски терени, спортски реквизити, спортска амбиланта као и специјално конципирана спортска исхрана. Исхрана је пажљиво конципирана потребама спортиста, и умногоме помаже спортским тренерима да правилно дозирају интензитет тренинга. Осмишљен је као место на коме ће се спортисти испред различитих гранских спортских савеза припремати на својим летњим камповима.
 

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.