Линија
Republicki zavod za sport
20.06.2019.

У току је 10. Конференција српске медицинске дијаспоре у Београду

 Бројни предавачи из земље и света

 
Конференција српске медицинске дијаспоре у Београду окупила је бројне предаваче из земље и света, а значајна научна манифестација подржана је од Завода за спорт и медицину спорта РС.
Десета „Конференција српске медицинске дијаспоре 2019“, одржава се у Београду од 20. до 22. jуна, уз подршку Министарства здравља Републике Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду, Светске здравствене организације, Српске лекарске коморе, Краљевског медицинског одбора, а под покровитељством престолонаследника Александра Карађорђевића  и принцезе Катарине Карађорђевић.
Идеја  је размена искуства, знања, усавршавање медицинског кадра у циљу успостављања боље здравствене заштите на нивоу Републике.

Више icoMore


20.06.2019.

Отпочела изградња мултифункционалне дворане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Изградња најсавременијег објекта за спорт у региону
 
 
Данас је отпочела изградња мултифункционалне дворане у оквиру Завода за спорт и медицину спорта РС, а средства су издвојена из буџета Републике Србије.
Мултифункционална дворана за различите спортове биће изграђена на површини од  3,36 хектара,  с тим да је укупна вредност инвестиције 12 милиона евра. Објекат се гради у продужетку Националног тренинг центра у Кошутњаку,  а својим изгледом и садржајима биће јединствен у региону.
Пројектом је предвиђена изградња  сале за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, дизање тегова, спортско пењање. Планиран  је и простор за теретану, салу за такмичења и спортове са лоптом, али и део за релаксацију и опуштање такмичара. Заршетак свих радова очекује се почетком 2021. године 
„Генералним планом Београда 2021.“ предвиђена је потпуна реконструкција спортске инфраструктуре Завода у Кошутњаку која је од националног значаја за развој спорта Републике Србије.
 

Више icoMore


18.06.2019.

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у лабораторији за моторичка истраживања и аналитику у спорту

 Најбоље кошаркашице тестиране на изокинетичком динамометру

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта  којим се бави.

Више icoMore


18.06.2019.

„Летњи спортски камп“ у Кошутњаку отпочео у понедељак 17. јуна за ученике Београда

 Бесплатна рекреација за ђаке Београда

 
У сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда Завод за спорт и медицину спорта РС отпочео је спортски камп који се реализује током летњег распуста за децу основних и средњх школа. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима од 17. јуна до 26. јула.
Одбојка на песку и пинг-понг биће реализовани у склопу пливалишта Кошутњак у термину од 8.30 до 10 сати ујутро, а школа кошарке биће организована у Националном тренинг центру Завода од 9 до 10.30 ујутру.
 
Све додатне информације доступне  на контакт  телефон: 011 3555 460 од 8 – 14 часова.

Више icoMore


18.06.2019.

Сарадња Покрета „Марина Маљковић“ и Завода за спорт и медицину спорта РС

У знак захвалности за подршку признање  Заводу 

 
Марина Маљковић уручила је признање Заводу за спорт и медицину спорта РС због  снажне подршке коју установа спорта пружа Покрету “Марина Маљковић”. Значајну  подршку Завод пружа кроз обављање бесплатних медицинских прегледа свих полазница школе кошарке четврту сезону заредом.
"Покрет за женску кошарку „Марина Маљковић" је прва бесплатна школа кошарке на овим просторима,  а окупио је велики број девојчица које желе да се баве кошарком.
Бивша селекторка Марина Маљковић истакла је велико задовољство постигнутим резултатима у овој години, с обзиром на то  да се пројекат успешно шири и реализује по целој Србији.

Више icoMore


17.06.2019.

Кошаркашице на проверама кондиционог стања

Женска кошаркашка репрезентација Србије на спортско медицинским и моторичким контролама


Више icoMore


17.06.2019.

Фудбалери на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

ФК Рад на моторичким тестирањима


Више icoMore


14.06.2019.

Надарене младе кошаркашице на тестирањима у Омладинском кампу Караташ

Теренска тестирања кошаркашица у Караташу

Перспективне  кошаркашице бораве на припремама у Караташу где су уједно обавиле процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Талентовани подмладак Кошаркашког савеза Србије  броји 60 надарених спортискиња које су прошле теренска тестирања у складу са потребама које спорт налаже.  Обављена су и психолошка тестирања девојчица од 13 и 14 година које су прошле стандардну батерију тестова којом се процењује личност, анксиозност, самопоуздање, мотивација, вештина за борбу са стресом као и стресне ситуације у кошарци.  
 
Велики спортски комплекс Караташ у потпуности је реконструисан и у служби је развоја школског, универзитетског и врхунског спорта. У функцији је савремена спортска инфраструктура за развој рукомета, кошарке, одбојке, тениса, а изграђен је  и терен за фудбал као и терен за одбојку на песку. У оквиру пространог спортског комплекса оформљена је и учионица за теоретску наставу, а изграђена је и стена за спортско пењање, док је трим- стаза обновљена у целини. 
 
У време лета на простору Омладинског спортског кампа Караташ, који омогућава смештај за 350 корисника, реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија. У договору са лекарима, психолозима и стручњацима за аналитику у спорту, врше се медицински прегледи, психодијагностика и моторичка мерења. 

Више icoMore


14.06.2019.

Фудбалери ФК Чукарички на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Први тим Чукаричког на медицинским проверама у Кошутњаку

У лабораторијама медицине спорта предано се ради у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима. Подједнако се вреднује и подршка психолога као и сарадника за аналитику у спорту у циљу  побољшања свих карактеристика неопходних за добар спортски учинак такмичара.

Више icoMore


11.06.2019.

Млада кошаркашка репрезентација У 19 на медицинским прегледима у Заводу

 Савремени услови за рад са спортистима свих категорија

 
Редовне здравствене контроле спортиста свих узрасних категорија могу да се обаве у лабораторијама или на терену.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.