Линија
Republicki zavod za sport
4.07.2019.

Моторичка тестирања теквондиста у Караташу

Омладинско-спортски камп Караташ база за надарене спортисте

Млади теквондисти бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Омладински спортски камп Караташ је центар за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Осим смештајних објеката, капацитета до 350 корисника, располаже и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. У свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен и трим стазу. 

Више icoMore


3.07.2019.

Фудбалери ФК Црвена звезда у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Медицински прегледи и мерења обављени у Кошутњаку

Спортисти непосредно пре прегледа попуњавају спортско-медицински упитник на основу кога, између осталог, лекари стичу увид о спортској грани, дисциплини, типу и учесталости тренинга који спортиста упражњава.
Затим се делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ у миру, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.
 
У складу са Законом о спорту Републике Србије, медицински прегледи и мерења раде се на сваких шест месеци, а врхунски спортисти  једном годишње  обавезно раде  ултразвук срца.

Више icoMore


2.07.2019.

Руска тенисерка Софиа Островска на моторичким тестирањима у Заводу

Перспективна тенисерка обавила је тестирања на изокинетичком динамометру

 
Савремена лабораторија за моторичка истраживања и аналитику у спорту применом изокинетичког динамометра пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта којим се бави.

Више icoMore


2.07.2019.

Репрезентативка Србије у кошарци на медицинским прегледима у Кошутњаку

Прегледи и здравствена заштита спортиста обавља се на више локација

 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је отворио неколико здравствених јединица у интересу стварања  квалитетне здравствене заштите спортиста и рекреативаца. Осим централног  одељења медицине спорта Кошутњак и најстарије амбуланте за здравствену заштиту спортиста Ташмајдан, активне су и јединице медицине спорта у Пироту и Косовској Митровици.

Више icoMore


28.06.2019.

Младе Рагби селекције Србије на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Надарени спортисти обавили су моторичка мерења у лабораторији и на терену

Контрола припремљености врхунских спортиста, у делу који покрива аналитика у спорту, укључује комплексна тестирања која обухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање. Извештај са тестирања обухвата поређење остварених резултата са резултатима перспективних и врхунских спортиста, као и график са релативним оценама уз коментар и препоруке за даљи рад.

Више icoMore


27.06.2019.

Министар спорта Вања Удовичић и Александер Бец у посети Караташу

Удружен рад Министарства спорта и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у интересу подстицаја стручног усавршавања младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је Омладинско-спортски центар Караташ у Кладову са представницима Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), Александером Бецом и Тањом Цупаћ.
Министра Удовичића и предствнике ГИЗ-а у Караташу је дочекао прослављени кошаркашки ас Игор Ракочевић, који тренутно спроводи програм припрема у организацији Кошаркашког савеза Србије.
ОСК Караташ, осим за спорт, својим капацитетом од 350 места за смештај гостију и пропратним садржајем, пружа идеалне услове и за организацију омладинских кампова и радионица, о чему је министар спорта у Влади Републике Србије водио разговор са гостима из ГИЗ-а.
“Прошле године је Министарство омладине и спорта, у сарадњи са омладинским удружењима, реализовало дводневну радионицу са око 100 учесника која је претходила годишњој омладинској конференцији. Караташ је благо Србије, подстицајно окружење за даљи развој спортиста, али и за оспособљавање и усавршавање младих за будуће каријере и прогресивну улогу у друштву“, истакао је министар Удовичић.
Пројекат “Подстицање запошљавања младих“, који спроводи ГИЗ у сарадњи са Министарством омладине и спорта, ушао је у четврту годину успешног рада,  с тим да ће Немачка да настави да пружа подршку у области запошљавања младих од 1. јануара 2020. године. Обе стране су размотриле проширење своје сарадње и кроз подршку реформе дуалног образовања, спровођења програма целоживотног образовања и организацију кампова и радионица запошљавања за младе – у Караташу и широм Србије.
“Веома сам захвалан делегацији ГИЗ-а на данашњој посети, и отвореном и конструктивном разговору о конкретним моделима и програмима са циљем наставка наше сарадње. Задовољан сам чињеницом да су наши гости данас непосредно могли да се увере да је Караташ више него пожељно место за реализацију бројних радионица, курсева и семинара којима долазимо до наших заједничких, крајњих циљева, да се млади стручно усаврше, унапреде свој положај на тржишту рада, похађају стручне обуке, али и да започну сопствени посао у различитим секторима“, додао је министар Удовичић.
 
Посета Караташу представља увод у реализацију новог пројекта Министарства омладине и спорта и ГИЗ-а, са јасном тенденцијом да се унапреди подстицање запошљавања младих, реформа средњег стручног образовања и  да се трајно негује немачко-српска иницијатива за одрживи раст и запошљавање.

Више icoMore


26.06.2019.

Омладинци ФК Црвена звезда на моторичким тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Деловање Сектора за стручни и развојно истраживачи рад у спорту 

По узору на водеће установе у свету, Одељење за аналитику у спорту врши процену базичних  и специфичних способности спортиста различитих категорија и узраста. Примена тестова  зависи  од гране спорта и карактеристика које има спортска дисциплина, а сходно потребама тестирања могу да се обаве  у лабораторији или на терену. Предност ових тестирања огледа се у оцењивању предности и слабости спортиста и екипа, а служи и за евалуацију тренажног рада као и за процену опште радне способности.
 
Аналитички приступ стручних лица Завода неспорно олакшава  и идентификацију талената.

Више icoMore


26.06.2019.

Репрезентативне селекције у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Стипендисти Министарства омладине и спорта на редовним медицинским прегледима и тестирањима у Кошутњаку

Редовни медицински прегледи и тестирања врше се два пута годишње у складу са важећим Законом о спорту Републике Србије.

Више icoMore


25.06.2019.

У среду 26. јуна отпочиње сезона купања на отвореном пливалишту Кошутњак

Средом уз ђачку књижицу  бесплатан улаз за ђаке основних и средњих школа

Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС „Кошутњак“ у среду 26. јуна од 10 сати отпочиње са радом, а улаз за ђаке основних и средњих школа је бесплатан.  Највеће пливалиште у Србији има пет базена који се у складу са прописима и технички сређују за почетак сезоне.  Шкољке базена су очишћене, замењене су оштећене плочице и третиране противклизним средствима, а у непосредној близини рекреативног базена изграђене су трибине. У току лета постоји и разноврсна угоститељска понуда као и савремени  пратећи садржаји, чиме је остварен пун комфор за боравак породица са малом децом,  омладине, старијих лица.
 
Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости  улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.
 
Током целе летње сезоне купања биће реализована и бесплатна школа пливања за ђаке који преузму ваучере од Секретаријата за спорт и омладину Града Београда. Програм пливања траје од 17. јуна до 31. августа, а биће одржан у два циклуса, од 17. јуна до 24. јула и од 25. јула до 30. августа. Обука пливања биће реализована сваким радним даном од 8 до 10 ујутро на рекреативном базену пливалишта Кошутњак.
 
У сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда отпочео је и спортски  камп који се реализује месец дана. Спортски садржаји: одбојка на песку, стони тенис и кошарка биће организовани радним данима од 17. јуна до 26. јула.
Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана, с тим да је посетиоцима доступна и теретана стационирана у оквиру пливачког комплекса. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а  Чукарице.

Више icoMore


24.06.2019.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је Светску лигу

Српски ватерполисти у финалу су после велике драме победили Хрватску резултатом 12:11 и тако по 12. пут освојили ово такмичење. Освајањем златног одличија пласирали су се на Олимпијске игре у Токију 2020.

  Зорана Аруновић шампионка Европских игара и ватерполо репрезентација Србије на припремама у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Зорана Аруновић одбранила је титулу шампиона Европских игара ваздушним пиштољем. Другог дана Европских игара у Минску Аруновићева је убедљиво тријумфовала у финалу ове дисциплине и српском спорту донела другу медаљу на ЕИ у Минску. У суботу је, заједно са Дамиром Микецом, у миксу ваздушним пиштољем освојила сребро.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.