Линија
Republicki zavod za sport
11.08.2020.

Свим српским спортистима и тренерима бесплатно тестирање на COVID-19

У Палати „Србија“,  директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије мр Горан Бојовић је потписао споразум о техничкој сарадњи са дирекцијом Националне референтне лабораторије Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, в.д. директором лабораторије др Ненадом Доловцем.

Потписивању споразума су присуствовали и министар Омладине и спорта Вања Удовичић, Министар здравља Златибор Лончар, Министар пољопривреде Бранислав Недимовић, теквондисткиња Милица Мандић, селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић.


Више icoMore


11.08.2020.

Стипендисти МОС на редовним контролама у ЗСМСРС

У циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у ЗСМСРС, услед епидемиолошке ситуације, али и у циљу заштите здравља спортиста, предузмају се све прописане мере заштите.

Спортско – медицински прегледи
 
Стипендисти МОС долазе на унапред заказана тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су здравствене контроле и моторичка тестирања обавили стипендисти: пливачи Никола Аћин и Урош Ђоковић, тенисерка Наталија Костоћ и тенисер Миомир Кецмановић, каратисткиња Јована Пековић, одбојкапица Николина Лукић, скијаш Јанко Коларевић, боксери Дејан Грмуша и Милосав Савић, кок боксер Никола Тодоровић, као и спортисти Ваздухопловног савеза Бојан Гостојић и Кристина Чипчић, и Мото савеза Вук Дрманац.
 

Више icoMore


7.08.2020.

Школица пливања на пливалишту Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта РС, сваке године током летњег распуста реализује бесплатне програме ''Летњу школу пливања ЗСМСРС 2020'', која је у току, а трајаће до 28. августа.

 
Пријаве за учешће на програму ''Летња школа пливања ЗСМСРС 2020'' врши се сваког радног дана на Отвореном пливалишту ''Кошутњак'' од 8.00 часова.
 
Термин реализације обуке непливача и усавршавање пливачких техника је сваког радног дана у периоду од 8:00 до 10:00 часова на Отореном пливалишту ''Кошутњак''.
  
Циљ бесплатних програма је да се свој деци школског узраста омогуће бављење спортом, стицање здравих животних навика, да замене седентарни начин живота за активан, као и да квалитетније проводе слободно време у друштву вршњака и учењу нових вештина.
 
Програм летње школе пливања реализују искусни стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, професори физичке културе, који имају дозволу за рад Пливачког савеза Србије.
 
Контакт телефони: 066 6410 723 и 066 6410 823

Више icoMore


7.08.2020.

Рагбисти на теренским тестирањима у ОСК ''Караташ''

У Омладинско – спортском кампу ''Караташ'' Завода за спорт и медицину спорта РС, тренажне процесе и припреме за будућа такмичења спроводе млади рагбисти У - 15. Стручни сарадници Завод за спорт и медицину спорта РС, професори физичке културе и лекари различитих специјалности пружају комплетан  надзор над младим и перспективним спортистима који бораве у нашем кампу.

Специфичном батеријом моторичких тестова рагбистима су одрађени тестови за процену брзине, агилности, гипкости, специфичне агилности, снаге и прецизности.
 
Камп располаже са комплетном спортском инфраструктуром. Ту улазе отворени и затворени спортски терени, спортски реквизити, спортска амбиланта као и специјално конципирана спортска исхрана. Исхрана је пажљиво конципирана потребама спортиста, и умногоме помаже спортским тренерима да правилно дозирају интензитет тренинга.
 
Омладински камп КАРАТАШ
Ђердапски пут бб, Кладово
факс: +381 19 809 036
тел: +381 19 809 009
e-mail: kamp.karatas@rzsport.gov.rs
 

Више icoMore


6.08.2020.

Куглаши на теренским тестирањима у Врбасу

 Куглашки камп у Врбасу

 
Утврђивање стања специфичних моторичких способности, односно предности и слабости код спортиста (брзина, издржљивост, агилност, гипкост, снага)
 
Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су куглашима специфичну батерију моторичких тестова. У оквиру мултидисциплинарног приступа утврђивања спортске припремљености, процена и евалуација моторичких способности спортиста – тестирање моторичких способности спортиста представља једну од основних делатности Завода за спорти медицину спорта Републике Србије. 
 
Значај тестирања способности спортиста: утврђивање предности и слабости код спортиста, евалуација тренажног процеса, идентификација талената, мотивација спортиста и тренера за даљи рад и напредак, едукација тренера и спортиста о захтевима спорта и карактеристикама потребним за успех.
 
Стручњаци за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС реализују моторичка тестирања и у савременој биомеханичкој лабораторији где се може утврдити степен утренираности такмичара и проценити ризик за повређивање.

Више icoMore


6.08.2020.

Стипендиста на редовним здравственим контролама у ЗСМСРС

Кик – боксер на спортско – медицинским прегледима

У Центру за медицину и психологију спорта, стипендистима се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.
 
Сви испитаници пролазе детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и Тредмилу – траци.
 
Контроле утренираности
 
Функционалним тестом оптерећења, проверава се реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле.
 
Приступом тесту физичког напора одређује се ниво и степен физичког напора за који је сваки појединац способан. Након теста лекари утврђују да ли је особа уопште способна да се бави спортом и дају савет на који начин би појединац требало да се излаже физичком напору.

Више icoMore


5.08.2020.

Теренска тестирања младих фудбалера на Дивчибарама – Трећа смена кампа ''Деки 5''

Теренска тестирања младих фудбалера, кампа ''Деки 5'', обављена су на Дивчибарама од стране стручних сарадника Завода за спорт и медицину спорта РС.

Стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су у теренским условима обавили процену моторичких способности фудбалера. Примењени су тестови за процене функционалних образаца кретања као и специфична батерија моторичких тестова за фудбал (гипкост, брзина, агилност, снага). Континуираним тестирањима се прати раст, развој као и ефикасност тренажног процеса, а у складу са потребама врши се корекција плана програма тренинга.
 
Значај тестирања моторичких способности: утврђивање предности и слабости код спортиста, евалуација тренажног процеса, идентификација талената, мотивација спортиста и тренера за даљи рад и напредак, едукација тренера и спортиста о захтевима спорта и карактеристикама потребним за успех.
 
У оквиру мултидисциплинарног приступа утврђивања спортске припремљености, процена и евалуација моторичких способности спортиста – тестирање моторичких способности спортиста представља једну од основних делатности Завода за спорти медицину спорта Републике Србије. 
 
Осавремењавањем дијагностичке опреме и усавршавањем стручног кадра у Заводу за спорти медицину спорта републике Србије се реализује савремени приступ процени и евалуацији моторичких способности спортиста. 

Више icoMore


5.08.2020.

Пливалиште ЗСМСРС данас не ради

Поштовани посетиоци, због лоших временских услова, пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку данас неће радити.

По побољшању временских прилика, своја врата за посетиоце ће отворити колико већ сутра.

Више icoMore


4.08.2020.

Пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС

Отворени базени Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку су лети омиљена дестинација грађанства, рекреативцима па и спортистима. Пливање је веома здрава активност, које ће ваше тело одржавати здравим и затегнутим. Велике температуре умеју да буду тешке, па базени на Кошутњаку чине лакшим за преживљавање. Отворених базена на Кошутњаку има чак пет, и у свима можете уживати баш онако како желите. Оно што посебно привлачи посетиоце је пријатан амибјент у природи, окружен крошњама дрвећа и травом. Радно време пливалишта је од 10 - 19 часова.

 
Постојеће мере заштите против ширења вируса корона, усклађене су са правилима које је усвојио Градски штаб, а односе се на рад отворених базена и купалишта у престоници. Барови и кафићи могу да служе храну само запаковану у оргиналним паковањима, столови кафића морају да буду удаљени 1,5 метара, а у баровима и кафићима на базенима није дозвољено организовати забаве или прославе. Особље је подучено, информације за посетиоце видно истакнуте, дезинфекциона средства заштите постављена у довољној количини и све важне информације се и звучно емитују путем разгласа. Поштује се размак између лежаљки, под сунцобраном могу да се налазе само две особе осим породица са малом децом. Поштује се и прописано радно време купалишта.

Више icoMore


4.08.2020.

Трећа смена фудбалера кампа ''Деки5'' тестирана на Златибору

Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Завода за спорт и медицину спорта РС, обавили су тестирања трећој смени младих фудбалера кампа ''Деки5'' на Златибору.

 Утврђивање стања специфичних моторичких способности, односно предности и слабости код спортиста (брзина, издржљивост, агилност, гипкост, снага)
 
Примењени су тестови за процене функционалних образаца кретања као и специфична батерија моторичких тестова за фудбал. Након извршеног теста сваки полазник кампа добија извештај о тренутном статусу и мотричким способностима као и препорукама за корекцију и побољшање тих моторичких способности.
 
Сврха тестирања је очување здравља деце, односно правилан раст и развој свих учесника кампа. Управо из тог разлога претходних година Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије био је активно укључен у рад кампа ''Деки5''.

Више icoMore


Странице: < Претходна 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.