Линија
Republicki zavod za sport
13.01.2021.

Омладинци Чукаричког у Заводу за спорт и медицину спорта

Омладинци Чукаричког на тестирањима
Током ове  недеље млади фудбалери (2003. и 2004. годиште) из фудбалског куба  Чукарички сукцесивно, у заказаним терминима долазе у ЗСМСРС на редовне спортско-медицинске прегледе и тестирања, којима се  утврђују здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима.

Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца. Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.


Више icoMore


11.01.2021.

Први тим Чукаричког на тестирањима у ЗСМСРС

Двадесетшест фудбаалера ФК Чукаручки, су обавли редовна спортско-медицинска и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Сви спортисти су у обавези да се пре спортских тестирања тестирају на присуство вируса COVID-19.

Сви фудбалери су прошли детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање, након којих се врше стандардизовани тестови, спортско медицинска и моторичка тестирања.


Више icoMore


11.01.2021.

Први тим Црвене звезде на тестирањима у ЗСМСРС

Протеклих пар дана, фудбалери  Црвене звезде су користили да би обавли спортско-медицинска и моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Цео први тим, њих 28, су били на здравственим прегледима и на функционалним тестирањима.


Више icoMore
30.12.2020.

Радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника

Радно време  I Националног тренинг центра - Дома спортова и Затвореног олимпијског базена током Новогодишњих и Божићних празника

-          31.12.2020. године до 15:30 часова
-          01.01.2021. године нерадни дан
-          02.01.2021. године је радни дан са редовним радним временом
-          06.01.2021. године до 15:30 часова
-          07.01.2021. године је нерадни дан


Више icoMore


29.12.2020.

Радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС

Ради сузбијања заразе изазване корона вирусом, Завод за спорт и медицину спорта РС, усклађен са новим мерама Владе РС, коригује начин рада спортских објеката.

 
 
Спортски објекти имају редовно радно време радним данима од 07.00-17.00 сати, за спровођење спортско-рекреативних програма.
 
- рекреативно бављење спортом / радним данима од 07.00-17.00 сати;
 
- грански спортски савези, клубови за припрему за регистрована такмичења - могућ тренажни процес и после 17.00 сати радним данима као и у данима викенда по утврђеним распоредима;
 
- спортско-рекреативни клубови и школе спорта / радним данима од 07.00-17.00;
 
- лекарско обезбеђење ЗСМСРС / радним даним од 07.00-17.00 сати, с обзиром да се овом услугом обухватају рекреативни корисници из групе грађанство - корисници по уговорима имају обавезу сопственог организовања лекарског обезбеђења;
 
- спасилачко обезбеђење на води / увек у терминима када су корисници на базенима.
 
Молимо да у складу са тим организујете своје активности и придржавате се строго и свих до сада утврђених мера и правила понашања за коришћење објеката Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.
 
О изменама и/или допунама и усклађивањима нашег рада, у односу на мере које се буду доносиле у наредном периоду, бићете редовно обавештавани.
 
Чувајте се и будите здрави.

Више icoMore


28.12.2020.

Пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС

Видео

У овој мултифункционалној дворани, која је у склопу I Националног тренинг центра, тренираће многобројни национални спортски савези. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров, на којој ће бити видиковац са природном травом. Кровна површина биће затрављена и уклопљена, као и цео објекат, у целину са околним тереном и вегетацијом. Изградња комплекса траје већ непуних годину ипо дана, а завршетак очекујемо у првој половини следеће године.
 
 
Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку 
 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за више спортова али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању свим спортистима. Биће направљена тако да ће моћи на дневном нивоу да угости више савеза. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе.
 
''Овај објекат ће омогућити да спортисти имају аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу и уз коришћење заједничких садржаја у оквиру објекта. Изградњом објекта желимо да нашим спортистима пружимо врхунске услове за професионални развој, какве имају њихове колеге у земљама са већим бројем европских, светских и олимпијских одличја од наше. Верујемо да ће по завршетку изградње њену предност и значај препознати и грађани, што кроз јачу афирмацију индивидуалних спортова по којима наша земља није била толико препознавана као када је реч о тимским, што кроз пример да смо и условима изградње објекта у непосредној околини аутентичног природног амбијента способни да водимо рачуна о животној средини, учинимо је лепшом и као такву је оставимо генерацијама које долазе'', наводи директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

Више icoMore


28.12.2020.

Шампиони на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Спортско - медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца.
 
Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања. Било ко да планира да се подвргне физичком напору треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле.

Контрола утренираности подразумева: одређивање аеробне радне способности индиректном методом, одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах", одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви.
 
Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. Добијени подаци су од изузетне важности за програмирање и индивидуално дозирање тренажног оптерећења, као и за праћење ефеката тренинга.

Најсавременијом дијагностичком опремом стручњаци Центра за моторичка истраживања и аналитику у спортутестирају и анализирају моторичке способности спортиста. Стручњаци за аналитику реализују моторичка тестирања у савременој биомеханичкој лабораторији где се може утврдити степен утренираности такмичара и проценити ризик за повређивање.
                                                                                                                        
Спорт постаје све захтевнији, а професионални спортисти изложени су све већим напорима. Због тога се све више пажње посвећује превенцији како би се максимално унапредила спортска достигнућа а са друге стране смањио ризик од повреде.
 
 

Више icoMore


28.12.2020.

Понуде и програми Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС

Традиција спортских активности у Кошутњаку је веома дуга. Један део ове шуме је и Национални тренинг центар. Постоји читав низ различитих спортских објеката, од којих су неки одлично уређени, док су поједини у фази изградње. Многи се могу користити бесплатно, док се други плаћају. Објекти су размештени на површини од преко четрдесет хектара. Ту су отворени и затворени терени који су једни од најатрактивнијих у држави. Структура Националног тренинг центра омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације за различите групе корисника као и реализацију семинара, спортских кампова, такмичења, манифестација. Дом спортова је објекат са најсавременијим условима који су стављени у функцију спорта, како врхунским спортистима тако и широком кругу спортиста рекреативаца. У склопу Националног центра је и издвојено одељење у општини Кладово, Омладинско Спортски камп Караташ. У току је изградња најзначајнијег инфраструктурног пројекта, Мултифункционална дворана.

Све спортске просторије и терени су спортистима и грађанству на располагању. Молимо кориснике да се придржавају правила понашања и коришћења у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.
 
 
У Дому спортова I Националног тренинг центра ЗСМСРС, почео је са радом Кабинет за превентивно - корективну гимнастику. Код предшколске и школске деце у циљу превенције и отклањања лошег држања тела (кичме, груди) и стопала најчешће се примењује корективна гимнастика. Укључивањем у програм деца добијају бесплатан преглед постуралног статуса најсавременијим системом 3D камерама.
 
У току је и спортско – рекреативни програм ''Школа пливања''. Часови пливања се реализују 3 пута недељно у затвореном базену у Дому спортова. Понедељком, средом и петком од 9-10 и 15-16 часова. Месечна пропусница за школу пливања износи 3000 динара. За двоје деце из исте породице цена услуге ће бити 20% нижа, док за треће дете улазница ће бити бесплатна. Сви заинтересовани могу да се пријаве на благајни Дома спортова или на 066 6410 823 ; 066 6410 723.

Више icoMore


28.12.2020.

Теретана Завода за спорт и медицину спорта РС

Теретана у склопу I Националног тренинг центра, у Дому спортова, доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије справе за вежбање. Под теретане  је прекривен гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природну осветљеност и добру вентилацију.

 

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.