Линија
Republicki zavod za sport
31.03.2021.

Мултифункционални комплекс - Највећа инвестиција у спортској инфраструктури

 
Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, ће по пројекту бити најмодернији спортски објекат у региону. У овој мултифункционалној дворани тренираће многобројни Национални спортски Савези. Предвиђени су тренинг садржаји за рвачки, џудо, теквондо, карате, стрељачки и пењачки Савез, али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане, заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров – права мала оаза, на којој ће бити видиковац са природном травом.

''Изградња оваквог комплекса биће веома значајан фактор даљег развоја спорта у Србији. Објекат се налази на искошеном терену, па су аутори идејног решења покушали да обликовање прилагоде морфологији терена, како би сам објекат што мање нарушио природни амбијент у окружењу. Планирана је стаклена ограда на ивици кровне терасе, а кровна површина биће затрављена и уклопљена у целину са околним тереном и вегетацијом. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.


Више icoMore


31.03.2021.

Квалификације за СП у Катару 2022.

Фудбалска репрезентација Србије, победила је Азербејџан са 2:1 у трећем колу квалификација за Светско првенство. Србија је победила у Азербејџану головима Александра Митровића. Изабраници Драгана Стојковића Пиксија су били знатно бољи током првог полувремена, али је домаћин променио ток меча бољим ритмом у наставку. "Орлови" су одлично стартовали у борби за Светско првенство, поразили су најпре код куће Ирску, а онда показали одличну игру против Португала и изашли непоражени из дуела са шампионом Европе.
 
 
Наредни меч "орлови" играју у септембру. Прво следи пријатељски дуел са Катаром (1. септембар) у гостима, а онда код куће са Луксембургом (4. септембар) и у гостима са Ирском (7. септембар). У јуну ће "орлови" одиграти две или три пријатељске утакмице, које ће селектору помоћи да искристалише тим пред финиш квалификација. 

Више icoMore


30.03.2021.

Озелењавање Кошутњака од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

''Нашим редовним и свакодневним активностима, бринемо о зеленилу у Кошутњаку. Поред ових посађених садница, у плану је да током ове године буде посађено још 450. Захваљујем се Министарству омладине и спорта Републике Србије и министру господину Удовичићу на досадашњој помоћи. Обнављањем здраве средине у којој живимо, поспешујемо квалитет наших живота, надограђујући пејзажну архитектуру'', изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије господин Горан Бојовић.


Више icoMore


29.03.2021.

World Health Organization

    


Више icoMore


29.03.2021.

Интернационална федерација спортске медицине

 
Организациони одбор 36. светског конгреса спортске медицине уложиће све напоре за научно плодан састанак, јер ће познати светски стручњаци имати прилику да размењују своје знање и искуство о најновијим достигнућима у спортској медицини.
 


Више icoMore


29.03.2021.

Квалификације за СП 2022. у Катару: Србија - Португал

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је другу утакмицу квалификација за Светско првенство у Катару против Португала и освојила вредан бод против првака Европе.
 
Меч је завршен резултатом 2:2.
 
Голове за наш тим постигли су Александар Митровић и Филип Костић.
 
У уторак, 30.03. наши репрезентативци играју трећи меч квалификација за СП 2022. у Катару против селекције Азербејџана.


Више icoMore


26.03.2021.

Наставак садње дрвећа на зеленим површинама Завода за спорт и медицину спорта РС

Према плану, Завод за спорт и медицину спорта РС наставио је са садњом дрвећа на зеленим површинама, на својим теренима у Кошутњаку. Прошле године посадио је 100 садница храста у трим зони. Данас је посађено још 10 садница.

Завод за спорт и медицину спорта РС ће и следеће седмице наставити са акцијама садње.

Више icoMore


26.03.2021.

Тенисери тестирани на 1080 Quantum систему

Нови систем за тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

 
 
1080 Quantum систем направио је револуционарни напредак у обуци за брзину, снагу и окретност. Систем користи компјутерски контролисани моторизовани кабловски систем који омогућава тренерима и стручњацима за рехабилитацију да примене и контролишу отпор у широком распону вежби.
 
Софистициран систем се користи за обуку перформанси, тестирање, рехабилитацију и истраживање. Снага лежи у патентираној технологији где електромотор обезбеђује ниво отпора, начин рада и брзину. Ово ствара јединствену способност за сигурно и независно управљање отпором и брзином у концентричној и ексцентричној фази током мерења силе и снаге током покрета.
 
 
Са 1080 Quantum системом може се извести широк спектар функционалних тестова и вежби. Способност тестирања, док истовремено добијате повратне информације о физичким резултатима, непроцењива је за било ког тренера или стручног радника када спроводи програм обуке или рехабилитације. Има могућност прилагођавања оптерећења и брзине у различитим фазама вежби.

Quantum нуди следеће врсте отпора за тестирање и тренинг у концентричној и ексцентричној фази било ког покрета:

       Изоинерцијални - симулирани отпор нормалне тежине
       Изотонички - константан отпор
       Изокинетичка - константна брзина за оптимални развој силе и време под напетошћу
      Променљива инерција - отпор и инерција када вам је потребна. Познат и као ''Без летеће тежине'' за оптимални тренинг снаге на великим брзинама
Вибрација - различите амплитуде при 25 Hz за неуромускуларну стимулацију.
 
Ово је једини систем где се брзина и отпор могу одмах и динамички контролисати у једном понављању. Резултат тога је да се принцип брзине силе може први пут у потпуности применити у тестирању, обуци и рехабилитацији. Ова способност отвара нову парадигму за ефикасност, прецизност и индивидуализацију тренинга.

Више icoMore


26.03.2021.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Балон хала - затворени олимпијски базен и базен у Дому спортова I Националног тренинг центра

 

Више icoMore


26.03.2021.

Бесплатно рекреативно пливање за старије суграђане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативно пливање у Националном тренинг центру

Завод за спорт и медицину спорта РС реализује  програм бесплатног пливања за старија лица. Сваке суботе од 7 до 8 ујутро, на базену  у оквиру Националног тренинг центра, обезбеђен је бесплатан термин рекреације за кориснике преко 60 година старости.

Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.