Линија
Republicki zavod za sport
20.02.2017.

Представници ЗСМСРС учесници пројекта ''Искорачи и ти''

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС, спец. др мед. Тамара Гавриловић помоћник директора за медицину спорта и Марко Васиљевић стручни сарадник Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, узели су учешће у пројекту ''Искорачи и ти'', у организацији КОМС – а (Кровна организација младих Србије).

Стручни скуп је одржан у Вршцу, а представници Завода за спорт и медицину спорта РС су одржали предавања на тему здраве исхране и физичке активности.


Више icoMore


1.02.2017.

Традиционални течај ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017''

У организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' одржаће се традиционални курсеви, 49. пут за редом, за едукацију лекара, здравствених радника и сарадника. Течај под називом ''Актуелни проблеми у педијатрији 2017'' по први пут садрже и сесију која је посвећена спортско медицинским прегледима у које су од 2016. године укључени и поједини педијатри надлежних Домова здравља.

Завод за спорт и медицину спорта РС има част да ове године, заједно са колегама са Института, буде модератор у првој сесији првога дана течаја када ће се презентовати основе новог закона у спорту, правилника о прегледима, као и осталим дилемама у спортској медицини данас. Овом сесијом започиње и званична едукација педијатара који ће Завод заједно са колегама са Института и УДК спроводити током 2017. по претходном плану и договору не само у Београду већ и у другим градовима Србије.

Едукација ће бити одржана у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије ''Др Вукан Чупић'' од 6. до 10. марта 2017. године. Течај ће се одржати под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, а предавања ће испред Завода за спорт и медицину спорта РС помоћник директора за медицину спорта спец. др мед. Тамара Гавриловић и специјалиста медицине спорта др Јадранка Плавшић, поред бројних стручњака из области педијатрије, дечје хирургије, оториноларингологије, гинекологије и сродних дисциплина.

Програм

Регистрациони формулари (појединачна пријава - пријава за компаније)


Више icoMore


27.12.2016.

Одржан домаћи курс под називом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Домаћи курс, семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“, одржан је у клубу ''Посланика'' у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије.

Многобројне учеснике, поздравио је директор Завода за спорт Горан Бојовић, а присутни су били и представници министарства омладине и спорта РС Мирко Кантар и Спортског савеза Србије Немања Светличић.


Више icoMore


6.12.2016.

„Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“

Поштовани,

обавештавамо све заинтересоване да се домаћи курс / семинар прве категорије, са темом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код деце – активних учесника у спорту“ одржава 17.12.2016. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања едукације: Клуб Посланика, ул. Толстојева 2, Београд.

Курс /семинар је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре и биохемичаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 17.12.2016. године од 08:00 до 08:30.

Присуство едукацији је бесплатно.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h и 30min на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на меил medicinakme@rzsport.gov.rs 

 Програм едукације

Пријаве за едукацију


Више icoMore


6.12.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, организовао је домаћи курс прве категорије са темом „Заједно против остеопорозе“. Курс је одржа у петак 02.12.2016. године у хотелу Трим ЗСМСРС. Обзиром да данас више него икада остеопороза узима данак савременом друштву и седентарном начину живљења, ова тема се сама наметнула као медицински проблем којим је потребно бавити се у већој мери и на што свеобухватнији начин.

Предавачи на едукацији су били наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.


Више icoMore


21.11.2016.

Континуирана медицинска едукација „Заједно против остеопорозе“

Континуирана медицинска едукација

„Заједно против остеопорозе“

Поштовани, 

велико нам је задовољство да обавестимо све заинтересоване лекаре, медицинске техничаре, физиотерапеуте, биохемичаре  и остале којима се ова тема учини интересантном, да ће се домаћа КМЕ прве категорије  са темом „Заједно против остеопорозе“, одржати у петак 02.12.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 на Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Србије, са 11 бодова за предаваче и 6 бодова за слушаоце.

Предавачи на едукацији су наши истакнути стручњаци у овој области, професори Медицинског факултета Универзитета у Београду и запослени Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.  

ПРОГРАМ КОНТИНУИРАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ


Више icoMore


10.11.2016.

Континуирана медицинска едукација у хотелу ''Трим'' ЗСМСРС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, организовао је домаћи курс друге категорије, са темом ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму'' који је одржан у сали хотела ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1460/16) за лекаре, стоматологе медицинске сестре и здравствене техничаре. Курсу је присуствовало око 50 слушалаца.

Данас од 15 часова, исто ће бити одржан курс, за лекаре, стоматологе и тренере, са темом ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима''. Пријављивање и упис је од 14:30 до 15:00 часова а предавања су заказана од 15 часова. Место одржавања је такође хотел ''Трим'' на Кошутњаку.


Више icoMore


26.10.2016.

Међународни конгрес - Удружење центра за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога

У хотелу Crowene Plaza од 21. до 22.10.2016. године одржан је ISVH &HISPA Congress (Hypertens, infraction & stroke prevention association - Удружење центра за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога).

Овај међународни конгрес је одржан под покровитељством председника Србије. Он је уједно и отворио овај конгрес. Конгресу је присуствовало око 800 учесника из земље и иностранства. Представници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије (др Тамара Гавриловић, др Милена Антић, др Гордана Королија Мрђанов и др Јадранка Плавшић) су такође присуствовали овом конгресу. Конгрес је искоришћен да се упознају нове препоруке везане за превенцију као и да се размене искуства са колегама из других специјалности и институција.


Више icoMore


25.10.2016.

Континуирана медицинска едукација ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму''

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, стоматологе,  медицинске сестре и здравствене техничаре да се домаћи курс друге категорије, са темом ''Повреде у рагбију и улога лекара у рагби тиму'' одржава 09.11.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1460/16) за лекаре, стоматологе медицинске сестре и здравствене техничаре. Пријављен је за 50 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 09.11.2016. године од 14:30 до 15:00.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14час. и 30мин. до 15час. и 30мин. на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на mail medicinakme@rzsport.gov.rs


Више icoMore


25.10.2016.

Континуирана медицинска едукација ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима''

Обавештавамо све заинтересоване лекаре, стоматологе и тренере да се домаћи курс друге категорије, са темом ''Улога лекара на такмичењима у борилачким спортовима'' одржава 10.11.2016. године у Хотелу ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, ул. Кнеза Вишеслава 72 у Кошутњаку.

Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-1288/16) за лекаре и стоматологе Пријављен је за 50 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 10.11.2016. године од 14:30 до 15:00.

Све додатне информације можете добити током радног времена од 14час. и 30мин. до 15час. и 30мин. на тел. 3555 461 локал 143 ;  или на маил medicinakme@rzsport.gov.rs

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


Странице: < Претходна 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.