Линија
Republicki zavod za sport
19.05.2017.

Национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“

Поштовани,

Обавештавамо све заинтересоване да се национални симпозијум са темом „Основне мере реанимације и аутоматска спољашња дефибрилација – примњивост у медицини спорта“ одржава 29.05.2017. године у организацији Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Место одржавања је Клуб народних посланика, улица Толстојева 2, Београд.

Овај национални симпозијум је акредитован код Здравственог савета Републике Србије (бр. акредитације А-1-2730/16) за лекаре, биохемичаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 8 бодова за предаваче и 4 бода  за слушаоце. Пријављен је за 150 слушалаца.

У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.

Пријављивање и упис на месту одржавања 29.05.2017. године од 08:00 до 08:30.

Све додатне информације можете добити

на маил medicinakme@rzsport.gov.rs 

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72


Више icoMore


19.05.2017.

Научна конференција у Опатији

У периоду од 10. до 14.05.2017. године одржана је научна конференција 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  у Опатији у Хрватској у организацији Кинезиолошког факултета из Загреба а под покровитељством Хрватске академије наука и уметности и уз подршку FIEP (Federation Internationale D` education Physique) и INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Конференција је била веома посећена. Регистровано је 320 учесника из 41 земље широм света. Били су присутни декани скоро свих Факултета спорта из окружења. На конференцији је уводна предвања пред сваку сесију одржало више уважених међународно признатих професора (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Одржано је и неколико симпозијума са темом Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Током ова три дана по разним тематским сесијама презентовано је 252 рада у виду усмених и постер презентација. Сва три дана од 11. до 13.05.2017. године у периоду од 13 до 14 часова одржана је постер сесија са темама A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. У оквиру сесије Biology and medicine of sport and exercise презентовала сам  рад са темом DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Рад је добио добре коментаре како од професора модератора сесије тако и од присутних. Абстракт је штампан у Књизи радова (Conference Proceedings). Ова међунбародна конференција је искоришћена да се размене стручна искуства.

Ова конференција се налази и у календару Европског колеџа спортских наука (ECSS).


Више icoMore


10.05.2017.

Одржан стручни састанак у хотелу Трим ЗСМСРС

Данас је у хотелу Трим Завода за спорт и медицину спорта РС одржан стручни састанак под називом "Правовремено препознавање деце ниског раста". Стручни састанак је био заказан за 14 часова у сали хотела.

Стручном састанку и предавању, поред осталих, присуствовао је и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић. Предавачи су били асс. др сци мед Маја Јешић са Универзитетске дечје клинике Тиршова, доц. др Мирјана Докнић са Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма - Клинички центар Србије, и МС Јања Шакотић са Универзитетске дечје клинике Тиршова.


Више icoMore


9.05.2017.

Стручни састанак "Правовремено препознавање деце ниског раста"

Поштовани,

Novo Nordisk Pharma d.о.о. организује стручни састанак "Правовремено препознавање деце ниског раста" који ће се одржати 10. маја 2017. године у 14 h у сали Хотела Трим.

ПРОГРАМ САСТАНКА:

14:00 

1.       Асс. др сци мед Маја Јешић, Универзитетска дечја клиника Тиршова

Правовремено препознавање деце ниског раста 

2.     Доц. др Мирјана Докнић, Клиника за ендокринологију, дијабетес и болести

метаболизма, Клинички центар Србије

Последице недостатка hормона раста код одраслиh 

3.      МС Јања Шакотић, Универзитетска дечја клиника Тиршова

Правилно мерење деце на систематским прегледима

14:50 ДИСКУСИЈА

15:00 КОКТЕЛ

Сигурни смо да ће Ваше присуство и учешће допринети успеhу овог састанка.


Више icoMore


12.04.2017.

IV Конгрес превентивне педијатрије

У периоду од 07. до 09. 04. 2017. у Новом Саду у Конгресном центру Мастер одржан је IV Конгрес превентивне педијатрије удружења за превентивну педијатрију Србије са међународним учешћем „Превенција у педијатрији – основа здравља и благостања“. Конгрес  је био добро посећен, присуствовало је око 350 лекара из целе Србије и окружења.  

Позивни предавачи и модератори сесије медицине спорта на овом конгресу су били лекари Завода за спорт и медицину спопрта Републике Србије др Тамара Гавриловић, специјалиста медицине спорта са темом „Примена Правилника о утврђивању здравствене способности за обављање спортских активмности и учествовање на спортским такмичењима“  и др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта са темом „Врсте ергометријских тестова и њихова примена у медицини спорта“. Сесија је изазвала велико интересовање колега па је и посета била добра.


Више icoMore


29.03.2017.

Представници ЗСМСРС на конференцији у Португалији

У периоду од 22.03. до 25.03.2017. године одржана је светска конференција популарног и актуелног назива 7thECToH Tobacco or Health у Порту, Португалија. Завод за спорт и медицину спорта РС су представљали помоћник директора за медицину спорта Спец. др мед. Тамара Гавриловић и мр сц. мед. др Славица Ђорђевић Шарановић.

Завод за спорт и медицину спорта РС је на овој конференцији узео активно учешће у оквиру постер сесије на којој је презентован рад под називом:

Tobacco consumption and the attitude towards tobacco use among elite athletes”

међу укупно 96 постер презентација из читавог света.

Конференција је организована од стране Асоцијације Португалије за борбу против рака (Vitor Veloso, MD председник Португалске Асоцијације, председник организационог одбора конференције, подпредседник Европске Асоцијације) уз патронат Европске Асоцијације у граду Порту који је по величини, други град после Лисабона. Као један од најстаријих и најлепших Европских градова, под заштитом УНЕСКА је од 1996 године.

Први дан Конференције отворен је свечаним говором Шпанске краљице Летиције (HM Queen Letizia of Spain), председника Републике Португалије (Marcelo Rebelo De Sousa), министра здравља Републике Португалије (Adalberto Campos Fernandes), представника ЕУ за здравље и безбедност хране (Vytenis Andriukaitis) а потом и предавањима контролора Европске Асоцијације (Luk Joossens) и проф. психологије и јавног здравља на Универзитету Ватерло (Geoffrey Fong, University of Waterloo, Canada).

Велики број присутних, близу 400 медицинских стручњака и радника различитих области, активно је учествовало у конференцији од глобалног значаја са веома популарном темом данашњице и то у ери имплементације новог закона о забрани пушења на јавним местима. Своја искуства поделио је велики број земаља а међу првих 6 на свету са најбољим кампањама су свакако, по статистикама, Велика Британија и комплетна Скандинавска област.


Више icoMore


13.03.2017.

Семинар “Спортска компресија и опрема“

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и Medisport doo у сарадњи са немачком компанијом MEDI организовали су семинар „Спортска компресија и опрема“. Специјални гости предавачи из Немачке су били Френк Тилеман – продукт менаџер и Максимилиан Муха.

65 година искуства чине фабрику MEDI једном од водећих произвођача компресивних производа. CEP програм је спортски програм фабрике MEDI и представља најзначајнији бренд компресивне опреме у свету професионалног и аматерског спорта.

Семинар је пратио велики број лекара и физиотерапеута.


Више icoMore


10.03.2017.

Актуелни проблеми у педијатрији 2017

У периоду од 6. до 10. марта 2017. године у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ одржава се 49. Последипломски течај, Актуелни проблеми у педијатрији 2017. године.

Првог дана испред Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у оквиру сесије „Анализа електрокардиограма (ЕКГ) у скринингу срчаних обољења код деце и спортиста“ предавања су имале др Тамара Гавриловић са темом  „Примена правилника о утврђиванју здравствене способности спортиста“ и др Јадранка Плавшић - „Врсте ергометријских тестова и њихова примена у медицини спорта“.

На дневном нивоу предавања је пратило између 250 и 300 педијатара. Након предавања повела се дискусија на излагане теме. Велико интересовање је пре свега подстакнуто доношењем новог закона о спорту 2016. године као и имплементацији истог у делу спортскомедицинских прегледа.

Учешће Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије у едукацији је било од великог значаја јер су поменута предавања само део планираних активности које ћемо током 2017. године заједно реализовати на територији Републике Србије као и Косова и Метохије са колегама из Универзитетске дечије клинике Тиршова и Института за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“.


Више icoMore


6.03.2017.

Семинар ''Спортска компресија и опрема''

Поштовани,

Обавештавамо све заинтересоване да Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и „МЕДИСПОРТ“ доо у сарадњи са немачком компанијом „МЕДИ“ организује 09.03.2017. године семинар са темом  „Спортска компресија и опрема“ . Место одржавања је сала Хотела Трим Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Кнеза Вишеслава 72, Београд са планираним термином од 9 до 12 часова. Семинар је намењен лекарима, физиотерапеутима, спортским тренерима и онима који су повезани са спортом или на било који начин укључени у спортске активности. Семинар није акредитован у Здравственом савету Србије.

Специјални гости семинара биће Немачка фабрика „МЕДИ“ са својим ЦЕП програмом. 65 година искуства чине фабрику „МЕДИ“ једном од водећих произвођача компресивних производа. ЦЕП програм је спортски програм фабрике „МЕДИ“ и представља најзаступљенији бренд компресивне опреме у међународном свету спорта.

У прилогу се налази пријавни лист.

ПРАЗНЕ ПРИЈАВЕ

ПОЗИВНО ПИСМО ЦЕП

Молимо Вас да своје присуство на овом семинару потврдите попуњавањем пријавног формулара. Поуњени пријавни формулар послати на mail medicinakme@rzsport.gov.rs Све додатне информације можете добити током радног времена од 14h и 30min до 15h и 30мин на тел. 3555 461 локал 143; или на mail medicinakme@rzsport.gov.rs

Унапред хвала

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72 11000 Београд


Више icoMore


21.02.2017.

Конгрес Превентивне Педијатрије

У Новом Саду (Мастер Конгрес Центар) од 07 - 09. априла 2017. године, биће одржан 4. Конгрес Превентивне Педијатрије Удружења за Превентивну Педијатрију са међународним учешћем.

Предавања ће одржати еминентни стручњаци из области превентивне педијатрије из земље и иностранства који ће занимљивим и корисним темама дати изузетан значај овом Међународном скупу.

Званични језик:

Српски и енглески

Рок за пријем радова:

07. март 2017.

Рецензију пријављених радова извршиће чланови Научног одбора. Обавештење о прихватању рада и начину презентације биће достављено до 25. марта 2017. e-mail (обавезно назначити e-mail адресу у обрасцу за пријаву сажетака). Прихваћени радови бићe штампани у Зборнику радова.

Програм

Позивно писмо

Теме конгреса

Регистрациони формулар 1

Регистрациони формулар 2

Регистрациони формулар 3


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.