Линија
Republicki zavod za sport
15.03.2016.

Водич за физичку активност и исхрану младих

Водич за физичку активност и исхрану младих у је резултат истраживања у оквиру пројекта „Активни млади за здравији живот: здравље, животни стилови и физичка форма младих“, финансираног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, а који реализује Удружење за спорт и медицину спорта. У Водичу за физичку активност и исхрану ученика промовише се редовна физичка активност и здрава исхрана за ученике средњих школа у Србији. У њему су сажете информације из релевантних научних и стручних извора у један избалансирани план редовне физичке активности и здраве исхране. У водичу се наглашавају важност комбиновања редовне физичке активности и здраве исхране, као и смањење обима седентарних понашања. Читајући водич ученици ће сазнати које су то препоручене врсте, обим и интензизет физичких активности, као и нутритивне потребе које могу позитивно утицати на њихово здравље и физичку форму, односно смањити ризике од каснијег настанка гојазности, хроничних обољења као што су дијабетес тип 2, срчана обољења, остеопороза и неки типови канцера. Читаоци водича ће добити савете како могу сами, у друштву пријатеља или фамилије да планирају физичку активност и здраву исхрану током сваког дана, односно како да препоруке водича постану део њихове свакодневнице.

 

 

Комплетан водич у електронском формату можете преузети ОВДЕ


Више icoMore


3.12.2015.

Одржана Континуирана медицинска едукација у хотелу ''Трим''

Континуирана медицинска едукација са темом ''Респираторни систем, контрола бронхијалне астме, физичка активност и вежбе дисања'' одржана је у просторијама Хотела ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Скуп је отворио директор Завода, мр Горан Бојовић, пожелевши присутнима добродошлицу.

Предавања су одржали мр сци. мед. др Славица Ђорђевић Шарановић, др сци. мед. др Дејан Димић, примаријус др Гордана Видановић и примаријус др Гордана Станковић. Теме о којима је било речи су биле астма, активно бављење спортом, спирометрија и спирометријски показатељи и њена интерпретација, као и техничко извођење спирометрије. Говорило се и о респираторној рехабилитацији, а на крају предавања су одржане практичне вежбе кроз рад у групи.


Више icoMore


1.12.2015.

Предавање здравствене комисије Спортског савеза Београда под називом ''Континуирана медицинска едукација спортских стручњака''

У Привредној комори Београда, 30.11. одржано је предавање здравствене комисије Спортског савеза Београда, под називом ''КОНТИНУИРАНА МЕДИЦИНСКА ЕДУКАЦИЈА СПОРТСКИХ СТРУЧЊАКА''. Предавања су одржали Спец. др мед.  Тамара Гавриловић, на тему ''Значај и примена спортске медицине данас - како спречити негативне ефекте тренажног процеса''', и проф. др Ђорђе Јелић са темом ''Лумбални болни синдром код младих спортиста''.


Више icoMore


1.12.2015.

Континуирана медицинска едукација ''Респираторни систем, контрола бронхијалне астме, физичка активност и вежбе дисања''

Поштовани,

Континуирана медицинска едукација, стручни састанак у здравствениој установи и приватној пракси са предавачем по позиву, под називом ''Респираторни систем, контрола бронхијалне астме, физичка активност и вежбе дисања'' ће се одржати дана 02.12.2015. године у просторијама Хотела ''Трим'' Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, улица Кнеза Вишеслава 72 у Кошутњаку са почетком у 14:00 часова. Курс је акредитован код Здравственог савета Србије под евиденционим бројем А-1-2362/15 за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре са 3 бода за предаваче и 2 бода за учеснике.

У прилогу се налази сатница и програм.

Пријава и упис 02.12.2015. године на месту одржавања стручног састанка од 14 до 14 и 20мин.

Број места је ограничен па Вас молимо да на време потврдите мeилом Ваш долазак на едукацију.

Подела сертификата на крају стручног скупа.

Све додатне информације можете добити преко e-mail-a medicinakme@rzsport.gov.rs

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72

11000 Београд


Више icoMore


27.11.2015.

X ЈУБИЛАРНИ НАЦИОНАЛНИ СЕМИНАР И СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ НА САЈМУ СПОРТА

У оквиру Сајма спорта биће одржан X јубиларни Национални семинар и стручне трибине на којима ће учествовати велики број еминентних стручњака из области спорта. Организатори семинара су Министарство омладине и спорта РС, Спортски савез Србије и Завод за спорт и медицину спорта РС.

ПРОГРАМ X НАЦИОНАЛНОГ СЕМИНАРА И СТРУЧНИХ ТРИБИНА


Више icoMore


19.11.2015.

Одржана континуирана медицинска едукација ''Физиологија напора кроз биохемијске анализе и молекуларна биологија у медицини спорта''

Континуирана медицинска едукација, домаћи курс прве категотије, под називом ''Физиологија напора кроз биохемијске анализе и молекуларна биологија у медицини спорта'' одржана је дана 18.11.2015. године у просторијама ресторана ''Сателит'', на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Свечани скуп је отворио директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић.

''Трудимо се да курсеви буду традиционални, што је наша, и законска обавеза, и настојимо да наши лекари буду на високом стручном нивоу. Исте курсеве планирамо да одржимо у јануару или фебруару. Поред наших, на едукацијама ће бити и инострани предавачи'', рекао је директор Бојовић.


Више icoMore


13.11.2015.

Континуирана медицинска едукација „Физиологија напора кроз биохемијске анализе и молекуларна биологија у медицини спорта“

Поштовани,

Обавештавамо Вас да ће се континуирана медицинска едукација, домаћи курс прве категотије, под називом „Физиологија напора кроз биохемијске анализе и молекуларна биологија у медицини спорта“ одржати дана 18.11.2015. године у просторијама ресторана „Сателит“, на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, улица Благоја Паровића 150 у Кошутњаку са почетком у 08:00 часова. Курс је акредитован код Здравственог савета Србије под редним бројем А- 1-2365/15  за лекаре, медицинске сестре, здравствене техничаре и биохемичаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике.

 

У прилогу се налазе сатница и програм едукације.

Пријављивање и упис на месту одржавања 18.11.2015. године од 8:00 до 8:30 Учешће на курсу је бесплатно.

Све додатне информације можете добити преко e-maila medicinakme@rzsport.gov.rs

Сектор медицине и психологије спорта

Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Кнеза Вишеслава 72

11000 Београд


Више icoMore


5.10.2015.

Континуирана медицинска едукација „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту“

Континуирана медицинска едукација, домаћи курс прве категотије, под називом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту“, одржана је у петак 02.10.2015. године у просторијама ресторана „Сателит“, на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, у Кошутњаку. Овај целодневни курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије под редним бројем А-1-2364/15 за лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике.

Директор ЗСМСРС мр Горан Бојовић
Помоћник директора за медицину спорта
спец. др мед. Тамара Гавриловић

Више icoMore


2.10.2015.

Одржана континуирана медицинска едукација ''Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту''

Континуирана медицинска едукација, домаћи курс прве категотије, под називом ''Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту'', одржан је данас у просторијама ресторана ''Сателит'', на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, у Кошутњаку. Уз велику заинтересованост, курс је почео у 08:00 часова. Директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин мр Горан Бојовић отворио је предавања, поздравио присутне и захвалио им се што су се одазвали. Један од предавача је био и Метју Вилсон из Аспетар клинике из Катара.


Више icoMore


1.10.2015.

Континуирана медицинска едукација „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту“

Поштовани, 

Обавештавамо Вас да ће се континуирана медицинска едукација, домаћи курс прве категотије, под називом „Савремени приступ дијагностици кардиоваскуларних болести и лечење код активних учесника у спорту“, одржати дана 02.10.2015. године у просторијама ресторана „Сателит“, на отвореном пливалишту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, улица Благоја Паровића 150 у Кошутњаку са почетком у 08:00 часова. Курс је акредитован код Здравственог савета Републике Србије под редним бројем А-1-2364/15 за лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре са 12 бодова за предаваче и 6 бодова за учеснике. Један од предавача ће бити и Метју Вилсон из Аспетар клинике из Катара.
 
У прилогу се налазе програм, сатница едукације и пријавни лист.
Пријављивање и упис на месту одржавања 02.10.2015. године од 8:00 до 8:30
Учешће на курсу је бесплатно.
 
Све додатне информације можете добити сваки радни дан у периоду од 14 до 15h
на тел. 011 3555 461 локакл 160; 060 6410 764
или на мeил: medicinakme@rzsport.gov.rs

Више icoMore


Странице: < Претходна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.