Линија
Republicki zavod za sport
4.09.2019.

Директор Горан Бојовић о Заводу за спорт и медицину спорта РС

Јединствени регионални центар у служби грађана Србије

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г. Горан Бојовић, каже: "Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе. Годинама уназад развијали смо професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима''.

''Такође, радило се и на унапеђењу инфраструктуре али и на континуираној модернизацији када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативциа али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медиицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста''.
 

Више icoMore


3.09.2019.

Посета кинеске делегације Заводу за спорт и медицину спорта РС

Кинеска делегација је у периоду од 31. августа до 03. септембрa боравила у Београду. У склопу посете Министарству омладине и спорта РС била је гост Завод за спорт и медицину спорта РС.

 
Уз пратњу кинеске делегације учествовали су представници Министарства омладине и спорта. Испред министарства био је Новак Ушћумлић, Сектор за међунодну сарадњу и европске интеграције.
 
Током посете делегација је обишла све капацитете Завод за спорт и медицину спорта РС: Сектор медицине и психологије спорта, Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту, отворене и затворене терене I Националног тренинг центра. Обилазакје завршила у хотелом „Трим“ где је изложена презентација нових пројеката, попут мултифункционалне дворане и вештачке стене. Презентација је обухватила и некадашње реновирање Трим стазе као и пројекат Караташ.

Више icoMore


28.08.2019.

Србија добила представника у Лиги шампиона

Спектакл на Маракани је готов, Црвена звезда је у Лиги шампиона. Резултат утакмице Црвена звезда - Јанг Бојс је био 1:1, и тако црвено беле одвео у Лигу шампиона.

Звездини играчи на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС
 
Фудбалери Црвене звезде одиграли су нерешено против Јанг Бојса 1:1 и због боље међусобне гол разлике (2:2) у првој утакмици, славили су у овом двомечу и пласирали су се у групну фазу Лиге шампиона другу годину заредом.

Више icoMore


26.08.2019.

Моторичка тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Примена тестова за  процену ризика за настанак повреда

У интересу квалитетног сагледавања функционалних могућности  врхунских такмичара у лабораторији за моторичка истраживања користи се 3Д систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.
 
Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди, у великој мери унапређена је применом 3Д кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању. Овај вид мерења може да обезбеди прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини.
 
Шира слика о биомеханици тела може да се добије уколико се, уз статичко постуралну анализу, изврши и оцена различитих моторичких вештина или специфичних моторичких кретања.
 
Свеобухватна слика о функцији локомоторног апарата обухвата и процену неуромишићне функције на изокинетичком динамометру као и мерење амплитуде покрета зглобова који учествују у извођењу специфичних спортских покрета.

Више icoMore


23.08.2019.

Теретана Завода за спорт доступна за националне селекције и рекреативце

У понуди савремене справе за вежбање и издвојени део за дизаче тегова

Теретана у склопу  Националног тренинг центра Завода доступна је на коришћење националним селекцијама, спортистима и рекреативцима у току целе радне недеље. На простору од 170 метара квадратних постављене су најсавременије справе за вежбање. Под теретане  је прекривен гуменом подлогом, а сала у којој се налази комплетна опрема за тренинг и фитнес има природну осветљеност и добру вентилацију. У теретани постоји и издвојени део за дизаче тегова.


Више icoMore


23.08.2019.

Хотел Трим Завода за спорт и медицину спорта РС

Врхунски услови за смештај и тренинг такмичара

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета  за 56 гостију. Управа хотела послује и по комерцијалним принципима, а опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама корисника.


Више icoMore


23.08.2019.

ФИТ МАМА у Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта РС

Рекреација за маме у присуству беба

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије покренуо је посебан програм за безбедно рекреативно вежбање жена након порођаја, који је базиран на утемељеним светским научним студијама. Циљ програма је да се адекватним физичким вежбањем позитивно утиче на опште психофизичко здравље породиља како би се поступно вратиле у стање пре трудноће и порођаја.

Сам програм је конципиран тако да породиље (у присуству беба) већ од шесте недеље  могу да учествују у добро дозираној рекреацији која траје сат времена. За вежбање се користе  отворени терени као и простране  сале специјализоване за овај вид рекреације.

Организовану рекреацију реализује стручно лице чија је специјалност физичко  вежбање у трудноћи и након порођаја.


Више icoMore


22.08.2019.

Моторичка тестирања теквондиста у Караташу

 Омладинско-спортски камп Караташ током лета база за надарене спортисте

Млади теквондисти бораве на припремама у Караташу где су уједно радили процену моторичких способности у сарадњи са одељењем за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. Кадетска селекција на припремама је обавила и психолошка тестирања.
 
У време лета на простору Омладинско-спортског кампа Караташ реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија, а уједно, у договору са стручним тимовима за аналитику у спорту Завода, врше се и моторичка тестирања у складу са потребама спортиста.  Током августа на камповима тестиране су младе селекције дизача тегова, клизача, рвача, триатлонаца, одбојкаша као и бадминтон кадетска селекција.


Више icoMore


22.08.2019.

Вељко Ражнатовић на контролама утренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Вељко Ражнатовић, наш млади талентовани боксер, обавио је неопходне прегледе и тестирања у јединственој установи спорта, Заводу за спорт и медицину спорта РС.

У Центру за медицину и психологију спорта обавио је спортско медицински преглед који обухвата физикални преглед по системима органа, са посебним освртом на кардиоваскуларни, респираторни, нервни и локомоторни систем. У састав прегледа улазе и антропометријска мерења, процена индекса телесне висине и масе, а прати се и однос мишића, коштаног ткива и воде. Обавезно се врши електрокардиографски налаз (ЕКГ)  и биохемијске анализе крви.
 
У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту обављена су му моторичка фунционална тестирања и извршена изокинетичка дијагностика која пружа увид у процену неуромишићних функција. Приликом тестирања заступљено је изузетно прецизно мерење великог броја варијабли различитих покрета сегмената тела у великом опсегу различитих брзина и режима рада. На овај начин стиче се детаљан увид у ниво тренираности и способности испитаника, у зависности од врсте спорта  којим се бави.

Више icoMore


22.08.2019.

Одржан други турнир на Отвореном пливалишту „Кошутњак“

Наредне среде биће одржан последњи турнир овог лета за школарце

У среду  21. августа на отвореном пливалишту „Кошутњак“ Завода за спорт и медицину спорта РС одржан је други турнир у стоном тенису, а учешће је узело 16 ученика основних и средњих школа Београда.

Прво место освојио је Душан Матовић из Зуботехничке школе, други је био Вања Крнета из Школе за дизајн, док су треће место поделили Андрија Миленковић из ОШ Коста Абрашевић' и Димитрије Терзић из Техничке школе.

Наредне недеље, у среду 28. августа у 12 часова, биће одржан последњи турнир ове летње сезоне. Пријава за учешће  биће обављена непосредно пре почетка турнира, а  обезбеђене су и награде за најбоље, дипломе  и карте за пливалиште Кошутњак.


Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

                      
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.