Линија
Republicki zavod za sport
17.06.2020.

Министар Вања Удовичић посетио амбуланту ЗСМСРС у Пироту

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је јуче посетио Пирот. Том приликом обишао је комплекс затвореног базена. Министра је дочекао градоначелник са својим сарадницима и представницима Спортског центра Пирот. Министар је најпре обишао амбуланту Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, која ради у оквиру затвореног базена „Сењак“.Уследио је обилазак простора око затвореног базена и представљени су планови за даље уређење и улагање у спортску инфраструктуру. У изјави за медије министар Вања Удовичић истакао је да сваки пут када дође у Пирот види позитивну промену, а сви ти показатељи су мини утакмице које играју сви заједно у најбољем интересу деце. Посебно су поносни, како је рекао, на рад амбуланте Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, јер сматрају да је изузетно значајно да спортисти Пирота имају најбоље услове за здравствену заштиту, а као први циљ су безбедност и здравље деце. Министар Вања Удовичић додао је да су веома унапредили положај Завода за спорт и медицину спорта, јер поред отворених амбуланти широм земље, врло су поносни и на ширење капацитета Завода. Министар Удовичић је најавио да ће у наредном периоду још више улагати у Завод.


Више icoMore


16.06.2020.

Библиотека ЗСМСРС

Библиотека Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије је специјална библиотека. Фонд библиотеке има преко 8.000 јединица и око 400 наслова серијских публикација.

Библиотечку грађу могу користити интерни и екстерни корисници. Интерни корисници, су сви запослени и пензионери у Заводу, док су екстерни корисници професори, истраживачи, научни радници, наставници и студенти у институцијама за академске И струковне студије у земљи и иностранству, спортски стручњаци и стручњаци у спорту, чланови спортских савеза и других спортских организација и државних институција, чланови институте а и остала физичка лица у систему спорта.


Више icoMore


15.06.2020.

Стипендисти и стипендисткиње МОС на контролама у ЗСМСРС

Стипендисти и стипендисткиње Министарства омладине и спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, редовне медицинске контроле и моторичка тестирања пролазе многобројни спортисти. Њима се врши контрола медицинске, физичке и психолошке спремности за бављење спортом. Тестирања се обављају према индивидуално подешеном протоколу у односу на узраст и ниво форме, а у складу са препорукама за специфично тестирање спортиста. 
Спортско-медицинске контроле  и моторичка тестирања данас обављајустреличари и пара стреличари, пливачи и пара пливачи, џудисти, планинари, спортисти који се баве ваздухопловством, латино америчким плесом и картингом. Прве прегледе и функционална тестирања за ову годину су урадили стипендисти и стипендисткиње Министарства омладине и спорта: Никола Стефановић, Алекса Обрадовић, Стефан Жикић, Дејана Бачко, Данило Фатић, Михаило Патровић, Лука Станојловић, Надежда Петровић, Стеван Накић, Немања Пановић, Ана Јововић, Никола Миљковић и Павле Кошутић.


Више icoMore


11.06.2020.

Мали сајам спорта у Сомбору

Данас је одржан Мали Сајам спорта у Сомбору. Стручани сарадници Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су учествовали на сајму и одржали промоцију делатности и опреме ЗСМСРС. Мали Сајам спорта се одржава у организацији Спортског савеза Србије и Спортског савеза града Сомбора. Сајам је посетио Министар спорта Вања Удовичић, као и председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек.


 

Више icoMore


11.06.2020.

Први редовни спортско-медицински прегледи и моторичка тестирања

У Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, редовне медицинске контроле и моторичка тестирања пролазе многобројне селекције, клубови, рекреативци, појединачни спортисти.
 

Наши спортисти на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас  спортско медицинске контроле  и моторичка тестирања обављајуџудиста Александар Кукољ, дизач тегова Ненад Кужић, стреличар Огњен Недељковић, слабовиди шахисти Стефан Митровић и Стефан Јањић. Прве прегледе за ову годину су обавиле и кошаркашице репрезентативке Николина Деурић, Надежда Недељков, Александра Мужевић, Марија Филиповић, Марија Тришовић, Надија Смаилбеговућ и њихов селектор Милош Павловић. У Центру за медицину и психологију спортаспортистима се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест. У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту се врше функционалнаскенирања покрета (FMS).


Више icoMore


10.06.2020.

Амбасадор Владимир Божовић на моторичким тестирањима

У Заводу за спорт и медицину спорта РС моторичка тестирања данас је обавио амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић. Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су амбасадору урадили функционалну дијагностику колена на изокинетичком динамометру.


Више icoMore


9.06.2020.

ММА борац на тестирањима у Заводу

Душан Божић 1984. годиште, који тренира борилачку вештину ММА, је данас у Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС,обавио  Fitmate pro“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max).


Више icoMore


9.06.2020.

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“ на редовној контроли тренираности у ЗСМСРС

Душан Тадић, првотимац „Ајакса“, на редовној контроли тренираности у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Душан се тренутно припрема за почетак нове сезоне и у оквиру припрема одрадио је тест за процену максималне потрошње кисеоника. Овај тест омогућава прецизно одређивање параметара потребних за индивидуално програмирање тренинга издржљивости а уједно и одређује степен утренираности.

У Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту ЗСМСРС, стручни сарадници су му извршили „Фитмате про“ тестирања где је примењен специфичан протокол тестирања проценом максималне потрошње кисеоника (VO2 max), као и великих број других параметара, као што су максимална брзина, анаеробни праг, максимална срчана фреквенција и слично.

Више icoMore


9.06.2020.

Репрезентативке и репрезентативци на тестирањима

Женска кошаркашка репрезентација на тестирањима у ЗСМСРС

Још једна група наших кошаркашица данас је обавила тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су прве редовне прегледе и тестирања за ову годину обавиле кошаркашице репрезентације: Александра Станаћев, Саша Чеђо, Маја Шкорић, Дајана Бутулија, Сара Крњић, Соња Васић, Тина Крајишник, Маја Миљковић и Николина Милић .

Поред њих редовне прегледе и медицинска тестирања су урадили и српски стрелци Јасмина Миловановић и Алекса Митровић.


Више icoMore


8.06.2020.

Кошаркашице на редовним контролама у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Женска сениорска и јуниорска кошаркашка репрезентација Србије

Од суботе 06. јуна 2020. до уторка 9. јуна, у Заводу за спорт и медицину спорта РС, редовна тестирања обављају кошаркашице јуниорске и сениорске репрезентације Србије.  У Центру за медицину и психологију спортаспортисткињама се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Кошаркашицама су стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту  извршили функционално скенирање покретаФМС је алат који се користи за идентификацију асиметрије које резултирају функционалним недостацима у покрету. ФМС има за циљ да идентификује неравнотеже у покретљивости и стабилности током седам основних модела кретања. Ови модели кретања су дизајнирани да обезбеде очитне перформансе основних локомоторних, манипулативних и стабилизирајућих покрета постављањем појединца у екстремним положајима где слабе и неравнотеже постају видљиве ако се не користи мобилност и контрола мотора. Када се ови недостаци идентификују кроз ФМС, развија се програм корективних вежби с циљем спречавања повреда мишићно - скелетних органа, ради дугорочних циљева за здравље и виталност.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.