Линија
Republicki zavod za sport
31.03.2021.

Мултифункционални комплекс - Највећа инвестиција у спортској инфраструктури

 
Мултифункционална дворана Завода за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, ће по пројекту бити најмодернији спортски објекат у региону. У овој мултифункционалној дворани тренираће многобројни Национални спортски Савези. Предвиђени су тренинг садржаји за рвачки, џудо, теквондо, карате, стрељачки и пењачки Савез, али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане, заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров – права мала оаза, на којој ће бити видиковац са природном травом.

''Изградња оваквог комплекса биће веома значајан фактор даљег развоја спорта у Србији. Објекат се налази на искошеном терену, па су аутори идејног решења покушали да обликовање прилагоде морфологији терена, како би сам објекат што мање нарушио природни амбијент у окружењу. Планирана је стаклена ограда на ивици кровне терасе, а кровна површина биће затрављена и уклопљена у целину са околним тереном и вегетацијом. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.


Више icoMore


31.03.2021.

Квалификације за СП у Катару 2022.

Фудбалска репрезентација Србије, победила је Азербејџан са 2:1 у трећем колу квалификација за Светско првенство. Србија је победила у Азербејџану головима Александра Митровића. Изабраници Драгана Стојковића Пиксија су били знатно бољи током првог полувремена, али је домаћин променио ток меча бољим ритмом у наставку. "Орлови" су одлично стартовали у борби за Светско првенство, поразили су најпре код куће Ирску, а онда показали одличну игру против Португала и изашли непоражени из дуела са шампионом Европе.
 
 
Наредни меч "орлови" играју у септембру. Прво следи пријатељски дуел са Катаром (1. септембар) у гостима, а онда код куће са Луксембургом (4. септембар) и у гостима са Ирском (7. септембар). У јуну ће "орлови" одиграти две или три пријатељске утакмице, које ће селектору помоћи да искристалише тим пред финиш квалификација. 

Више icoMore


30.03.2021.

Озелењавање Кошутњака од стране Завода за спорт и медицину спорта РС

''Нашим редовним и свакодневним активностима, бринемо о зеленилу у Кошутњаку. Поред ових посађених садница, у плану је да током ове године буде посађено још 450. Захваљујем се Министарству омладине и спорта Републике Србије и министру господину Удовичићу на досадашњој помоћи. Обнављањем здраве средине у којој живимо, поспешујемо квалитет наших живота, надограђујући пејзажну архитектуру'', изјављује директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије господин Горан Бојовић.


Више icoMore


29.03.2021.

World Health Organization

    


Више icoMore


29.03.2021.

Квалификације за СП 2022. у Катару: Србија - Португал

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је другу утакмицу квалификација за Светско првенство у Катару против Португала и освојила вредан бод против првака Европе.
 
Меч је завршен резултатом 2:2.
 
Голове за наш тим постигли су Александар Митровић и Филип Костић.
 
У уторак, 30.03. наши репрезентативци играју трећи меч квалификација за СП 2022. у Катару против селекције Азербејџана.


Више icoMore


26.03.2021.

Наставак садње дрвећа на зеленим површинама Завода за спорт и медицину спорта РС

Према плану, Завод за спорт и медицину спорта РС наставио је са садњом дрвећа на зеленим површинама, на својим теренима у Кошутњаку. Прошле године посадио је 100 садница храста у трим зони. Данас је посађено још 10 садница.

Завод за спорт и медицину спорта РС ће и следеће седмице наставити са акцијама садње.

Више icoMore


25.03.2021.

Србија савладала Републику Ирску

Фудбалска репрезентација Србије тријумфално је започела квалификације за Светско првенство 2022. у Катару. Република Ирска је у Београду савладана са 3:2.
 
У "мундијалској" групи у којој су наши репрезентативци, поред Ираца, налазе се још и европски прваци Португалци, Луксембург и Азербејџан.
 
''Орлови'' у суботу 27.03. (20.45), на истом месту, дочекују првог фаворита групе "А", репрезентацију Португала.
 
Победник групе једини сигурно иде на шампионат планете у Катару 2022, а из свих 10 група другопласирани пролазе у бараж.


Више icoMore


24.03.2021.

Пројекат Завода за спорт и медицину спорта РС

Видео

У овој мултифункционалној дворани, која је у склопу I Националног тренинг центра, тренираће многобројни национални спортски савези. Биће изграђена у складу са свим еколошким стандардима, а оно по чему ће посебно бити специфична је зелени кров, на којој ће бити видиковац са природном травом. Кровна површина биће затрављена и уклопљена, као и цео објекат, у целину са околним тереном и вегетацијом. Изградња комплекса траје већ непуне две године, а завршетак очекујемо крајем ове.
 
 
Будући изглед Мултифункционалне дворане Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку 
 
У овом спортско – рекреативном објекту предвиђени су тренинг садржаји за више спортова али и садржаји за медицину спорта, као и терени за друге спортове са лоптом, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању свим спортистима. Биће направљена тако да ће моћи на дневном нивоу да угости више савеза. Континуираном модернизацијом кроз унапређење инфраструктуре подижемо значај спорта и ниво услуга наше јединствене спортске установе.

Више icoMore


22.03.2021.

Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС ради по устаљеном радном времену

Кризни штаб против ковида 19, предложио је да од данас, угоститељски објекти и тржни центри остану затворени. Сви објекти продаје хране и установе културе, као што су биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке могу да раде до 21 час, док ће сви остали објекти радити до 20 часова.

Сви објекти који буду радили морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу.
 
Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи. У број присутних особа у објекту улазе и запослени.

Затворени и отворени спортски терени Завода за спорт и медицину спорта РС у наредном период ће радити до 20 часова уз поштовање свих прописаних мера.
 
Захвални на разумевању.

Више icoMore


19.03.2021.

Правила понашања у циљу заштите здравља

 
У Заводу за спорт и медицину спорта РС, све спортске просторије и терени ће радити по препоруци Кризног штаба и одлуке Владе РС, уз придржавање правила понашања у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.
 
Умањимо ризик од заразе и даљег ширења вируса. Одговорним понашањем дајемо пример другима.

Правила понашања 

''Од почетка пандемије Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије се активно укљичио у борбу против COVID 19. У просторијама Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, у ''Малом Триму'', оформљена је лабораторија за тестирање спортиста на COVID 19. Тестирање врши медицинско особље Завода које је специјално оспособљено за ове потребе. Оспособили смо и просторије за вакцинацију које се налазе на Отвореном пливалишту у Кошутњаку. Новоотворени пункт за вакцинацију је намењен спортистима и спортским радницима. Друштвено одговорно понашање током пандемије корона вируса је важно јер је то тренутно једини начин да се ова велика здравствена криза преброди како би се поново стекли услови за нормалан живот. Одговорно понашање остаје модел који морамо усвојити и за убудуће јер поштовањем мера, чувамо пре свега своје здравље али и својих најближих'', директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.


Више icoMore


Странице: 1 2 3 4 5 6 7 Следећа >

                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.