Linija
Republicki zavod za sport
11.08.2020.

Svim srpskim sportistima i trenerima besplatno testiranje na COVID-19


U Palati „Srbija“,  direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije mr Goran Bojović je potpisao sporazuma o tehničkoj saradnji sa direkcijom Nacionalne referentne laboratorije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, v.d. direktorom laboratorije dr Nenadom Dolovcem.


Polazeći od odredbe iz člana 112. stav 1. tačka 11 Zakona o sportu („Službeni glasnik RS“ broj 10/2016) kojim je propisano da opšti interes u oblasti sporta, između ostalog predstavlja unapređenje zaštite zdravlja sportista, uzimajući u obzir potrebu da se tokom epidemije izazvane virusom COVID-19 sistematski obavlja testiranje sportista na prisustvo virusa u organizmu, 
i člana 22. Statuta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije (broj 03-3738/1 od 30.06.2017. godine), dana 11.08.2020. godine, zaključen je sporazum o tehničkoj saradnji.
 
 
Od dana potpisivanja ovog sporazuma, Nacionalna referentne laboratorija će učestvovati zajedno sa Zavodom u preventivnim merama i osnovnom i kontrolnom testiranju sportista i sportskih stručnjaka Republike Srbije na COVID-19 (PCR), tako što će obavljati periodično testiranje svih sportista i sportskih stručnjaka kojima se utvrđuje zdravstvena sposobnost za obavljanje sportskih aktivnosti u Zavodu.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, tekvondistkinja Milica Mandić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.