Linija
Republicki zavod za sport
11.08.2020.

Stipendisti MOS na redovnim kontrolama u ZSMSRS


Ucilju sprečavanja zaražavanja i prenošenja infekcije u ZSMSRS, usled epidemiološke situacije, ali i u cilju zaštite zdravlja sportista, preduzmaju se sve propisane mere zaštite.

Sportsko – medicinski pregledi
 
Stipendisti MOS dolaze na unapred zakazana testiranja u Zavoduza sport i medicinu sporta RS. Danas su zdravstvene kontrole i motorička testiranja obavili stipendisti: plivači Nikola Aćin i Uroš Đoković, teniserka Natalija Kostoć i teniser Miomir Kecmanović, karatistkinja Jovana Peković, odbojkapica Nikolina Lukić, skijaš Janko Kolarević, bokseri Dejan Grmuša i Milosav Savić, kok bokser Nikola Todorović, kao i sportisti Vazduhoplovnog saveza Bojan Gostojić i Kristina Čipčić, i Moto saveza Vuk Drmanac.
 
 
U Centru za medicinu i psihologiju sporta, stipendistima se radi pregled u sklopu koga se obavljaju: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.
 
Svi sportistiprolaze detaljan medicinski pregled, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje. Standardizovani testovi se obavljaju na bicikl - ergometru i tredmilu.
 
Motorička testiranja
 
Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su testiranja funkcionalnim testom opterećenja, kojima se proverava reackija organizma na fizički napor i sposobnost organizma da se izloži fizičkom naporu.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.