Linija
Republicki zavod za sport
31.07.2020.

Leto na bazenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS


Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku je najveće plivalište u Srbiji. Ima pet bazena koji se u skladu sa propisima sređuju za početak sezone. Školjke bazena se čiste, zamenjuju se oštećene pločice i tretiraju protivkliznim sredstvima. U neposrednoj blizini rekreativnog i školskog bazena izgrađene su tribine. U toku leta postoji i raznovrsna ugostiteljska ponuda kao i savremeni prateći sadržaji, čime je ostvaren pun komfor za boravak porodica sa malom decom, omladine, starijih lica.

 
Cenovnik usluga nije se menjao u odnosu na prošlu godinu. Dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna karta (od 15 sati) iznosi 180, a za dete do 7 godina starosti ulaz je 100 dinara. Deca do 3 godine ne plaćaju kartu, a sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz. Školarci do 12 godina starosti na plivalište mogu ući u prisustvu roditelja ili punoletnog lica.
 
 
Tokom cele letnje sezone kupanja biće realizovana i besplatna škola plivanja za đake. Program plivanja traje u periodu od 06. jula do 28. avgusta 2020. godine. Termin realizacije obuke neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika je svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 10:00 časova.
 
 
Radno vreme bazena  je od 10 do 19 sati svakog dana. U radno vreme plivališta dežura medicinska služba Zavoda za sport i medicinu sporta RS, kao i službeno lice MUP-a  Čukarice.
 
 
Radimo uz primenu seta preventivnih mera koje su preporučile nadležne institucije u cilju zaštite zdravlja i sprečavanja širenja kovida 19. Rastojanje između ležaljki je po propisu, redovno se vrši dezinfekcija ležaljki, na objektu su vidno istaknuti brojni posteri, nalepnice i uputstva koja sugerišu odgovorno ponašanje.
 
 
Sve dok držimo potrebnu distancu, odlazak na bazen je prilično bezbedan. Voda nije opasna, jer tu je hlor koji korona ne voli. Za sada nema dokaza da se ovaj virus prenosi i širi kroz vodu u bazenima. Zato je ključno držati fizičku distancu. Obratite pažnju na gužve na ulazu, u javnim toaletima i svlačionicama. Poštujte mere.
 


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.