Линија
Republicki zavod za sport
13.04.2010.

Међународни турнир "Синхро Опен Стари град" у Националном тренинг центру


Међународни турнир у уметничком и синхроном пливању "Синхро Опен Стари град" одржан је 4. и 5. априла на базену I Националног тренинг центра у Кошутњаку. Организатори турнира су Клуб за уметничко-синхроно пливање "25. мај" и Савез за синхроно пливање Србије, под покровитељством општине Стари град и Секретаријата за спорт и омладину Београда.


На такмичењу је учествовало пет клубова из Србије:”Сирене”, Клуб за синхроно пливање из Ниша, “25. Мај”, Врачар из Београда и “Тент” из Обреновца, као и пет клубова из Хрватске и по један из Бугарске и Јапана. Учеснице Јапана освајачице су брознане медаље са последњег Светског првенству у дубл категорији.
 
 
У току првог дана такмичења одржано је и првенство Србије, као и такмичење у Купу за јуниорке, где је наступила и велика нада синхроног пливања, Ана Цекић.
 
Подсетимо да је Ана Цекић, у соло дисциплини, на јуниорском светском Купу недавно одржаном у Дизелдорфу у Немачкој, освојила високо пето место у конкуренцији од 31 такмичарке. 
 
Сирене су припреме за овај турнир почеле у децембру у Националном тренинг центру уз присуство првог тренера репрезентације, Марије Сјенице-Јововић и кондиционог тренера Саше Роћеновића, из Републичког завода за спорт.
 
 
 
Припремила Светлана Тодоров
 

                         
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.