Линија
Republicki zavod za sport
4.11.2020.

Сајам спорта 2020


Данас је на отвореним теренима Атлетског стадиона Завода за спорт и медицину спорта РС, симболично обележен Сајам спорта 2020, уз придржавање прописаних и одговарајућих мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2. Сајам спорта је отворио министар омладине и спорта господин Вања Удовичић, упутивши присутнима добродошлицу, у нади да ћемо следећи Сајам спорта обележити у другачијој и релаксиранијој атмосфери. Поред министра, кратку поздравну реч упутили су и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић као домаћин, председник Светске рвачке федерације госп Ненад Лаловић, директорка Анти допинг агенције, председник Спортског савеза Србије и Параолимпијског комитета Србије, док су скупу присуствовали многобројни грански савези са својим представницима.

У складу са актуелном ситуацијом Сајам спорта је овога пута одржан уз ограничен број учесника и по први пут без посетилаца и демонстрације спортова по којима је оваг догађај већ годинама препознтаљив.
 
Директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Бојовић одржао је предавање на актуелну тему ''COVID и спорт'' са циљем упознавања свих спортских радника на процедуру бесплатног тестирања спортиста у Заводу као и важности праћења здравственог стања наших спортиста током пандемије. Изневши важне информације на основу искуства током рада у привременој болници Сајам, указао је на огроман значај превентивног тестирања, контроле и праћења спортиста у којој сви имамо подједнако важну улогу као карике система.
 
 
''Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је активно укључен у борбу против COVID -  19 од марта месеца, не само у оквиру постојеће делатности наше установе већ и ангажовањем здравствених радника у привременим COVID болницама. Формирањем ново отворене лабораторије у простору Малог Трима, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, остварени су сви неопходни услови за реализацију сарадње наше установе са Дирекцијом за референтне лабораторије у Батајници. Тестирање наших спортиста обавља обучени медицински тим Завода за спорт и медицину спорта РС'', истиче поред осталог директор Бојовић.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.