Линија
Republicki zavod za sport
11.08.2020.

Свим српским спортистима и тренерима бесплатно тестирање на COVID-19


У Палати „Србија“, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије мр Горан Бојовић је потписао споразум о техничкој сарадњи са дирекцијом Националне референтне лабораторије Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, в.д. директором лабораторије др Ненадом Доловцем.

Полазећи од одредбе из члана 112. став 1. тачка 11 Закона о спорту („Службени гласник РС“ број 10/2016) којим је прописано да општи интерес у области спорта, између осталог представља унапређење заштите здравља спортиста, узимајући у обзир потребу да се током епидемије изазване вирусом COVID-19 систематски обавља тестирање спортиста на присуство вируса у организму, ичлана 22. Статута Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије (број 03-3738/1 од 30.06.2017. године), дана 11.08.2020. године, закључен је споразум о техничкој сарадњи.

Од дана потписивања овог споразума, Национална референтне лабораторија ће учествовати заједно са Заводом у превентивним мерама и основном и контролном тестирању спортиста и спортских стручњака Републике Србије на COVID-19 (PCR), тако што ће обављати периодично тестирање свих спортиста и спортских стручњака којима се утврђује здравствена способност за обављање спортских активности у Заводу.

Потписивању споразума су присуствовали и министар Омладине и спорта Вања Удовичић, Министар здравља Златибор Лончар, Министар пољопривреде Бранислав Недимовић, теквондисткиња Милица Мандић, селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић.                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.