Линија
Republicki zavod za sport
11.08.2020.

Стипендисти МОС на редовним контролама у ЗСМСРС


У циљу спречавања заражавања и преношења инфекције у ЗСМСРС, услед епидемиолошке ситуације, али и у циљу заштите здравља спортиста, предузмају се све прописане мере заштите.

Спортско – медицински прегледи
 
Стипендисти МОС долазе на унапред заказана тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Данас су здравствене контроле и моторичка тестирања обавили стипендисти: пливачи Никола Аћин и Урош Ђоковић, тенисерка Наталија Костоћ и тенисер Миомир Кецмановић, каратисткиња Јована Пековић, одбојкапица Николина Лукић, скијаш Јанко Коларевић, боксери Дејан Грмуша и Милосав Савић, кок боксер Никола Тодоровић, као и спортисти Ваздухопловног савеза Бојан Гостојић и Кристина Чипчић, и Мото савеза Вук Дрманац.
 
 
У Центру за медицину и психологију спорта, стипендистима се ради преглед у склопу кога се обављају: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.
 
Сви спортисти пролазе детаљан медицински преглед, како би се утврдило здравствено стање. Стандардизовани тестови се обављају на бицикл - ергометру и тредмилу.
 
Моторичка тестирања
 
Стручни сарадници Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, обавили су тестирања функционалним тестом оптерећења, којима се проверава реацкија организма на физички напор и способност организма да се изложи физичком напору.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.