Линија
Republicki zavod za sport
31.07.2020.

Лето на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС


Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку је највеће пливалиште у Србији. Има пет базена који се у складу са прописима сређују за почетак сезоне. Шкољке базена се чисте, замењују се оштећене плочице и третирају противклизним средствима. У непосредној близини рекреативног и школског базена изграђене су трибине. У току лета постоји и разноврсна угоститељска понуда као и савремени пратећи садржаји, чиме је остварен пун комфор за боравак породица са малом децом, омладине, старијих лица.

 
Ценовник услуга није се мењао у односу на прошлу годину. Дневна улазница је 250 динара, полудневна карта (од 15 сати) износи 180, а за дете до 7 година старости улаз је 100 динара. Деца до 3 године не плаћају карту, а средом, уз ђачку књижицу, основци и средњошколци имају слободан улаз. Школарци до 12 година старости на пливалиште могу ући у присуству родитеља или пунолетног лица.
 
   
 
Током целе летње сезоне купања биће реализована и бесплатна школа пливања за ђаке. Програм пливања траје у периоду од 06. јула до 28. августа 2020. године. Термин реализације обуке непливача и усавршавање пливачких техника је сваког радног дана у периоду од 8:00 до 10:00 часова.
 
   
 
Радно време базена  је од 10 до 19 сати сваког дана. У радно време пливалишта дежура медицинска служба Завода за спорт и медицину спорта РС, као и службено лице МУП-а  Чукарице.
 
 
Радимо уз примену сета превентивних мера које су препоручиле надлежне институције у циљу заштите здравља и спречавања ширења ковида 19. Растојање између лежаљки је по пропису, редовно се врши дезинфекција лежаљки, на објекту су видно истакнути бројни постери, налепнице и упутства која сугеришу одговорно понашање.
 
 
Све док држимо потребну дистанцу, одлазак на базен је прилично безбедан. Вода није опасна, јер ту је хлор који корона не воли. За сада нема доказа да се овај вирус преноси и шири кроз воду у базенима. Зато је кључно држати физичку дистанцу. Обратите пажњу на гужве на улазу, у јавним тоалетима и свлачионицама. Поштујте мере.
 


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.