Линија
Republicki zavod za sport
24.07.2020.

Тестирања перспективних спортиста у ОСК ''Караташ''


Стручни сарадници Завода за спорт и медицину спорта РС боравили су у Омладинско – спортском кампу ''Караташ'' где су тестирали младе перспективне спортисте Спортског кампа у саватеу. На Кампу су учествовали најуспешнији јуниори и кадети за 2020. годину. Тестирано је 23. саватиста.

Специфичном батеријом моторичких тестова, младим спортистима, одрађени су тестови за процену брзине, агилности, гипкости, специфичне агилности, снаге и прецизности.
 
 
Психолог Завода за спорт и медицину спорта РС применио је батерију тестова којом су обухваћени тестови за процену спортског самопоуздања, природе и интензитета спортске мотивације као и развијености психолошких вештина за борбу са такмичарским стресом.
 
 
Омладинско - спортски камп ''Караташ'' је центар за развој школског, универзитетског и врхунског спорта. Осим смештајних објеката, располаже и теренима за кошарку рукомет, одбојку, фудбал, тенис. Такође, у свом поседу има и фудбалски терен са вештачком травом, терен за одбојку на песку, отворени базен и трим стазу. У оквиру спортског кампа, посетиоци на располагању имају и учионицу за теоретску наставу, салу за балет, док у оквиру хале постоји стена за спортско пењање.
 
Одлуком Владе Републике Србије ОСК ''Караташ'' је 2014. предат на управљање Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, чиме су проширени капацитети  и стручно деловање водеће установе спорта у Србији.


                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.