Линија
Republicki zavod za sport
21.07.2020.

Завод за спорт и медицину спорта РС и у трећој сезони уз камп ''Деки5''


Један од основних постулата на којима почива Фудбалски камп ''Деки5'' је очување здравља деце, односно правилан раст и развој свих учесника кампа. Управо из тог разлога претходних година Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије био је активно укључен у рад кампа нашег прослављеног фудбалера Дејана Станковића.

Сви полазници кампа радили су детаљна тестирања како би се откриле неправилности у телесном развоју, извршиле корекције и урадила превентива за потенцијалне проблеми који би касније могли да настану.
 
 
''Оно што радимо са децом су тестови основних образаца кретања, функционално скенирање покрета, који нам дају све потребне информације о телесном статусу сваког детета и дисбалансима у обрасцима кретања уколико они постоје. Добијамо изузетно драгоцене информације, а тестови су прилично обимни и односе се на процену моторичких способности. Следећи битан сегмент је специфична ''батерија'' тестова за фудбал, као и тестови за процену бризине, експлозивне снаге опружача ногу и тест за процену специфичности агилности, односно тест са лоптом. Након извршеног теста сваки полазник кампа добија извештај о тренутном статусу и мотричким способностима као и препорукама за корекцију и побољшање тих моторичких способности. Рад на тим корекцијама значајно смањује ризик од повређивања, што је јако битно. Од велике важности је да се деца тестирају, а њихови резултати прате и анализирају. Важно је да се уради добра дијагностика, периодично прати и правовремено утиче на евентуалне негативне појаве'', закључује Немања Бадњаревић помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС.


                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.