Линија
Republicki zavod za sport
15.07.2020.

Фудбалери ФК ''Чукарички'' на контролама здравствене спреме у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Наш дугогодишњи корисник услуга ФК ''Чукарички'', данас је прошао комплетне спортско медицинске контроле у Сектору медицине спорта. Редовним контролама здравља и утренираности побољшавају своје психофизичке способности.

 
Спортско-медицински преглед обухвата: лабораторијске анализе крви, антропометријска мерења, физикални преглед по системима, електрокардиографија, ултразвучни преглед срца.
 
Након утврђивања здравственог стања, прелази се на стандардизована функционална тестирања.
 
Контрола утренираности подразумева: одређивање аеробне радне способности индиректном методом, одређивање аеробне радне способности директом методом на гасном анализатору мерећи "удах по удах", одређивање анаеробног прага мерењем лактата у крви.
 
Фудбалски клуб ''Чукарички'' је основан 4. јула 1926. године у радничком делу старе Чукарице. Према оснивачком програму понео је име "ЧСК - Чукарички спортски клуб". Одређене су клупске боје бело-црне што је одржано и до данас. Први председник клуба фудбалског клуба је био Милош Илић, резервни ваздухоповни капетан 1. класе и први српски авијатичар. У почетку тим је тренирао и играо на теренима око Вилимана и Макишу и у Преполачкој улици на Михајловцу. Временом, просторије су обезбеђене у Зрмањској улици, а терен испод Соколане. После Другог светског рата игралиште се налазило на Бановом брду поред пијаце, а од 1969. на садашњем терену Чукаричког у улици Београдског батаљона. Дрес Чукаричког су уочи II светског рата, као и у току самог рата носили истакнути фудбалери као што су Благоје Моша Марјановић, Фрањо Јожа Гилер, Александар Петровић Пикавац, Ђорђе Јованић, Матија Перлић и други. По окончању рата фудбалски клуб је наставио такмичење у сезони 1948/1949. године.


                        
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.