Linija
Republicki zavod za sport
16.08.2019.

Trim-staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Prostor u prirodi za trening za mlade i starije sugrađane

Trim-staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dostupna za sve grupe korisnika. Dužina dela  za trčanje iznosi 1200 metara, a širina iznosi 1,60 metara. Na svakih 100 metara postavljene su sprave za vežbanje, dok je staza celom dužinom presvučena tartan podlogom. Obnovljena trim-zona ima 17 stanica za vežbanje. Ispred svakog poligona stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe koju korisnik izvodi u skladu sa svojim mogućnostima. Unutar zone za trčanje besplatno su stavljeni u funkciju i tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.
 
Novina je video-nadzor kao i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno celom dužinom dela za vežbanje i trčanje,  čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.
 
Preporuka je da korisnici pre početka bilo koje aktivnosti  pročitaju pravilnik korišćenja Tri- staze koji se nalazi na samom ulazu.

Više icoMore


16.08.2019.

Bazeni Košutnjak ne rade danas

 U petak 16. avgusta ne rade bazeni Košutnjak

Zbog lošeg vremena kompleks bazena Košutnjak danas ne radi. Najveće plivalište u Srbiji  subotu 17. avgusta radiće po uobičajenoj satnici.

Više icoMore


15.08.2019.

Saradnja Zavoda za sport i medicinu sporta RS sa letnjom školom fudbala Dejana Stankovića

Na Kopaoniku i Zlatiboru brojna testiranja učesnika kampa „Deki 5“

U maju ove godine potpisivanjem ugovora zvanično je otpočela saradnja između Zavoda za sport i medicnu sporta RS i fudbalskog kampa „Deki 5“ koji je oformio proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković. Osim zdravstveno-medicinskih pregleda, saradnja predviđa psihološka i motorička testiranja kao i stručno-savetodavnu podršku trenerima i sportistima.
 
Fudbalski kamp „Deki 5“ se realizuje od prošle godine, a samo ove letnje sezone Sektor za stručni i razvojno-istraživački rad u sportu Zavoda, od sredine jula do polovine avgusta, testirao je blizu 1000 mladih sportista. Na Kopaoniku i Zlatiboru rađena su testiranja dečaka od 7 do 16 godina starosti. Primenjen je test procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal.
 
Tokom sedmodnevnog boravka na kampu, dečaci su prisustvovali i predavanjima na temu psihologije sporta koja je vodio tim psihologa Zavoda za sport i medicinu sporta RS. U svakoj smeni održana su predavanja koja sadrže sve važne psihološke elemente neophodne za sport, kao što su samopouzdanje, samopoštovanje, koncentracija, motivacija, fer plej i prevazilaženje grešaka. Kroz edukacije i interaktivne radionice mladi sportisti dobili su mogućnost da sagledaju na koje načine mogu da se izgrade u sportu u budućnosti, kako da zadrže motivisanost i pozitivnu sliku o sebi i na koji način da istraju, bez obzira na teškoće. Psiholozi su prisustvovali  i treninzima i razgovarali sa učesnicima kampa.
 
Fudbalski kamp „Deki5“ realizuje se do kraja avgusta, a svaki od testiranih učesnika na uvid dobija izveštaj sa testiranja i preporuke za dalji rad.

Više icoMore


9.08.2019.

Izgradnja multifunkcionalne dvorane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Izgradnja najsavremenijeg objekta za sport u regionu

„Generalnim planom Beograda 2021.“ predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku koji je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.
U toku je  izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove i veštačke stene za  penjanje. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u produžetku Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od  3,36 hektara.  Projektom je predviđena izgradnja  sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran  je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine. 

Više icoMore


6.08.2019.

Turniri u stonom tenisu na Otvorenom plivalištu Košutnjak

Naredne tri srede besplatna  rekreacija za osnovce

Naredne tri srede biće realizovani turniri u stonom tenisu, tako da su osnovci, uz besplatan ulaz sredom uz đačku knjižicu, u mogućnosti da učestvuju i u besplatnim sadržajima koje tokom leta organizuje Zavod za sport i medicinu sporta RS.
Turniri u stonom tenisu biće realizovani  naredne tri srede, odnosno 7, 14. i 21. avgusta na Otvorenom plivalištu Košutnjak, od 12 sati.  Prijava za učešće biće obavljena neposredno pre rekreativnih takmičenja u ping-pongu, a koordinator turnira je profesor sporta i fizičkog vaspitanja dr Miroslav Stevanović.
Takmičenja će biti realizovana u neposrednoj blizini bazena „osmice“, u delu gde je održana škola stonog tenisa.

Više icoMore


5.08.2019.

Besplatne škole plivanja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Prijava za besplatnu školu plivanja u toku

Od 29.  jula realizuje se drugi ciklus besplatne škole plivanja za đake osnovnih i srednjih škola na Otvorenom plivalištu Košutnjak koji se završava 31. avgusta, kada i letnja sezona kupanja.
 
Rekreacija za školarce realizuje se  od 8 do10 ujutru na rekreativnom i školskom bazenu u prisustvu pedagoga fizičke kulture Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
 
Besplatna rekreacija se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda,  sa kojim je ujedno uređeno da sredom, uz đačku knjižicu, osnovci i srednjoškolci imaju slobodan ulaz na bazen.
 
Prijava za učešće u besplatnom programu škole plivanja i dalje traje, a sve dodatne informacije mogu da se dobiju na kontakt telefone:  066 64 10 723  i  066 64 10 823.

Više icoMore


2.08.2019.

Direktor u obilasku sportskih objekata u izgradnji u Košutnjaku

Izgradnja inovativnih objekata za razvoj vrhunskog sporta u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u pratnji pomoćnika direktora, obišao je objekte u izgradnji namenjene za sport i rekreaciju.Izgradnja multifunkcionalne dvorane u Košutnjaku, za sedam sportova  površine 15.179 kvadrata, otpočela je pre mesec i po dana i teče po  utvrđenoj dinamici. Kako navodi direktor Zavoda, Goran Bojović, radovi teku po planu, između ostalog,  i zbog izuzetne stručnosti preduzeća koje je angažovano za izgradnju objekta.


Više icoMore


31.07.2019.

NACIONALNE EVIDENCIJE U OBLASTI SPORTA REPUBLIKE SRBIJE

 Projekat od izuzetne važnosti za sistem sporta RS

 
 
Jedan od najznačajnijih poslova u okviru delatnosti Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i njegovog Informaciono dokumentacionog (INDOK) odeljenja je vođenje Nacionalnih evidencija u oblasti sporta, što podrazumeva prikupljanje i obradu podataka kao i periodično objavljivanje i publikovanje zbirnih podataka iz nacionalnih evidencija.
Vođenje nacionalnih evidencija u oblasti sporta Republike Srbije je zakonska obaveza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, deklarativno prihvaćena kao jedna od osnovnih delatnosti, odnosno kao povereni posao (čl. 107, stav 2. tačka 4. Zakona o sportu RS „Službeni glasnik RS“, br. 10/2016).
 
Na osnovu člana 168. stav 11. Zakona o sportu („Službeni glasnik RS”, broj 10/16), donet je Pravilnik o Nacionalnim evidencijama u oblasti sporta kojim se propisuje sadržaj, način vođenja i način i uslovi korišćenja podataka iz evidencija.

 


Više icoMore


12.07.2019.

Značaj sportsko medicinskih pregleda i motoričkih testiranja

Kontrolom zdravlja i procenom motoričkih sposobnosti, sportisti dobijaju mogućnost uvida u stanje pripremljenosti, efikasnosti trenažnog procesa i njegova korekcija, podizanje motivacije za dalji rad, utvrđivanje prednosti i mana i dr.

Zavod za sport i medicinu sporta RS ima timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.

Vizija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta u društvu neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.

ZSMSRS je jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji. Društvo čiji su građani zdravi, zajednica u kojoj vrhunski sportisti imaju svoju kuću koja o njihovom psihičkom, fiizičkom i zdravstvenom statusu vodi računa, je nešto što svojim radom, svakim danom postižemo i svaki danom unapređujemo. 

Njegova infrastruktura uključuje otvorena i zatvorena kupališta, Dom sportova, teniske, fudbalske, košarkaške i druge terene, trim stazu, omladinsko – sportski kamp Karataš…


Više icoMore


11.07.2019.

Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS danas ne radi

Najlepši bazeni u gradu, Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku, danas zbog loših vremenskih uslova neće raditi.

Korisnicima na raspolaganju je unutrašnji bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.