Linija
Republicki zavod za sport
26.02.2020.

Širenje I Nacionalnog trening centra

Na delu sportskog kompleksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u toku je izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od 3,36 hektara. U okviru objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sportsko penjanje i dizanje tegova.

''Generalnim planom Beograda 2021.'' predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku koja je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.

Više icoMore


25.02.2020.

Terenska testiranja fudbalera

Terenska testiranja mladih fudbalera, reprezentativaca Srbije U – 17, obavljena su u Staroj Pazovi na terenima Fudbalskog saveza Srbije, od strane stručnih saradnika Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su u terenskim uslovima obavili procenu motoričkih sposobnosti najboljih mladih fudbalera, budućim šampionima srpskog fudbala. Primenjeni su testovi za procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal.

 Utvrđivanje stanja specifičnih motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga)
 
Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.
 
Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
U okviru multidisciplinarnog pristupa utvrđivanja sportske pripremljenosti, procena i evaluacija motoričkih sposobnosti sportista – testiranje motoričkih sposobnosti sportista predstavlja jednu od osnovnih delatnosti Zavoda za sporti medicinu sporta Republike Srbije. 
 
Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sporti medicinu sporta republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista. 
 
Početak 2020. godine je obeležio i nastavak uspešne saradnje Zavoda za sport i medicinu sporta RS sa Fudbalskim savezom Srbije. Na obostrano zadovoljstvo stručnog tima obe strane, saradnja se nastavlja sa selekcijama od U14 do U19 kao i mladom reprezentacijom (U21) Srbije i to na polju testiranja, lekarskih pregleda i psihološke podrške mladim sportistima. ZSMSRS će i tokom 2020. godine sve postojeće kapacitete i stručni kadar ponuditi našem savezu tokom napornog kondicionog pripremnog perioda u Staroj Pazovi sa ciljem da se našim sportistima obezbede najbolji uslovi pred predstojeće obaveze.

Više icoMore


21.02.2020.

Gosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U poseti Zavodu za sport i medicinu sporta RS bili su nekadašnji planetarni šampioni koje je dočekao direktor g. Goran Bojović i stručni saradnik Odeljenja za fizičko vaspitanje i rekreaciju Aleksandar Roćenović.

 
Od prisutnih su bili Tadija Kačar (evropska, svetska i olimpijska medalja), Dragan Vujković (dve svetske medalje), Damir Skaro (olimpijska medalja) i Mikan Velinović (bivši predsednik Rvačkog saveza). Šampioni su trenažne procese i pripreme za takmičenja sprovodili u Zavodu za sport i medicinu sporta RS.
 
Na inicijativu bivšeg predsednika Rvačkog saveza Mikana Velinovića, svetski šampioni su po prvi put, nakon impresivnih takmičarskih karijera, posetili Zavod za sport i medicinu sporta RS, gde ih je primio direktor g. Goran Bojović.

Više icoMore


21.02.2020.

Brajan Angola novo pojačanje KK Partizan

Najkorisniji igrač prošlogodišnjeg finala šampionata Belgije, stigao je u redove crno-belih iz Ostendea. Brajan Angola je novi košarkaš Partizana NIS. Doskorašnji igrač belgijskog Ostendea i MVP prošlogodišnjeg finala tamošnjeg šampionata, visok je 198 centimetara i igra na poziciji beka. Angola je rođen 6. aprila 1994. u Kolumbiji, a tokom svoje profesionalne karijere je igrao za Orlando Medžik, kao i za Ostende, sa kojim je osvojio titulu prvaka Belgije. Novi igrač Partizana NIS, imaće pravo nastupa u ABA ligi. 

Neophodne testove i testiranja pred stupanje u redove novog kluba obavio je u Sektoru medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Sektor medicine i psihologije sporta deluje kroz pružanje sportsko - medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG  u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja. Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao  i  komletnu psihodijagnostiku.

Više icoMore


19.02.2020.

Besplatno korišćenje zatvorenog olimpijskog bazena na Otvorenom plivalištu ZSMSRS za đake osnovnih škola sa teritorije Čukarice

Svake nedelje, sa terminom od 13.00 do 15.00 časova, omogućeno je korišćenje zatvorenog olimpijskog bazena na Otvorenom plivalištu Košutnjak, đacima osnovnih škola sa teritorije Čukarice.

Program podrazumeva besplatno rekreativno korišćenje za đake u pratnji roditelja/staratelja.
 
Program su u saradnji obezbedili GO Čukarica i Zavod za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


19.02.2020.

Besplatno rekreativno plivanje za starije sugrađane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Rekreativno plivanje u Nacionalnom trening centru 

Zavod za sport i medicinu sporta RS, u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, realizuje  program besplatnog plivanja za starija lica. Svake subote od 7 do 8 ujutro, na bazenu  u okviru Nacionalnog trening centra, obezbeđen je besplatan termin rekreacije za korisnike preko 60 godina starosti.

Više icoMore


18.02.2020.

Liga šampiona za fudbalere omladince

Omladinci Crvene zvezde napravili su istorijski uspeh plasiravši se u osminu finala Lige šampiona.

  Zvezdini fudbaleri na kontrolama utreniranosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Izabranici trenera Slavoljuba Đorđevića su kao gosti u Tiraspolju eliminisali Šerif boljim izvođenjem penala.
 
Crveno-beli su za rivala u osmini finala dobili danski Midtjiland. Prođu li Dance, crveno-beli će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Ajaks - Atletiko Madrid.

Više icoMore


18.02.2020.

Beograd domaćin Svetskog prvenstva u boksu

Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu. Glavni grad Srbije dobio je domaćinstvo ove sportske manifestacije jednoglasno na kongresu AIBA u Budimpešti.

 Testiranje boksera u laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS
 
Svetsko prvenstvo u boksu poslednji put se igralo u prestonici Srbije 1978. godine.

Više icoMore


14.02.2020.

Završen sportski kamp za đake osnovnih i srednjih škola

  Veliki broj učesnika u besplatnim programima

 U Nacionalnom trening centru u Košutnjaku danas je poslednji dan besplatnih sportskih aktivnosti koje su organizovane tokom zimskog raspusta za đake osnovnih i srednjih škola. Zabeležen je veliki broj učesnika u besplatnoj rekreaciji koja je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda.
 
Brojne programe podjednako su pohađali osnovci i srednjoškolci završnih razreda. Ustaljena praksa je i dodela diploma na kraju programa, prevashodno kao podstrek za razvoj sportskih veština i kao podsetnik na lepo druženje.

Više icoMore


13.02.2020.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Balon hala - zatvoreni olimpijski bazen i bazen u Domu sportova I Nacionalnog trening centra

 

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.