Linija
Republicki zavod za sport
4.03.2020.

Značaj sportsko medicinskih pregleda i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

''Sastavni deo svakodnevnog života moraju biti i razni oblici fizičke aktivnosti ali umerene, pravilno dozirane i kontrolisane jer je bezbednost naših najmlađih najvažnija. Preventivni sportsko - medicinski pregledi se sprovode na 6 meseci i to za svako dete koje učestvuje u nekom obliku fizičke aktivnosti, takmičarski ili rekreativno'', ističe pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS spec.  dr med. Tamara Gavrilović.


Više icoMore


4.03.2020.

UEFA klupska takmičenja

Liga šampiona 2019/20. je 65. sezona održavanja ovog najvažnijeg klupskog takmičenja UEFA saveza, a 28. sezona od reorganizacije ovog takmičenja i promene naziva u UEFA Liga šampiona. Takmičenje je počelo preliminarnom rundom 25. juna 2019. godine, a finalna utakmica će biti odigrana 30. maja 2020. godine.

Juče je stigla potvrda, prvi meč Lige šampiona koji će se igrati pred praznim tribinama je Valensija - Atalanta. UEFA razmatra da zatvori i stadion Alfonso Perez i Ramon Sančez Pishuan u špansko-italijanskim derbijima Hetafe - Inter i Sevilja – Roma zbog trenutne epidemije virusa. Sve u svemu, očekuje se još mnogo promena i teških odluka u narednim danima, a UEFA strahuje od širenja epidemije i želi da smanji rizik što je više moguće.
 
Utakmice Lige šampiona su na programu utorkom, dok se Liga Evrope igra četvrtom.

Više icoMore


4.03.2020.

Srbija dobila rivale u Ligi nacija

Srbija je dobila rivale na žrebu Lige nacija u Amsterdamu. Na megdan orlovima će Rusija, Turska i Mađarska.

 
 
Evropska kuća fudbala (UEFA) prošle godine je ponosno najavila projekat Lige nacija, a on se neće obustaviti nakon jedne sezone. Trećeg marta, međunarodni dan het-trikova u fudbalu, rezervisan je za izvlačenje kuglica u ovom takmičenju. UEFA Liga nacija 2020/2021. je druga sezona UEFA Lige nacija, međunarodnog fudbalskog takmičenja u kojem učestvuju fudbalske reprezentacije, trenutnih 55 članica UEFA. Takmičenje, koje će se održati od septembra do novembra 2020. (u grupnoj fazi) i juna 2021. godine (finalno takmičenje), takođe će služiti kao deo evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.
 
Termini nove Lige nacija su:
1. kolo 3-5. septembra 2020.
2. kolo 6-8. septembra 2020.
3. kolo 8-10. oktobra 2020.
4. kolo 11-13. oktobra 2020.
5. kolo 12-14. novembra 2020.
6. kolo 15-17. novembra 2020.
 
Završni mečevi: finala od 2. do 6. juna 2021, a baraž za opstanak od 24. do 29. marta 2021. godine.

Više icoMore


3.03.2020.

Mandić na kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Reprezentativac Srbije u vaterpolu, Dušan Mandić, obavio je danas u Zavodu za sport i medicinu sporta RS kompletne sportsko medicinske kontrole. Sektor medicine i psihologije sporta deluje kroz pružanje sportsko - medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG u miru, opšte lekarske preglede, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja. Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao i komletnu psihodijagnostiku.

Dušan Mandić (1994.) je srpski vaterpolista. Trenutno je član Pro Reka. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu 2011. u Volosu, a sa seniorskom bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju. Mandić je vaterpolo počeo da trenira u Primorcu iz Kotora. 2010. godine je prešao u Partizan. Olimpijski komitet Srbije mu je 2012. godine dodelio nagradu za najboljeg mladog sportistu.

Više icoMore


2.03.2020.

1080 Quantum sistem

 Novi sistem za testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

1080 Quantum sistem napravio je revolucionarni napredak u obuci za brzinu, snagu i okretnost. Sistem koristi kompjuterski kontrolisani motorizovani kablovski sistem koji omogućava trenerima i stručnjacima za rehabilitaciju da primene i kontrolišu otpor u širokom rasponu vežbi.
 

Više icoMore


2.03.2020.

Trim staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Besplatna rekreacija na otvorenom u Košutnjaku          

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije dostupna je za sve grupe korisnika besplatno. Šetnja, brzo hodanje ili trčanje moguće je u svako godišnje doba po trasiranom delu u prirodi dužine od 1200 metara. Staza sa tartan podlogom ima 17 stanica za vežbanje koje se nalaze u proširenim delovima na svakih 100 metara. Uz savremene sprave za vežbanje, postavljene su i table sa obaveštenjima o vrsti vežbe i težini prikazanog zadatka tako da korisnik može da vežba u skladu sa svojim mogućnostima. Video-nadzor i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno je celom dužinom staze, ali i u delu terena za košarku, odbojku, mali fudbal, čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.

U okviru trim-zone, na besplatno korišćenje, stavljeni su u funkciju i adaptirani  tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.

Pre početka korišćenja sportskih objekata u trim-zoni neophodno je da korisnici pročitaju pravilnik ponašanja koji se nalazi na oglasnoj tabli na samom ulazu. Na istom mestu instaliran je i punkt odakle u određeno vreme deluje odeljenje za rekreaciju Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Više icoMore


2.03.2020.

Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi sporta 64 godine

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije preko šest decenija uživa veliki ugled na prostoru Balkana. Stručnost i visoke kvalifikacije zaposlenih, ustanove interdisciplinarnog pristupa, i danas koriste sportisti Istočne Evrope. 

Polazna težnja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste podizanje svesti o značaju pravilne i adekvatne fizičke aktivnosti od najmlađeg uzrasta i očuvanje svega što sport predstavlja: rekreaciju, razvoj sportskih sposobnosti i veština, uz ostvarenje vrhunskog sportskog postignuća.
 
Jedinstvena ustanova sporta u zemlji pruža stručnu i naučnu podršku vrhunskim sportistima, a ujedno, kroz brojne druge delatnosti, predstavlja i snažan oslonac sistemu sporta Republike Srbije.
 
U interesu dostizanja visokih ciljeva, kontinuirano se unapređuje naučni i stručni potencijal, tehnologija rada kao i brojni zatvoreni i otvoreni objekti sportske namene, a ostvarena je i saradnja sa brojnim domaćim i inostranim ustanovama srodnog delovanja.
 
Budući da Zavod u svom vlasništvu ima Hotel Trim i Omladinski sportski kamp Karataš, omogućen je i smeštaj sportista ali i stručni monitoring u svim neophodnim segmentima za trening ili takmičenje.

Više icoMore


2.03.2020.

Medalje za srpske šampione

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske šampionke obradovale su nas zlatnim medaljama, ovoga sa američkog kontinenta. Bogdanovićeva ( do 53 kg) i Mandićeva ( do 73 kg) koje su pre manje od sedam dana osvojile zlato i srebro na Prezident kupu u Švedskoj, turniru G2 ranga, nastavile su niz vrhunskih rezultata i na US Openu. Za Tijanu Bogdanović i Milicu Mandić koje su već obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, zlatne medaje osvojene na US Openu u Orlandu, drugom G2 turniru ove godine, predstavljaju pre svega važne bodove za olimpijsku listu odnosno bolju poziciju za žreb na Olimpijskim igrama, kao i Evropskom prvenstvu koje se održava u maju.

 Reprezentativke Srbije na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS
 
Muška streljačka reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u ekipnom takmičenju pištoljem na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu. Srpski tim nastupio je u sastavu Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić, a u duelu za bronzu pobedio je Nemačku sa 16:12. Zlatnu medalju pištoljem osvojila je Bobana Momčilović Veličković, miks pištoljem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojili su srebro, a Andrea Arsović osvojila je bronzu puškom.

Više icoMore


2.03.2020.

Đoković pokorio UAE

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, peti put u karijeri osvojio je titulu na turniru u Dubaiju, pošto je u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4 i nastavio pobedonosni niz i u 2020. godini.

 
 
ATP turnir u Dubaiju je iz serije 500. Ukupan nagradni fond je 2,950,420 dolara, a pobedniku je pripalo 565,705 dolara i 500 ATP bodova. Ukupno je pre ovog turnira u 2020. Novak je inkasirao 3.487.038 evra, dok je od turnira u karijeri dosad zaradio 130.260.001 evra. U 2020. je srpski teniser ostvario 18. pobeda u nizu.

Više icoMore


27.02.2020.

Studentske i omladinske fizičke aktivnosti u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U I Nacionalnom trening centru, Domu sportova ZSMSRS, već nekoliko godina zaredom održava se SOFA program.

SOFA program je osmišljen tako da se javni ili državni sportski objekti (hale, sale, bazeni...) stave besplatno na korišćenje studentima. SOFA kao neprofitno sportsko udruženje, nastala je početkom 2014. godine pod pokroviteljstvom i podrškom Ministarstva omladine i sporta RS i prisutna je u više gradova Srbije, a broji nekoliko hiljada registrovanih korisnika. Tvorci ideje imali su želju da mladima omoguće da se bave sportom kada oni to žele i kada imaju slobodnog vremena.
 
''Zavod za sport i medicinu sporta RS je omogućio studentima besplatnu rekreaciju na svojim zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, i tako im pružio mogućnost da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. ZSMSRS je postao prepoznatljivo mesto gde se okupljaju studenti i omladina i besplatno se bave sportom, u skladu sa njihovim potrebama i željama'', navodi direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.