Linija
Republicki zavod za sport
11.03.2020.

Filipović na redovnim kontrolama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U Zavodu za sport i medicinu sporta RS, u Sektoru medicine sporta utvrđuje se zdravstveni status i funkcionalne mogućnosti. Zavod za sport i medicinu sporta RS deluje u interesu očuvanja zdravlja sportista i svih učesnika u sportskim aktivnostima, ali isto tako radi u cilju poboljšanja svih neophodnih karakteristika za dobar sportski učinak takmičara. U okviru našeg sportskog kompleksa realizuju se treninzi u savremenim objektima za sport kao i grupna i individualna rekreacija i korektivna gimnastika.  Delovanje Zavoda obuhvata, dobrim delom, implementaciju proverenih, savremenih, stručnih i naučnih saznanja, čija se adekvatna primena može pozitivno odraziti na celokupan sistem sporta Republike. Na prostoru od 42 hektara u Košutnjaku nalaze se laboratorije za sportsko-medicinske preglede, motorička i psihološka testiranja, zatvoreni i otvoreni sportski tereni, trim staza, kompleks otvorenog plivališta Košutnjak, atletski stadion, kao i hotel Trim. Prostor unutar i oko čitavog komleksa Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije u celosti je dostupan i za lica sa posebnim potrebama. 

 
Filip Filipović je srpski vaterpolista koji trenutno nastupa za Pro Reko. Sa 14 godina debitovao je za prvi tim Partizana, a sa 16 debitovao za seniorsku reprezentaciju. Sa juniorskom reprezentacijom osvojio je Evropsko prvenstvo 2002. godine u Italiji u Bariju, 2004. godine na Malti i 2006. godine u Rumuniji u Velikom Varadinu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2006. u Beogradu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2008. u Malagi i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu. Na letnjim olimpijskim igrama 2012. godine sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju, a uvršten je u idealni tim turnira. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju i proglašen za MVP turnira.
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije juče je eliminisana u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija Svetske lige, pošto je u Beogradu poražena od selekcije Španije 13:11. Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Filip Filipović sa pet golova. "Delfinima" sledi razigravanje za plasman od petog do osmog mesta.

Više icoMore


10.03.2020.

64 GODINE POSTOJANJA ZAVODA ZA SPORT I MEDICINU SPORTA REPUBLIKE SRBIJE

''Izuzetno smo ponosni na sve ono što smo u proteklih 6 godina uradili i tako doprineli da Zavod danas bude to što jeste – Nacionalni trening centar otvoren za sve građane, rekreativce i sportiste koji žele da brinu o svom zdravlju i ostvaruju vrhunske rezultate. Zahvaljujući radu celog tima i nesebičnoj pomoći Ministarstva sporta i omladine na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, ova institucija čini sve da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, ali i da širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja u oblasti sportske medicine i bude domaćin velikih međunarodnih događaja. Planirani projekti vezani za infrastrukturu napreduju, a projekat izgradnje dve veštačke stene za sportsko penjanje o kome sam govorio prošle godine je u međuvremenu završen i nedavno je dobio i zvanični sertifikat od strane Međunarodne Federacije za sportsko penjanje. Sada imamo boulder stenu dužine 36 metara i drugu visine 15 metara, čija je namena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje što nam otvara vrata za organizaciju velikih takmičenja, tako da je Beograd već potencijalni organizator Evropskog kupa u sportskom penjanju u avgustu mesecu ove godine. Radovi na projektu Multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova napreduju iz dana u dan i da projekat polako dobija svoj konačni izgled savremenog i modernog centra na svetskom nivou. Zavod je 2015. i 2019. bio domaćin Međunarodne konferencije medicine sporta. Srbija je nakon toga ocenjena kao sjajan domaćin i kolaborativni član FIMS-a sa velikim potencijalima, i sa ogromnom zaslugom na promociji sportske medicine u regionu i šire. Glavni zadatak i misija Zavoda u 2020. godini je da pokušamo da zaslužimo i dobijemo organizaciju Svetskog kongresa medicine sporta 2024. za koju ćemo se kandidovati u septembru mesecu ove godine u Atini. Kandidatura je čast i privilegija da se ovako jedan veliki događaj dovede u našu zemlju'', zaključuje direktor ZSMSRS Bojović.

Zavod za sport i medicinu sporta RS uručio je zahvalnice Fudbalskom savezu Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, Odbojkaškom savezu Srbije, Plivačkom savezu, Vaterpolo savezu, Srteljačkom savezu, Savezu za školski sport i basketašima Srbije. Pojedinačne zahvalnice su dobili Slobodan Gejo, treneri Marina Maljković, Slobodan Kovač i Dejan Stanković.
 
Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić se tokom svečanosti u Klubu poslanika zahvalio svima koji su verovali u ideju Zavoda za sport i medicinu sporta RS i nesebično davali sebe u razvoju ove institucije.
''Želim vam mnogo godina u kojima ćete obarati sopstvene rekorde i postavljati visoke ciljeve. Srećan vam 64. rođendan'', rekao je ministar Udovičić.

Više icoMore


10.03.2020.

Proslava Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U Klubu Poslanika, obeleženo je 64 godina rada i postojanja Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Uz mnogobrojne zvanice, proslavi je prisustvovao i ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić, državni sekretar ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, kao i naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, novi trener FK Crvena zvezda.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, g. Goran Bojović, pozdravljajući prisutne izjavio je: "Zavod za sport i medicinu sporta RS kao jedinstveni centar u regionu, integriše sport i medicinu sporta u okviru jedne ustanove koja godinama unazad razvija profesionalni i obrazovni multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše u skladu sa najvišim standardima. Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcima ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i medicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista. Uz kontinuiranu modernizaciju kada je reč o opremi i usavršavanju stručnih kadrova, konstantno radimo i na unapeđenju infrastrukture. Rekonstrukcijom otvorenih igrališta građani su dobili nove i besplatne terene na korišćenje. Zavod za sport i medicinu sporta RS kao Nacionalni trening centar, planski nadograđuje kuću svih sportista, rekreativaca, perspektivnih i profesionalnih sportista. Uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta, sportsko-rekreativni centar i naučno-istraživačka delatnost u Košutnjaku predstavljaju važnu zonu vrhunskog sporta, jer sportisti na jednom mestu imaju najbolje uslove za pripreme, smeštaj i kompletnu zdravstvenu zaštitu. Izgradnju dve stene za sportsko penjanje smo završili. U skorašnje vreme očekuje nas organizacija međunarodnog takmičenja u planinarstvu. Krajem godine podnosimo kandidaturu za organizaciju međunarodne konferencije sportske medicine, uveliko smo u realizaciji projekta multifunkcionalne dvorane. U narednim mesecima kreće se u rekonstrukciju upravne zgrade, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje. Izgradnjom novih sadržaja i rekonstrukcijom postojećih, naša firma je smeštena u sami vrh svetskih sportskih instituta''.
 
   
 
Na kraju svečanosti, direktor ZSMSRS je uručio zahvalnice savezima, udruženjima i pojedincima za izuzetne rezultate i doprinos u ime razvoja sporta u zemlji i svetu.
 
I nakon više od šest decenija rada, naša naučno - istraživačka ustanova u Košutnjaku zauzima značajno mesto u sistemu sporta Republike, a uživa i veliko poverenje šire sportske javnosti. Istim intenzitetom naučna ustanova sporta podstiče rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana.

Više icoMore


9.03.2020.

Zavod za sport i medicinu sporta RS obeležava 64. godina postojanja

Zavod za sport i medicinu sporta RS danas slavi rođendan. Bogatom istorijom od preko šest decenija, učestvovao je u evoluciji koja je rezultirala ovim danas i u ostvarenim sportskim dostignućima naših šampiona. Dalji rad naše kuće je prvenstveno usmeren na razvoj vrhunskog sporta u cilju što veće afirmacije srpskog sporta.

''Zavod za sport i medicinu sporta RS je i u protekloj godini ostvario napredak na mnogim poljima. Zahvaljujem se kolegama, saradnicima koji su svojim angažovanjem doprineli da se kao uspešna i produktivna firma popnemo na lestvicu više. Nakon rekonstrukcije izdvojenog odeljenja Omladinsko - sportskog kampa Karataš, izgradili smo veštačku stenu za sportsko penjanje i uveliko krenuli u izgradnju multifunkcionalne dvorane. Kroz promociju naše kuće poslali smo građanima jasan signal koliko je bitan sport i time skrećući pažnju na važnost bavljenja sportom i rekreacijom, a kao dokaz naše posvećenosti tome, obnovljena je Trim staza u Košutnjaku koja je i najmodernija u državi, a takođe su rekonstruisani i drugi tereni koji se nalaze na otvorenom. Vrednosti sporta zapravo su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve'', istakao je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Više icoMore


6.03.2020.

Internacionalna federacija sportske medicine

 
Organizacioni odbor 36. svetskog kongresa sportske medicine uložiće sve napore za naučno plodan sastanak, jer će poznati svetski stručnjaci imati priliku da razmenjuju svoje znanje i iskustvo o najnovijim dostignućima u sportskoj medicini.
 


Više icoMore


6.03.2020.

OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS NA NEODREĐENO VREME

Oglašava se prijem u radni odnos, u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom za sledeća radna mesta:
 
a) Dvoje lekara opšte prakse-doktora medicine;
b) Dvoje lekara specijalista medicine sporta;
v) Kuvar.

Više icoMore


6.03.2020.

Rođendan Zavoda za sport i medicinu sporta RS

''Zavod za sport i medicinu sporta RS 09.03. slavi rođendan, ponosni 64. Bogatom istorijom od preko šest decenija, učestvovao je u evoluciji koja je rezultirala ovim danas i u ostvarenim sportskim dostignućima naših šampiona. Dalji rad naše kuće je prvenstveno usmeren na razvoj vrhunskog sporta, sportske infrastrukture sa ciljem što veće afirmacije srpskog sporta'', najavljuje direktor ZSMSRS g. Goran Bojović.


Više icoMore


6.03.2020.

Srednjoškolci na fizičkim aktivnostima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U I Nacionalnom trening centru, hali Doma sportova ZSMSRS, već izvesno vreme, srednjoškolci sprovode dodatne fizičke aktivnosti. Naša naučna ustanova sporta podstiče rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana.

''Cilj je da vratimo rekreativce i sportiste na Košutnjak, da koriste novoizgrađene i rekonstruisane terene i da vode računa o njima, a pozivam i sve saveze da koriste ove i ostale kapacitete I Nacionalnog trening centra'', navodi direktor ZSMSRS g. Goran Bojović.
 
Kapacitet Doma sportova omogućava održavanje brojnih sadržaja za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sprovođenje trenažnih procesa, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija, održavanje nastava fizičke kulture i dr.
 
Dom sportova – Prvi Nacionalni trening centar zadovoljava potrebe kako reprezentativnih selekcija tako i klubova za sprovođenje procesa treninga. Struktura sportskog objekta omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika.
 
Sve sportske prostorije na raspolaganju su tokom celog radnog vremena ovog sportskog objekta, svakog dana u nedelji od 07.00 do 22.00 sata.

Više icoMore


5.03.2020.

I Nacionalni trening centar Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Prvi Nacionalni trening centarzadovoljava potrebe reprezentativnih selekcija za sprovođenje procesa treninga. Naš trening centar raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenima, halom, salama, saunom i teretanama, atletskim stadionom, trim stazom, otvorenim terenima za košarku, rukomet i odbojku.

Struktura sportskih objekata omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije za različite grupe korisnika kao i realizaciju seminara, sportskih kampova, takmičenja, manifestacija. Kompleks Otvorenog plivališta Košutnjak obuhvata pet bazena, od kojih se olimpijski bazen natkriva u periodu od septembra do juna. Bazen hala prilagođena je za korisnike sa posebnim potrebama, a pogoduje i reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim klubovima, rekreativcima. Na otvorenim terenima  za rukomet, odbojku i košarku postavljena je nova tartan podloga, a sledi instaliranje video nadzora na svakom terenu pojedinačno. U okviru hotela Trim se nalazi, pored soba i apartmana, i konferencijska sala, restoran sa savremenom kuhinjom gde se obroci mogu prilagoditi sportistima i njihovom trenažnom procesu, velika bašta na otvorenom i najsavremenije igralište za decu gde najmlađi mogu uživati u raznovrsnim sadržajima. Dom sportova je objekat sa najsavremenijim uslovima koji su stavljeni u funkciju sporta, kako vrhunskim sportistima tako i širokom krugu sportista rekreativaca. U sklopu Nacionalnog centra je i izdvojeno odeljenje u opštini Kladovo, Omladinsko Sportski kamp Karataš. U toku su infrastrukturni projekti iz kojih će nići Multifunkcionalna dvorana i veštačka stena za penjanje.
 
Uprava Zavoda za sport tako proširuje krug svojih korisnika, budući da osim vrhunskih sporista i drugih rekreativaca daje snažan podsticaj za razvoj psihofizičkih sposobnosti dece od najmlađeg uzrasta.
 
Vizija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste društvo u kome je pravo na sport pravo svakog pojedinca dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana obaveza naše ustanove.
 
Promovišemo zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu, pružanje stručne podrške organizacijama u sportu i sportskoj praksi, praćenje i primena najnovijih stručnih i naučnih dostignuća u oblasti sporta, stručnih analiza i istraživanja, kao i pripremanje validnih informacija od značaja za donošenje odluka u oblasti sporta na nivou Države.

Više icoMore


5.03.2020.

Izgradnja multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

 Izgradnja najsavremenijeg objekta za sport u regionu

''Generalnim planom Beograda 2021.'' predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku koji je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.

U toku je izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove i veštačke stene za penjanje. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od 3,36 hektara.
  
Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine. 

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.