Linija
Republicki zavod za sport
11.05.2020.

Fudbaler FK Crvena zvezda na motoričkim testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Seku Žunior Sanogo (Obala Slonovače, Abidžan, 5. maja 1989.) je vezni fudbaler koji trenutno nastupa za Crvenu zvezdu, a stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada. Za reprezentaciju svoje države debitovao je 2017. godine.

 
Testiranja na Izokinetičkom dinamometru
 
Testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS se obavljaju prema individualno podešenom protokolu u odnosu na uzrast i nivo forme a u skladu sa preporukama za specifično testiranje sportista. Dobijeni podaci su od izuzetne važnosti za programiranje i individualno doziranje trenažnog opterećenja, kao i za praćenje efekata treninga. Testom fizičkog napora se određuje nivo i stepen fizičkog napora za koji je svaki pojedinac sposoban.
 
Najsavremeniji model izokinetičkog dinamometra firme HUMAC NORM pruža mogućnost procene kroz tri režima rada mišića (izokinetički, izotonični i izometrijski) i to aktivnim pokretom pregibača i opružača trupa, zatim mišića skočnog zgloba, zgloba kolena, kuka, ramena, lakta i zgloba ručja. Pokreti se mogu izvoditi u svim smerovima (ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija, unutrašnja i spoljašnja rotacija).   
 
Procenom i evaluacijom motoričkih sposobnosti na izokinetičkom dinamometru treneri i sportisti u Zavodu dobijaju sledeće mogućnosti:
 
- uvid u inicijalno, prelazno i finalno stanje pripremljenosti odrećenih mišićnih grupa,
- evaluaciju stanja nakon povreda,
- evaluaciju uspešnosti rehabilitacije,
- prevenciju povreda i oštećenja,
- planiranje i programiranje trenažnog procesa,
- praćenje efikasnosti trenažnog procesa,
- individualizacija u radu,
- korekcije trenažnog procesa,
- stručno - savetodavne pomoće,
- motivaciju za dalji rad.
 
Pravovremenim dijagnostičkim izokinetičkim testovima je moguće utvrditi početne promene u radu zglobova i mišića koje je nemoguće otkriti rendgenskim snimcima, magnetnom rezonancom ili ultrazvučnim snimanjem.

Više icoMore


8.05.2020.

Početak rada Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Poštovani,

Zavod za sport i medicinu sporta RS počinje sa radom i zakazivanjem lekarskih pregleda od ponedeljka 11.05.2020. godine u nešto izmenjenom režimu. U cilju realizacije i sprovođenja preventivnih mera i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID – 19, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije ćeu skladu sa preporukama Vlade RS primeniti maksimalne preventivne mere kako bismo zaštitili sve naše korisnike.
  
Za sve naše korisnike prosleđujemo važna obaveštenja:
 
1.      Pregledi se na Košutnjaku obavezno zakazuju telefonskim putem kao i u proteklom periodu na:
 
telefone 011/3555 460 ; 011/3555 461 u periodu od 10.00 14.30 časova
kao i na mejl adresu: medicina@rzsport.gov.rs
  
-          napomena: ambulanta Tašmajdan će biti zatvorena do daljeg a pregledi naših korisnika će se privremeno prebaciti na Košutnjak
 
2.      Košutnjak će početi sa radom u dve smene: prva od 7.30 – 15.30 i druga smena od 12.00 – 20.00 časova
 
3.      Pri dolasku na pregled, ukoliko dolazite prvi put, obavezno skinuti sa sajta upitnik za:
-          žene
-          muškarce
-          kao i saglasnost za test
 
Obzirom na trenutnu aktuelnu situaciju uveden je novi upitnik / anketa:
 
-          kratka epidemiološka anketa koja je postavljena na sajt u delu sa formularima (obavezna je za sve korisnike naših usluga i nju dostaviti zajedno sa pomenutim formularima pri dolasku na pregled)
 
Formulare čitko popuniti a na kraju obavezno potpisati kao i saglasnost za test (ukoliko je ispitanik maloletno lice, to mora učiniti u njegovo ime roditelj ili staratelj)
 
4.      po dolasku na pregled korisnici moraju imati obavezno masku, flašicu sa vodom, svoju ličnu opremu za higijenu nakon korišćenja svlačionice i tuš kabine (peškiri, kupka, šampon)
 
5.      tokom pregleda najmlađih sportista, roditelji ili druga lica u pratnji moraju imati maske sve vreme boravka u našoj ustanovi
 
Saveti o novom korona virusu
 

Zaštita Saveti za roditelje 1
Simptomi Saveti za roditelje 2
Preventiva Saveti za roditelje 3
Korišćenje maske Saveti za roditelje 4


Više icoMore


8.05.2020.

Privremena bolnica u Hali 1 Beogradskog sajma

''Iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu gde su zbirnuti pacijenti oboleli od novog korona virusa, otpušten je jedan broj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom na kućno lečenje. Ostali su podvrgnuti daljem tretmanu lečenja do ozdravljenja. Broj obolelih se smanjio, što nije razlog za opuštanje. Statistika je neumoljiva i zabrinjavajuća, zato apelujem na naše građane da se i dalje pridržavaju predloženih mera kako bi sačuvali sebe, a i druge u okruženju. Želeo bih da se zahvalim svima, svim mojim kolegama i ostalima u državi koji su podneli najveći teret, koji se bore protiv ove opake bolesti i daju sve od sebe 24 sata da ovo prođe što bezbolnije. Svi mi ovde kada završimo sa ovim karantinom i kada sve ovo prođe, nadamo se da ćemo moći da pomognemo aktivno u daljoj borbi protiv virusa'', poručuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović, inače direktor privremeno – improvizovane bolnice na Beogradskom sajmu.

 Direktor ZSMSRS Goran Bojović sa angažovanim pripadnicima vojske RS

Više icoMore


24.04.2020.

Direktor Bojović o improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu

Privremena bolnica u Hali 1 Beogradskog sajma u kojoj se leče pacijenti sa simptomima oboljenja Covid-19, prema rečima direktora privremene bolnice, inače direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Gorana Bojovića, funkcioniše dobro. Lekovi, medicinska sredstva, sanitetski materijal i druga neophodna medicinska oprema i zaštitna sredstva privremenoj bolnici su obezbeđena. Ishranu pacijenata u privremenoj bolnici obezbeđuje ustanova za smeštaj i ishranu studenata Studentski centar "Beograd".

 
''Radi efikasnog suzbijanja epidemije i lečenja obolelih u Republici Srbiji, otvoreni su mnogi privremeni objekti za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 , nalik ovoj privremenoj bolnici "Beogradski sajam". Veliku podršku, pored lekara i drugog medicinskog osoblja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, pružaju lekari i medicinske sestre iz Doma zdravlja ''Savski venac''. Oslonjeni jedni na druge u borbi protiv ove pošasti'', izjavio je Bojović.

Više icoMore


23.04.2020.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS čestitao pripadnicima Vojske Srbije praznik

''Čestitam Vam praznik, zahvalan što postojite, u nadi i uverenju da ćete i u narednom periodu profesionalno obavljati svoj posao koji je od velikog značaja za naš nacionalni identitet. Hvala Vam na doprinosu i podršci, ne samo kroz čuvanje mira i bezbednosti, već i zbog vaše angažovanosti na polju suzbijanja pandemije koja je i nas zadesila'', sa zahvalnošću ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske. Kao produkt samostalnosti srpske države, usledilo je stvaranje stajaće vojske i ustanovljavanje Garde. Srpska vojska nastala je iz ustaničkih četa, dakle iz naroda koji se latio oružja da bi izborio svoju slobodu. Dan Vojske Republike Srbije jedan je od najznačajniji je datuma u istoriji srpskog naroda.

Više icoMore


21.04.2020.

Direktor Bojović sa saradnicima u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, g. Goran Bojović, imenovan je za direktora privremene bolnice na Beogradskom sajmu. Bojović je sa saradnicima, lekarima specijalistima i medicinskim sestrama Zavoda za sport i medicinu sporta RS, angažovan na suzbijanju pandemije koja nas je zadesila. Medicinsko osoblje ZSMSRS angažovano je danonoćno oko pacijenata koji su smešteni u karantin u hali Beogradskog sajma.

''Veoma sam zahvalan svojim saradnicima, kolegama, koji su angažovani zajedno sa mnom da pomognemo ljudima koje je zadesila nevolja, pandemija koronavirusa. Hvala im što uz mene rade predano i posvećeno, dajući svoj maksimum uz nadu da ćemo i ovo timski izgurati i ublažiti posledice ovog u čemu se nalazimo'', ističe direktor ZSMSRS Bojović.
  
''Cilj nam je isti. Suzbijanje i eliminacija pandemije. Da bi izašli iz svih ovih okolnosti sa što manje ljudskih i profesionalnih posledica, potrebno je slušati preporuke stručnih lica prevashodno zarad zaštite našeg zdravlja. Delujmo disciplinovano i budimo odgovorni prema sebi i drugima'', zaključuje Bojović.

Više icoMore


24.04.2020.

Predsedništvo Republike Srbije

            Predsedništvo Republike Srbije


Više icoMore


24.04.2020.

Vlada Republike Srbije

   Vlada Republike Srbije


Više icoMore


24.04.2020.

Ministarstvo omladine i sporta RS

       Министарство омладине и спорта РС


Više icoMore


24.04.2020.

Ministarstvo zdravlja RS

     Ministarstvo zdravlja RS


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.