Linija
Republicki zavod za sport
1.10.2020.

Svi otvoreni i zatvoreni sportski tereni ZSMSRS na raspolaganju sportistima i građanstvu

Nakon ublažavanja prethodno sprovedenih mera koji se odnose na virus COVID-19, sve sportske prostorije i tereni Zavoda za sport i medicinu sporta RS su sportistima i građanstvu na raspolaganju. Molimo korisnike da se pridržavaju pravila ponašanja i korišćenja u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

 
U Domu sportova I Nacionalnog trening centra ZSMSRS, počeo je sa radom Kabinet za preventivno - korektivnu gimnastiku. Kod predškolske i školske dece u cilju prevencije i otklanjanja lošeg držanja tela (kičme, grudi) i stopala najčešće se primenjuje korektivna gimnastika. Uključivanjem u program deca dobijaju besplatan pregled posturalnog statusa najsavremenijim sistemom 3D kamerama.
 
Počeo je i sportsko – rekreativni program ''Škola plivanja''. Časovi plivanja se realizuju 3 puta nedeljno u zatvorenom bazenu u Domu sportova. Ponedeljkom, sredom i petkom od 9-10 i 15-16 časova. Mesečna propusnica za školu plivanja iznosi 3000 dinara. Za dvoje dece iz iste porodice cena usluge je 20% niža, dok je za treće dete ulaznica besplatna. Svi zainteresovani mogu da se prijave na blagajni Doma sportova ili na 066 6410 823 ; 066 6410 723.

Više icoMore


1.10.2020.

Živković srušila rekord Srbije u sedmoboju star 35 godina

Atletičarka Atletskog kluba ''Partizan Kanjiža'' Marina Živković srušila je rekord Srbije u sedmoboju star 35 godina. Prethodni najbolji rezultat bio je u vlasništvu Olivere Stankov. Ostvarila ga je u Grčkoj 1985. godine.

 
 
Na prvenstvu u višeboju koje se održava u Sremskoj Mitrovici državni rekord je oborio i Mihajlo Memedović u konkurenciji mlađih juniora.

Više icoMore


30.09.2020.

Bazeni Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Želimo vam ugodne trenutke u našim objektima

Balon hala na otvorenom plivalištu ZSMSRS
 
Bazen u Domu sportova ZSMSRS
 


Više icoMore


30.09.2020.

Rukometašice na terenskim testiranjima u OSK ''Karataš'' ZSMSRS

Grupi mladih rukometašica, kadetskoj reprezentaciji Srbije, obavljena su terenska testiranja u Omladinsko – sportskom kampu ''Karataš'' Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Stručni saradnici Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, obavili su im bateriju motoričkih testova.

Značaj testiranja motoričkih sposobnosti: utvrđivanje prednosti i slabosti kod sportista, evaluacija trenažnog procesa, identifikacija talenata, motivacija sportista i trenera za dalji rad i napredak, edukacija trenera i sportista o zahtevima sporta i karakteristikama potrebnim za uspeh.
 
Osavremenjavanjem dijagnostičke opreme i usavršavanjem stručnog kadra u Zavodu za sporti medicinu sporta republike Srbije se realizuje savremeni pristup proceni i evaluaciji motoričkih sposobnosti sportista. 

Više icoMore


30.09.2020.

Testiranja sportista na COVID 19 u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije se od početka aktivno ukljičio u borbu protiv COVID 19.

Na osnovu potpisane saradnje sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, ZSMSRS učestvuje u preventivnim merama i testiranjima sportista na prisustvo virusa COVID 19, u skladu sa smernicama saradnje.
 
U prostorijama Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u ''Malom Trimu'', oformljena je laboratorija za testiranje sportista na COVID 19. Testiranje vrši medicinsko osolje ZSMSRS koje je specijalno osposobljeno za ove potrebe. 

Više icoMore


29.09.2020.

Izgradnja Multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U mogućnosti smo da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcima i građanstvu. Sa ponosom ističemo da je u toku izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u sklopu I Nacionalnog trening centra na Košutnjaku.

Projektom je predviđena izgradnja sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se sredinom 2021. godine.
 
Misija Zavoda za sport i medicinu sporta RS je promocija zdravog načina zivota i stručna podrška sportu. Kroz naše delovanje sistematski promovišemo zacrtano. Novoizgrađeni i budući objekti, po svom izgledu i formi uklapaju se u okruženje i ambijent Košutnjaka. Nadogradnjom I Nacionalnog trening centra, proširujemo krug naših korisnika i podstičemo mlađe generacije da se bave sportom.

Više icoMore


29.09.2020.

Školsko takmičenje na Atletskom stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Reginalno školsko takmičenje u atletici, učenika sa smetnjama u razvoju, organizuje se svake godine u septembru. Školske 2020/2021. godine organizovano je uz pomoć Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Atletskom stadionu na Košutnjaku.

Ukupno je učestvovalo 30 učenika osnovnih i srednjih škola, uz pridržavanje epidemioloških mera. Ovo takmičenje predstavlja kvalifikacije za Republičko takmičenje.
 
Učenici su se takmičili u tri atletske discipline: trčanje na 100m, skok u dalj i bacanje kugle.

Više icoMore


29.09.2020.

Streličari na terenskim testiranjima u OSK ''Karataš''

Utvrđivanje stanja motoričkih sposobnosti, odnosno prednosti i slabosti kod sportista (brzina, izdržljivost, agilnost, gipkost, snaga)

Stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije su u terenskim uslovima obavili procenu motoričkih sposobnosti streličara. Obavljeni su im testovi za procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i baterija motoričkih testova (gipkost, brzina, agilnost, snaga).
 
Kontinuiranim testiranjima se prati rast, razvoj kao i efikasnost trenažnog procesa, a u skladu sa potrebama vrši se korekcija plana programa treninga.
 
Omladinsko – sportski kamp ''Karataš'' raspolaže sa kompletnom sportskom infrastrukturom. Tu ulaze otvoreni i zatvoreni sportski tereni, sportski rekviziti, sportska ambilanta kao i specijalno koncipirana sportska ishrana. Ishrana je pažljivo koncipirana potrebama sportista, i umnogome pomaže sportskim trenerima da pravilno doziraju intenzitet treninga. Osmišljen je kao mesto na kome će se sportisti ispred različitih granskih sportskih saveza pripremati na svojim letnjim kampovima.
 

Više icoMore


28.09.2020.

Natkriveni olimpijski bazen Zavoda za sport i medicinu sporta RS počeo sa radom

Obaveštavamo korisnike sportskih objekata I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije da je natkriveni olimpijski bazen počeo sa radom. 

 
Korisnicima naših usluga je na raspolaganju i bazen u Domu sportova.
 
Zahvaljujemo se korisnicima na poverenju i saradnji.
 

Više icoMore


25.09.2020.

Doprinos Zavoda u borbi sa virusom COVID 19

Od početka pandemije Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije se aktivno ukljičio u borbu protiv COVID 19. Direktor Zavoda mr Goran Bojović bio je direktor COVID bolnice na beogradskom sajmu. Aktivno učešće u radu bolnice su prižili i lekari i medicinsko osoblje ZSMSRS.

Na osnovu potpisane saradnje sa Direkcijom za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, Zavod učestvuje u preventivnim merama i testiranjima sportista na prisustvo virusa COVID 19, u skladu sa smernicama saradnje. Saradnja je omogućena zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja, a sve sa ciljem unapređenja zaštite zdravlja sportista i sportskih radnika. Testiranja sportista i sportskih stručnjaka na COVID 19 obavlja se u skladu sa smernicama saradnje i po indikacijama koje utvrđuje Zavod za sport i medicinu sporta RS.

U prostorijama Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u Malom Trimu, oformljena je laboratorija za testiranje sportista na COVID 19. Testiranje vrši medicinsko osolje Zavoda koje je specijalno osposobljeno za ove potrebe. 


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.