Linija
Republicki zavod za sport
25.03.2020.

Predsedništvo Republike Srbije

            Predsedništvo Republike Srbije


Više icoMore


25.03.2020.

Vlada Republike Srbije

   Vlada Republike Srbije


Više icoMore


25.03.2020.

Ministarstvo omladine i sporta RS

       Министарство омладине и спорта РС


Više icoMore


25.03.2020.

Ministarstvo zdravlja RS

     Ministarstvo zdravlja RS


Više icoMore


25.03.2020.

World Health Organization

    


Više icoMore


25.03.2020.

Olimpijske igre odložene

Olimpijske igre odložene su prvi put u istoriji zbog pandemije koronavirusa, a biće održane 2021. godine.

 
U saopštenju koje je objavila Vlada Japana navodi se da će prvi put u istoriji Olimpijske igre biti odložene, a da postoji mogućnost da one čak budu održane tokom proleća naredne godine. Svakako će one biti održane najkasnije u leto 2021. godine, objavio je Međunarodni olimpijski komitet.

Više icoMore


20.03.2020.

KORONA VIRUS - SARS-CoV-2 - COVID 19

Obaveštenje o vanrednom stanju


Više icoMore


20.03.2020.

Avion Er Srbije odleteo u Kinu po medicinsku pomoć

Ka Narodnoj Republici Kini, ka Šangaju, oko 13 časova, poleteo je avion Er Srbije po medicinsku pomoć. Kina je Srbiji obezbedila medicinsku opremu, respiratore, maske i zaštitne materijale. Poslaće i stručnjake koji su vodili borbu sa epidemijom koja ih je snašla.
Narodna Republika Kina je veoma zahvalna Republici Srbiji zbog, kako navode kineski zvaničnici, velike podrške koju je Srbija uputila Kini u najtežim momentima.
NR Kina će nastaviti da pomaže bratskoj državi, Srbiji, i ubuduće, kako kroz opremu, tako i kroz lekarske stručnjake, izjavila je ambasadorka NR Kine u Srbiji, gospođa Čen Bo.
Republici Srbiji je pre nekoliko dana stigla prva pomoć iz inostranstva u borbi protiv koronavirusa, i to iz Kine. U pitanju su testovi za detekciju virusa Covid-19. Donor je bila kineska humanitarna organizacija ''Mammoth Fondation'', koja se bavi istraživanjem genetskog inženjeringa za javno dobro. Ona je značajno pomagala laboratorije i bolnice u Kini, a sada se okrenula pomoći ostalim državama u svetu. Kompletnu akciju pomoći koordinirala je Ambasada Narodne Republike Kine u Beogradu u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Više icoMore


18.03.2020.

OBAVEŠTENJE – Organizacija rada tokom vanrednog stanja

Poštovani,
 
Imajući u vidu Uredbu o organizovanju rada poslodavaca za vreme vanrednog stanja, kao i mere prevencije širenja zaraze ''koronavirusom'', a na osnovu ovlašćenja poslodavaca utvrđenih zakonom, neophodno je organizovati proces rada u uslovima vanrednog stanja.
 


Više icoMore


17.03.2020.

Mere predostrožnosti od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS zbog pandemije

Zbog novonastale epidemiološke situacije, Zavod za sport i medicinu sporta RS obustavio je do daljeg sve sportsko medicinske kontrole, fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, motorička testiranja i ostale usluge. Svi sportski objekti naše firme neće biti u funkciji do daljeg. Naši stručni saradnici, lekari, će biti na raspolaganju Ministarstvu zdravlja RS.

 Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju
 
''Želimo da pomognemo koliko možemo i da još jednom pokažemo da je naš sistem ideja solidarnosti i obzirnosti prema sugrađanima. Zalaganjem za ono što predstavljamo, šaljemo jasnu poruku celokupnoj naciji da ćemo što se nas tiče uložiti maksimum radi suzbijanja negativnih efekata koji nas očekuju. Odgovornim ponašanjem, ozbiljnost situacije podižemo na još viši nivo'', ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić održao je sastanak sa predstavnicima krovnih omladinskih ogranizacija i pozvao ih da motivišu mlade da volontiraju tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa. Udovičić je zamolio predstavnike organizacija da se svojim autoritetom i integritetom stave na raspolaganje i da budu primer drugima, dodavši da je njegov kabinet na raspolaganju 24 sata za sva pitanja.
 
''Solidarnost je naš zajednički cilj i motiv, nešto što moramo da uradimo u naredom periodu. Naš zadatak je da svako kroz svoje organizacije i kroz celokupan sekor omladine aktivira i motiviše mlade ljude i da napravite listu zainteresovanih lica koja žele da se uključe u volonterizam", rekao je ministar Udovičić.
 

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.