Linija
Republicki zavod za sport
16.08.2019.

Trim-staza Zavoda i sportska igrališta dostupni svim korisnicima

Prostor u prirodi za trening za mlade i starije sugrađane

Trim-staza Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije je dostupna za sve grupe korisnika. Dužina dela  za trčanje iznosi 1200 metara, a širina iznosi 1,60 metara. Na svakih 100 metara postavljene su sprave za vežbanje, dok je staza celom dužinom presvučena tartan podlogom. Obnovljena trim-zona ima 17 stanica za vežbanje. Ispred svakog poligona stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe koju korisnik izvodi u skladu sa svojim mogućnostima. Unutar zone za trčanje besplatno su stavljeni u funkciju i tereni za košarku, odbojku i mali fudbal.
 
Novina je video-nadzor kao i osvetljenje putem električnog napajanja postavljeno celom dužinom dela za vežbanje i trčanje,  čime je obezbeđeno nesmetano i bezbedno  korišćenje i u večernjim satima.
 
Preporuka je da korisnici pre početka bilo koje aktivnosti  pročitaju pravilnik korišćenja Tri- staze koji se nalazi na samom ulazu.

Više icoMore


16.08.2019.

Motorička testiranja dizača tegova u Karatašu

Omladinsko-sportski kamp Karataš baza za nadarene sportiste

Mladi sportisti, dizači tegova, borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Omladinski sportski kamp Karataš služi  za razvoj školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. Raspolaže  smeštajnim objektima kao i terenima za košarku rukomet, odbojku, fudbal, tenis. U svom posedu ima i fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za odbojku na pesku, otvoreni bazen, trim stazu. 

Više icoMore


16.08.2019.

Bazeni Košutnjak ne rade danas

 U petak 16. avgusta ne rade bazeni Košutnjak

Zbog lošeg vremena kompleks bazena Košutnjak danas ne radi. Najveće plivalište u Srbiji  subotu 17. avgusta radiće po uobičajenoj satnici.

Više icoMore


15.08.2019.

Saradnja Zavoda za sport i medicinu sporta RS sa letnjom školom fudbala Dejana Stankovića

Na Kopaoniku i Zlatiboru brojna testiranja učesnika kampa „Deki 5“

U maju ove godine potpisivanjem ugovora zvanično je otpočela saradnja između Zavoda za sport i medicnu sporta RS i fudbalskog kampa „Deki 5“ koji je oformio proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković. Osim zdravstveno-medicinskih pregleda, saradnja predviđa psihološka i motorička testiranja kao i stručno-savetodavnu podršku trenerima i sportistima.
 
Fudbalski kamp „Deki 5“ se realizuje od prošle godine, a samo ove letnje sezone Sektor za stručni i razvojno-istraživački rad u sportu Zavoda, od sredine jula do polovine avgusta, testirao je blizu 1000 mladih sportista. Na Kopaoniku i Zlatiboru rađena su testiranja dečaka od 7 do 16 godina starosti. Primenjen je test procene funkcionalnih obrazaca kretanja kao i specifična baterija motoričkih testova za fudbal.
 
Tokom sedmodnevnog boravka na kampu, dečaci su prisustvovali i predavanjima na temu psihologije sporta koja je vodio tim psihologa Zavoda za sport i medicinu sporta RS. U svakoj smeni održana su predavanja koja sadrže sve važne psihološke elemente neophodne za sport, kao što su samopouzdanje, samopoštovanje, koncentracija, motivacija, fer plej i prevazilaženje grešaka. Kroz edukacije i interaktivne radionice mladi sportisti dobili su mogućnost da sagledaju na koje načine mogu da se izgrade u sportu u budućnosti, kako da zadrže motivisanost i pozitivnu sliku o sebi i na koji način da istraju, bez obzira na teškoće. Psiholozi su prisustvovali  i treninzima i razgovarali sa učesnicima kampa.
 
Fudbalski kamp „Deki5“ realizuje se do kraja avgusta, a svaki od testiranih učesnika na uvid dobija izveštaj sa testiranja i preporuke za dalji rad.

Više icoMore


14.08.2019.

Učesnici Mediteranskih igara na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Provera zdravstvenog statusa i sportske forme pred odlazak na takmičenje

Muška i ženska ekipa u odbojci na pesku obavile su preglede i testiranja pred odlazak na Mediteranske igre za sportove na pesku.
 
Timovi stručnjaka iz različitih oblasti Zavoda za sport i medicinu sporta RS stavljaju sve svoje raspoložive kapacitete za potrebe razvoja vrhunskog sporta, primarno u interesu očuvanja zdravlja sportista i dostizanja prave forme takmičara za siguran sportski nastup.
 
Sektor medicine sporta deluje kroz pružanje sportsko-medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG  u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.
 
Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao  i  komletnu psihodijagnostiku.
 
Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju motorička testiranja u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.

Više icoMore


12.08.2019.

Podrška Zavoda Udruženju za preventivnu pedijatriju Srbije

Onlajn KME sa temom “Prevencija i faktori rizika za nastanak malignih tumora kože kod dece”

 
Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije je akreditovalo onlajn KME sa temom “Prevencija i faktori rizika za nastanak malignih tumora kože kod dece“. KME je u toku i nosi 3 boda, uz otvoren i lako dostupan internet test na https://zastitazasve.rs/edukacija/pedijatri sajtu.
Ovo je ujedno prilika da se stiču nova znanja o veoma važnom i često zanemarenom kliničkom entitetu od strane pedijatara.
Onlajn KME deluje preko tri godine i sastavni je deo edukativnog rada Udruženja, sa ciljem da se omogući sticanje novih znanja iz oblasti pedijatrije.

Više icoMore


9.08.2019.

Izgradnja multifunkcionalne dvorane u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Izgradnja najsavremenijeg objekta za sport u regionu

„Generalnim planom Beograda 2021.“ predviđena je potpuna rekonstrukcija sportske infrastrukture Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku koji je od nacionalnog značaja za razvoj sporta Republike Srbije.
U toku je  izgradnja multifunkcionalne dvorane za različite sportove i veštačke stene za  penjanje. Multifunkcionalna dvorana za različite sportove biće izgrađena u produžetku Nacionalnog trening centra u Košutnjaku na površini od  3,36 hektara.  Projektom je predviđena izgradnja  sale za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, dizanje tegova, sportsko penjanje. Planiran  je i prostor za teretanu, salu za takmičenja i sportove sa loptom, ali i deo za relaksaciju i opuštanje takmičara. Završetak svih radova očekuje se početkom 2021. godine. 

Više icoMore


9.08.2019.

Održan prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu

Naredni turnir biće održan sledeće srede 14. avgusta

U sredu 7. avgusta na Otvorenom plivalištu Košutnjak održan je prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu za osnovce.  Sledeći turnir biće realizovan naredne srede 14. avgusta, kada je i slobodan ulaz za đake osnovnih i srednjih škola, pa se očekuje još veći odziv dece za učešće u besplatnoj rekreaciji.

Više icoMore


7.08.2019.

Atletičar Asmir Kolašinac na pregledima i testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Najuspešniji bacač kugle pred Svetsko atletsko prvenstvo na proveri forme

Asmir Kolašinac obavio je preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Uspešni atletičar  prošao je biohemijsku analizu krvi, EKG u miru, antropometrijska merenja, test opterećenja. Važećim Zakonom o sportu svi sportisti su u obavezi da rade preglede i testiranja kako bi se utvrdio zdravstveni status i sportska forma takmičara. Ukoliko postoje zdravstvene indikacije ili potreba takmičara, pregledi i druga merenja mogu da se obave i u kraćem vremenskom razmaku od  šest meseci.

Više icoMore


6.08.2019.

Turniri u stonom tenisu na Otvorenom plivalištu Košutnjak

Naredne tri srede besplatna  rekreacija za osnovce

Naredne tri srede biće realizovani turniri u stonom tenisu, tako da su osnovci, uz besplatan ulaz sredom uz đačku knjižicu, u mogućnosti da učestvuju i u besplatnim sadržajima koje tokom leta organizuje Zavod za sport i medicinu sporta RS.
Turniri u stonom tenisu biće realizovani  naredne tri srede, odnosno 7, 14. i 21. avgusta na Otvorenom plivalištu Košutnjak, od 12 sati.  Prijava za učešće biće obavljena neposredno pre rekreativnih takmičenja u ping-pongu, a koordinator turnira je profesor sporta i fizičkog vaspitanja dr Miroslav Stevanović.
Takmičenja će biti realizovana u neposrednoj blizini bazena „osmice“, u delu gde je održana škola stonog tenisa.

Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.