Linija
Republicki zavod za sport
6.10.2017.

Održan nacionalni kurs “Primena ortomolekularnih jedinjenja u medicini sporta” u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Danas je u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta RS održan nacionalni kurs druge kategorije, sa temom “Primena ortomolekularnih jedinjenja u medicini sporta“. Preko 200 lekara, medicinskih sestara, zdravstvenih tehničara, farmaceuta, biohemičara i trenera prisustvovalo je kursu.

Andrea Bjelobrk, šef kabineta direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Gorana Bojovića, otvorila je skup, poželevši dobrodošlicu, zahvalila se prisutnima što su se odazvali u ovolikom broju i na zainteresovanošću koja je na visokom nivou.

Pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS za medicinu sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović, zadovoljna odzivu prisutnih, predstavila je neke od eminentnih predavača i gostiju koji su svojim prisustvom uveličali ovaj skup, značajan sportskoj medicini. Doktorka Gavrilović, predstavljajući Zavod za sport i medicinu sporta RS, skrenula je pažnju prisutnima na važnost i značaj naše elitne ustanove.

Pored gostiju, predavanju su prisustvovali lekari i medicinski tehničari Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Teme predavanja su bile: Oksidativni stres i integrativna medicina, Osnove ortomolekularne medicine i značaj pravilnog unosa vitamina i minerala, Zdravlje žena u sportu, Primena ortomolekularnih jedinjenja u sportu. Predavanje je održano u Klubu narodnih poslanikau Tolstojevoj.

Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije za lekare, medicinske sestre, zdravstvene tehničare, farmaceute i biohemičare.


Više icoMore


18.09.2017.

IV Kongres dečijih hirurga Srbije s međunarodnim učešćem i Regionalnoj konferenciji: Multidisciplinarno lečenje hirurških bolesti kod dece

Pozivno pismo možete pročitati ovde.

Ovim putem bismo želeli da Vas obavestimo da je website kongresa aktivan. Da biste pristupili website-u, molimo Vas da kliknete ovde.

Vaše radove možete slati od 1. oktobra 2017. putem
online formulara ili na e-mail adresu secretariat@serbianpediatricsurgery.com

Detaljna uputstva za slanje apstrakata možete pročitati ovde.
 
Kao što je uobičajeno, za učešće na kongresu će biti ponuđena 3 tipa kotizacije:
Prijavljivanje na Kongres se vrši na web strani kongresa popunjavanjem
online formulara

Popunjavanjem registracionog formulara koji se nalazi u prilogu

Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju. Očekujemo Vas u aprilu u Beogradu.

E-mail: secretariat@serbianpediatricsurgery.com
Website:
http://serbianpediatricsurgery.com/


Više icoMore


14.09.2017.

„Primena ortomolekularnih jedinjenja u medicini sporta“

Postovani,

Obaveštavamo sve zainteresovane lekare, medicinske sestre, zdravstvene
tehničare, farmaceute, biohemičare i trenere da se nacionalni kurs druge
kategorije, sa temom „Primena ortomolekularnih jedinjenja u medicini
sporta“ održava 06.10.2017. godine u
Klubu narodnih poslanika Tolstokeva
2 u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br.
akreditacije A-1-1354/17) za lekare, medicinske sestre, zdravstvene
tehničare, farmaceute i biohemičare. Prijavljen je za 150 slušalaca.

U prilogu se nalaze program, satnica edukacije.
Prijavljivanje i upis na mestu održavanja 06.10.2017. godine od 16:00 do
16:30.
Svoj dolazak obavezno potvrditi na mail
medicinakme@rzsport.gov.rs

Sve dodatne informacije možete dobiti tokom radnog vremena od 14h i 30min
do 15h i 30min na tel. 3555 461 lokal 143 ;  ili na mail
medicinakme@rzsport.gov.rs

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE

PRIJAVE

Više icoMore


24.07.2017.

IX međunarodna letnja škola o kardiovaskularnim bolestima sa glavnom temom “Kontrola faktora rizika, dijagnostika i tretman kardiovaskularnih bolesti“

Na poziv Prof. dr Nathan D. Wonga sa Univerziteta Kalifornija, SAD, naša doktorka dr Jadranka Plavšić, specijalista medicine sporta, učestvovala je i predavala na IX ECPD MEĐUNARODNOJ LETNJOJ ŠKOLI O KARDIOVASKULARNIM BOLESTIMA sa glavnom temom “Kontrola faktora rizika, dijagnostika i tretman kardiovaskularnih bolesti“,  u Bečićima od 26. – 30.06.2017. godine u hotelu "Splendid". Ovu letnju školu organizuje Evropski centar za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija, Beograd – ECPD Regionalni mediteranski institut za međunarodne postdiplomske studije i razvojna istraživanja, Podgorica, u okviru ECPD Međunarodnog programa transfera sistema znanja, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Ministarstvom zdravlja Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom zdravlja i socijalne politike Republike Srpske, Zdravstvenom mrežom jugoistočne Evrope (SEEHN), Svetskom federacijom za srce (WHF) i Evropskom asocijacijom za kardiovaskularnu prevenciju i rehabilitaciju (EACPR).

Naša doktorka je imala veliku čast da je na inicijativu  Prof dr Nathan D. Wong-a uvrštena u 7 nagrađenih učesnika (Edwards Lifesciences Fellowship awards).


Više icoMore


24.07.2017.

Regionalna konferencija: Multidisciplinarno lečenje hirurških bolesti kod dece

Kongres će biti održan od 12. do 14. aprila 2018. godine u organizaciji Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” i Centra za edukaciju u dečijoj hirurgiji Srbije.

Opširnije


Više icoMore


8.06.2017.

„Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“

Kontinuirana medicinska edukacija  Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sportaje održana 29.05.2017 godine u Klubu Poslanika u Beogradu.

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE


Više icoMore


29.05.2017.

13. međunarodne konferencije „Sport u tranziciji“

Na poziv Fakulteta za menadžment u sportu,  pomoćnik direktora Sektora za stručni i razvojno - istraživački rad u sportu ZSMSRS , dr Bobana Berjan Bačvarević je prisustvovala svečanom otvaranju 13. međunarodne konferencije „Sport u tranziciji“ u zgradi Alfa BK univerziteta. Dr Bobana Berjan Bačvarević je pozdravila skup i primila priznanje u ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS.


Više icoMore


26.05.2017.

„Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“

Kontinuirana medicinska edukacija  Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“ će se održati u ponedeljak 29.05.2017 godine u Klubu Poslanika u Beogradu.

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE


Više icoMore


19.05.2017.

Nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“

Poštovani,

Obaveštavamo sve zainteresovane da se nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“ održava 29.05.2017. godine u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Mesto održavanja je Klub narodnih poslanika, ulica Tolstojeva 2, Beograd.

Ovaj nacionalni simpozijum je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br. akreditacije A-1-2730/16) za lekare, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene tehničare sa 8 bodova za predavače i 4 boda  za slušaoce. Prijavljen je za 150 slušalaca.

U prilogu se nalaze program, satnica edukacije i prijavni list.

Prijavljivanje i upis na mestu održavanja 29.05.2017. godine od 08:00 do 08:30.

Sve dodatne informacije možete dobiti

na mail medicinakme@rzsport.gov.rs 

Unapred hvala

Sektor medicine i psihologije sporta

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Kneza Višeslava 72


Više icoMore


19.05.2017.

Naučna konferencija u Opatiji

U periodu od 10. do 14.05.2017. godine održana je naučna konferencija 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  u Opatiji u Hrvatskoj u organizaciji Kineziološkog fakulteta iz Zagreba a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije nauka i umetnosti i uz podršku FIEP (Federation Internationale D` education Physique) i INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Konferencija je bila veoma posećena. Registrovano je 320 učesnika iz 41 zemlje širom sveta. Bili su prisutni dekani skoro svih Fakulteta sporta iz okruženja. Na konferenciji je uvodna predvanja pred svaku sesiju održalo više uvaženih međunarodno priznatih profesora (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Održano je i nekoliko simpozijuma sa temom Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Tokom ova tri dana po raznim tematskim sesijama prezentovano je 252 rada u vidu usmenih i poster prezentacija. Sva tri dana od 11. do 13.05.2017. godine u periodu od 13 do 14 časova održana je poster sesija sa temama A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. U okviru sesije Biology and medicine of sport and exercise prezentovala sam  rad sa temom DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Rad je dobio dobre komentare kako od profesora moderatora sesije tako i od prisutnih. Abstrakt je štampan u Knjizi radova (Conference Proceedings). Ova međunbarodna konferencija je iskorišćena da se razmene stručna iskustva.

Ova konferencija se nalazi i u kalendaru Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS).


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.