Linija
Republicki zavod za sport
24.07.2017.

Regionalna konferencija: Multidisciplinarno lečenje hirurških bolesti kod dece

Kongres će biti održan od 12. do 14. aprila 2018. godine u organizaciji Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” i Centra za edukaciju u dečijoj hirurgiji Srbije.

Opširnije


Više icoMore


8.06.2017.

„Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“

Kontinuirana medicinska edukacija  Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sportaje održana 29.05.2017 godine u Klubu Poslanika u Beogradu.

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE


Više icoMore


29.05.2017.

13. međunarodne konferencije „Sport u tranziciji“

Na poziv Fakulteta za menadžment u sportu,  pomoćnik direktora Sektora za stručni i razvojno - istraživački rad u sportu ZSMSRS , dr Bobana Berjan Bačvarević je prisustvovala svečanom otvaranju 13. međunarodne konferencije „Sport u tranziciji“ u zgradi Alfa BK univerziteta. Dr Bobana Berjan Bačvarević je pozdravila skup i primila priznanje u ime Zavoda za sport i medicinu sporta RS.


Više icoMore


26.05.2017.

„Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“

Kontinuirana medicinska edukacija  Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija - primenljivost u medicini sporta“ će se održati u ponedeljak 29.05.2017 godine u Klubu Poslanika u Beogradu.

PROGRAM KONTINUIRANE EDUKACIJE


Više icoMore


19.05.2017.

Nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“

Poštovani,

Obaveštavamo sve zainteresovane da se nacionalni simpozijum sa temom „Osnovne mere reanimacije i automatska spoljašnja defibrilacija – primnjivost u medicini sporta“ održava 29.05.2017. godine u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Mesto održavanja je Klub narodnih poslanika, ulica Tolstojeva 2, Beograd.

Ovaj nacionalni simpozijum je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije (br. akreditacije A-1-2730/16) za lekare, biohemičare, medicinske sestre i zdravstvene tehničare sa 8 bodova za predavače i 4 boda  za slušaoce. Prijavljen je za 150 slušalaca.

U prilogu se nalaze program, satnica edukacije i prijavni list.

Prijavljivanje i upis na mestu održavanja 29.05.2017. godine od 08:00 do 08:30.

Sve dodatne informacije možete dobiti

na mail medicinakme@rzsport.gov.rs 

Unapred hvala

Sektor medicine i psihologije sporta

Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Kneza Višeslava 72


Više icoMore


19.05.2017.

Naučna konferencija u Opatiji

U periodu od 10. do 14.05.2017. godine održana je naučna konferencija 8th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE ON KINESIOLOGY  u Opatiji u Hrvatskoj u organizaciji Kineziološkog fakulteta iz Zagreba a pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije nauka i umetnosti i uz podršku FIEP (Federation Internationale D` education Physique) i INSES (International Network of Sport and Healt Sciences).

Konferencija je bila veoma posećena. Registrovano je 320 učesnika iz 41 zemlje širom sveta. Bili su prisutni dekani skoro svih Fakulteta sporta iz okruženja. Na konferenciji je uvodna predvanja pred svaku sesiju održalo više uvaženih međunarodno priznatih profesora (Rodney K. Dishman, Zeevi Dvir, Gong Bin Shan, Anita Hoeckelmann, Leigh Robinson, Mark de Ste Croix, Nejc Šarabon, Marc Lochbaum, Katarina Tomljenovic Borer, Goran Marković, Dragan Primorac, Bred Schoenfeld, Govindasamy  Balasekaran, Mets Nilson, Javier Fernandez Rio, Will Hopkins, Stephen Silverman…).

Održano je i nekoliko simpozijuma sa temom Helth kinesiology - phisical activiti and chronic diseas, New technologies in physical education, Science in dance. Tokom ova tri dana po raznim tematskim sesijama prezentovano je 252 rada u vidu usmenih i poster prezentacija. Sva tri dana od 11. do 13.05.2017. godine u periodu od 13 do 14 časova održana je poster sesija sa temama A: Kinesiology of top level sports, B: Biomechanics and motor control, C: Kinesiological recreation, D: Management of sports, E: Adapted physical activity, F: Kinesiology and social science, G: Biology and medicine of sport and exercise, H: New technologies in physical education – FIEP, I: Science in dance, J: Physical conditioning, K: Research methodology, L: Phisical education, M: Physical activity and dental health. U okviru sesije Biology and medicine of sport and exercise prezentovala sam  rad sa temom DIFFERENCES IN ANTHROPOMETRIC PARAMETERS OF LEFT AND RIGHT BODY SIDE IN ATHLETES WHO PRACTICE KARATE AND JUDO“. Rad je dobio dobre komentare kako od profesora moderatora sesije tako i od prisutnih. Abstrakt je štampan u Knjizi radova (Conference Proceedings). Ova međunbarodna konferencija je iskorišćena da se razmene stručna iskustva.

Ova konferencija se nalazi i u kalendaru Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS).


Više icoMore


10.05.2017.

Održan stručni sastanak u hotelu Trim ZSMSRS

Danas je u hotelu Trim Zavoda za sport i medicinu sporta RS održan stručni sastanak pod nazivom "Pravovremeno prepoznavanje dece niskog rasta". Stručni sastanak je bio zakazan za 14 časova u sali hotela.

Stručnom sastanku i predavanju, pored ostalih, prisustvovao je i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović. Predavači su bili ass. dr sci med Maja Ješić sa Univerzitetske dečje klinike Tiršova, doc. dr Mirjana Doknić sa Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma - Klinički centar Srbije, i MS Janja Šakotić sa Univerzitetske dečje klinike Tiršova.


Više icoMore


9.05.2017.

Stručni sastanak "Pravovremeno prepoznavanje dece niskog rasta"

Poštovani,

Novo Nordisk Pharma d.o.o. organizuje stručni sastanak "Pravovremeno prepoznavanje dece niskog rasta" koji će se održati 10. maja 2017. godine u 14 h u sali Hotela Trim.

PROGRAM SASTANKA:

14:00 

1.       Ass. dr sci med Maja Ješić, Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Pravovremeno prepoznavanje dece niskog rasta 

2.     Doc. dr Mirjana Doknić, Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti

metabolizma, Klinički centar Srbije

Posledice nedostatka hormona rasta kod odraslih 

3.      MS Janja Šakotić, Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Pravilno merenje dece na sistematskim pregledima

14:50 DISKUSIJA

15:00 KOKTEL

Sigurni smo da će Vaše prisustvo i učešće doprineti uspehu ovog sastanka.


Više icoMore


12.04.2017.

IV Kongres preventivne pedijatrije

U periodu od 07. do 09. 04. 2017. u Novom Sadu u Kongresnom centru Master održan je IV Kongres preventivne pedijatrije udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije sa međunarodnim učešćem „Prevencija u pedijatriji – osnovа zdravlja i blagostanja“. Kongres  je bio dobro posećen, prisustvovalo je oko 350 lekara iz cele Srbije i okruženja.  

Pozivni predavači i moderatori sesije medicine sporta na ovom kongresu su bili lekari Zavoda za sport i medicinu spoprta Republike Srbije dr Tamara Gavrilović, specijalista medicine sporta sa temom „Primena Pravilnika o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za obavljanje sportskih aktivmnosti i učestvovanje na sportskim takmičenjima“  i dr Jadranka Plavšić, specijalista medicine sporta sa temom „Vrste ergometrijskih testova i njihova primena u medicini sporta“. Sesija je izazvala veliko interesovanje kolega pa je i poseta bila dobra.


Više icoMore


29.03.2017.

Predstavnici ZSMSRS na konferenciji u Portugaliji

U periodu od 22.03. do 25.03.2017. godine održana je svetska konferencija popularnog i aktuelnog naziva 7thECToH Tobacco or Health u Portu, Portugalija. Zavod za sport i medicinu sporta RS su predstavljali pomoćnik direktora za medicinu sporta Spec. dr med. Tamara Gavrilović i mr sc. med. dr Slavica Đorđević Šaranović.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je na ovoj konferenciji uzeo aktivno učešće u okviru poster sesije na kojoj je prezentovan rad pod nazivom:

Tobacco consumption and the attitude towards tobacco use among elite athletes”

među ukupno 96 poster prezentacija iz čitavog sveta.

Konferencija je organizovana od strane Asocijacije Portugalije za borbu protiv raka (Vitor Veloso, MD predsednik Portugalske Asocijacije, predsednik organizacionog odbora konferencije, podpredsednik Evropske Asocijacije) uz patronat Evropske Asocijacije u gradu Portu koji je po veličini, drugi grad posle Lisabona. Kao jedan od najstarijih i najlepših Evropskih gradova, pod zaštitom UNESKA je od 1996 godine.

Prvi dan Konferencije otvoren je svečanim govorom Španske kraljice Leticije (HM Queen Letizia of Spain), predsednika Republike Portugalije (Marcelo Rebelo De Sousa), ministra zdravlja Republike Portugalije (Adalberto Campos Fernandes), predstavnika EU za zdravlje i bezbednost hrane (Vytenis Andriukaitis) a potom i predavanjima kontrolora Evropske Asocijacije (Luk Joossens) i prof. psihologije i javnog zdravlja na Univerzitetu Vaterlo (Geoffrey Fong, University of Waterloo, Canada).

Veliki broj prisutnih, blizu 400 medicinskih stručnjaka i radnika različitih oblasti, aktivno je učestvovalo u konferenciji od globalnog značaja sa veoma popularnom temom današnjice i to u eri implementacije novog zakona o zabrani pušenja na javnim mestima. Svoja iskustva podelio je veliki broj zemalja a među prvih 6 na svetu sa najboljim kampanjama su svakako, po statistikama, Velika Britanija i kompletna Skandinavska oblast.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.