Linija
Republicki zavod za sport
25.04.2019.

Kardiološka sekcija u Sokobanjskoj

U amfiteatru Instituta za rehabilitaciju u Sokobanjskoj, održana je kardiološka sekcija sa učešćem i lekara specijaliste sportske medicine i interniste kardiologa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Jadranke Plavšić i Milene Antić.

 
Učešće je akreditovano A-1-797/19  za lekare sa 12 poena.

Više icoMore


25.04.2019.

VI kongres Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije

Na VI kongresu Udruženja za preventivnu pedijatriju Srbije sa međunarodnim učešćem, koji se održao od 12. do 14. aprila 2019. godine u Beogradu, u Hotelu Zira, predavanja su održale i pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS spec. dr med. Tamara Gavrilović i spec. dr med. Jadranka Plavšić.

Lekari sportske medicine Zavoda za sport i medicinu sporta RS održali su predavanja na temu ''Dvogodišnje iskustvo u praksi nakon primene novog Zakona u sportu – realizacija sportsko – medicinskih pregleda, dileme i zablude'' i ''Ergospirometrijski testovi i njihova primena u medicini sporta kod dece''.

Više icoMore


19.04.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS i FIMS organizujuju „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“

Međunarodni sertifikat  učesnicima predavanja

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije 22. i 23. maja,  u saradnji sa FIMS-om (Internacionalna Federacija sportske medicine), po prvi put u Srbiji organizuje „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“, koji  se održava u Trim hotelu u Košutnjaku, a koji prethodi otvaranju 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta. 
„FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“ se izvodi na  srpskom jeziku, po programu koji je utvrdila Internacionalna federacija sportske medicine. Prijava za učešće može  da se obavi preko zvaničnog sajta konferencije.
 

Više icoMore


15.04.2019.

Zavod za sport i medicinu sporta RS i FIMS organizujuju „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“

Međunarodni sertifikat  učesnicima predavanja

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije 22. i 23. maja,  u saradnji sa FIMS-om (Internacionalna Federacija sportske medicine), po prvi put u Srbiji organizuje „FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“, koji  se održava u Trim hotelu u Košutnjaku, a koji prethodi otvaranju 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta. 
„FIMS – Sport and Exercise Cardiology Course“ se izvodi na  srpskom jeziku, po programu koji je utvrdila Internacionalna federacija sportske medicine. Prijava za učešće može  da se obavi preko zvaničnog sajta konferencije.
 

Više icoMore


12.04.2019.

2. Srpska međunarodna konferencija sportske medicine od 23. do 25. maja u Centru Sava

Prijava za učešće na zvaničnom sajtu konferencije

 
 
Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije od 23. do 25. maja organizuje 2. Srpsku međunarodnu konferenciju sportske medicine, uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta), Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva zdravlja.
 
Važan naučni skup organizuje se ponovo u Srbiji posle četiri godine i otvara mogućnost da se struka upozna sa novim, relevantnim svetskim dostignućima iz medicine sporta i sportskih nauka, prevashodno u pogledu prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja sportista, uz primenu novih saznanja u cilju poboljšanja opštih i specifičnih motoričkih karakteristika neophodnih za dobar sportski učinak.
Sinergija različitih medicinskih disciplina i sportskih nauka znatno je unapredila sportske rezultate na globalnom nivou, iz tog razloga više nije moguće zamisliti pojedinačno delovanje pomenutih struka, posebno kada je reč o vrhunskom sportu. Upravo iz tog razloga, naučna konferencija je prilika za stručnjake iz neposredne sportske prakse da usvoje nova saznanja i unaprede rad sa sportistima.
Predavači na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine su eminentni stručnjaci iz zemlje i sveta. Uz izlaganje naučnih radova biće realizovane i praktične radionice, a predavanja su omogućena za 1000 učesnika.
 
Predavači na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji medicine porta:
 
Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Prijava se vrši na zvaničnom sajtu konferencije

Više icoMore


9.04.2019.

U Hrvatskoj održana 16. Naučna konferencija u oblasti sportskih nauka

Stručni saradnik Zavoda dr Predrag Božić predstavio naučni rad na konferenciji

Najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka, Naučna konferencija „Sport, fizička aktivnost i zdravlje: Savremene perspektive“, okupio je oko 240 naučnika sveta, od ukupno 367 potpisnika naučnih radova, protekle nedelje, od 4. do 7. aprila, u Cavtatu, u Dubrovniku, u organizaciji Crnogorske sportske akademije. Učešće na konferenciji uzeo je i rukovodilac Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS dr Predrag Božić, koji je kao član naučnog odbora prezentovao rad na temu: “External Validity of Force-Velocity Relationship Obtained from Single and Multi-Joint“.
 
Od ukupnog broja prisutnih, učestvovalo je 100 profesora i studenata master i doktorskih studija iz regiona.  Među njima su najbrojniji bili profesori i studenti iz Srbije, zahvaljujući vojvođanskim profesorima i studentima, pored kolega iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Slovenije.
 
Izlaganje naučnih radova bilo multidisciplinarno, te su se predstavili studenti i profesori Univerziteta u Novom Sadu sa Medicinskog fakulteta, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Učiteljskog fakulteta na nastavnom mađarskom jeziku iz Subotice, Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera takođe iz Subotice.
 
Pored CSA i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, u organizaciji je učestvovalo i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona. 
 
Posebnu pažnju su posvetili mladim istraživačima. Za 33 studenta master i doktorskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu, Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Crne Gore realizovana je  obuka Centralno-evropskog programa razmene univerzitetskih studija - CEEPUS, na temu „Kako pripremiti, napisati i objaviti naučni rad u sportskoj nauci“.
 
Kroz obuku su naučili kako da koriste savremene istraživačke metodologije za poboljšanje kvaliteta naučnih radova,  razumeju akademski integritet i rade u skladu s moralnim kodeksom ili etičkom politikom akademske zajednice.
 
Sledeća konferencija biće održana na Azurnoj obali, na Antibima, u Francuskoj.

Više icoMore


20.03.2019.

U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

 Druga Srpska konferencija  medicine sporta od 23. do 25. maja 2019. godine u organizaciji Zavoda za sport i medoicinu sporta RS

 
 
 
Zavod za sport i medicinu sporta RS  će biti domaćin 2. Srpske međunarodne konferencije medicine sporta  koja će se održati od 23. do 25. maja u Centru Sava.
U saradnji Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Internacionalne  Federacije medicine sporta (FIMS) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, održava se naučna konferencija medicine sporta na kojoj učestvuje  30 domaćih i inostranih eminentnih predavača.
Druga  Srpska međunarodna konferencija medicine sporta prilika je da se usvoje nova, potvrđena  saznanja, i implementiraju u praksi kako bi se unapredio rad i očuvalo zdravlje sportista. Osim predavanja, slušaoci imaju mogućnost da uzmu učešće  u pokaznim radionicama  gde se kroz praktičan prikaz  vrši obuka. 
Predavači  na 2. Srpskoj konferenciji  medicine sporta su lekari različitih specijalnosti i sportski stručnjaci iz zemlje i sveta, a očekuje se preko 1000 učesnika. 
 
Učesnici  na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Prijava za učešće može da se obavi preko zvaničnog sajta konferencije

Više icoMore


4.03.2019.

Prvi Balkanski kongres o magnetnoj rezonanci srca i krvnih sudova

Kardiovaskularna magnetna rezonanca na Balkanu

 
Svečano otvaranje Kongresa 06. marta 2019. godine u 18.20 h
 

Više icoMore


25.01.2019.

DRUGA SRPSKA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA MEDICINE SPORTA

23-25.05.2019, Sava Centar, Beograd

Poštovani,
 
Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine koja će se održati od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu.

Ovaj veliki događaj organizuju, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) & Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
 
Planirani događaj je odlična prilika da se povežu popularne i aktuelne teme 2019 iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima u oblasti sportske medicine i sportskih nauka (kursevi i radionice). Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja naših sportista. Samim tim, naš zajednički zadatak i misija je stalno širenje i razmena novina, otkrića, tehnologija, znanja u oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Na pomenutom skupu očekujemo blizu 1000 lekara različitih specijalnosti ali i stručnjaka iz oblasti sportskih nauka kako domaćih tako i inostranih.
 
Međunarodno priznati predavači u oblasti sportske medicine i sportskih nauka, kako domaći tako i strani, su potvrdili učešće na konferenciji:  Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.
 
Bilo bi nam veliko zadovoljstvo da zajedno sa nama budete deo ove konferencije.
                                                                                                                                                                                                        
S poštovanjem, 
 Predsednik Organizacionog odbora Konferencije
                                                                                                                 D I R E K T O R
                                                                                                                      mr Goran Bojov
                                                                                          Zavod za sport i medicinu sports RS

Više icoMore


25.12.2018.

Predstavljanje delatnosti medicine sporta Zavoda studentima Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Na poziv  Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i katedre za medicinu sporta studentima pete godine studija predstavnici  Zavoda za sport i medicinu sporta RS i ADAS-a održali su predavanja o značaju delovanja dve vitalne državne ustanove sporta. Studentima pete godine studija na Medicinskom fakultetu,ovom prilikom, je omogućeno  da se upoznaju sa načinom rada i delovanja Odeljenja medicine sporta Zavoda za sport i medicinu sporta RS koje vrši sveobuhvatne medicinske preglede i funkcionalna testiranja aktivnih učesnika sportskih aktivnosti.

Ispred Zavoda, predavanje je održala pomoćnik direktora Odeljenja medicine sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.