Linija
Republicki zavod za sport
8.04.2019.

Aikido seminar u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

U organizaciji  Nacionalne aikido federacije Srbije održan je aikido seminar „Prijateljstvo kroz vežbanje“ u Nacionalnom trening centru Zavoda u Košutnjaku. Sensei Kei Izava je vodio seminar na kome je učestvovalo oko 400 aikidoka iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.


Više icoMore


8.04.2019.

Košarkaš KK Kolubara na terenskim motoričkim testiranjima u Nacionalnom trening centru


Više icoMore


4.04.2019.

Tim psihologa Zavoda obavio psihološka testiranja nadarenih fudbalera

Psihološka testiranja učesnika razvojnog kampa Fudbalskog saveza Srbije

Tim psihologa Zavoda za sport i medicinu sporta RS obavio je  psihološka testiranja učesnika razvojnog kampa Fudbalskog saveza Srbije. U Staroj Pazovi testirano je 49 nadarenih  fudbalera od 13 i 14 godina starosti, a primenjena je standardna baterija psiholoških testova.

Više icoMore


4.04.2019.

Kajakaška reprezentacija Srbije na medicinskim pregledima i testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS


Više icoMore


2.04.2019.

Medicinski pregledi u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Staša Gejo (sportsko penjanje) i reprezentativac u jedrenju na redovnim pregledima u Zavodu 

Sektor medicine sporta obavlja preglede vrhunskih sportista i svih učesnika u sportskim i rekreativnim aktivnostima. Isto tako, radi funkcionalna testiranja i pruža savete o pravilnoj  ishrani sportista i rekreativaca.
 
Analizom pregleda i dobijenih rezultata sa funkcionalnih testova donosi se zaključak o zdravstvenom stanju i funkcionalnim sposobnostima za nastavak aktivnog bavljenja sportom, a konačan izveštaj se daje na osnovu procene zahteva sporta i na osnovu sportske discipline kojom se ispitanik bavi.

Više icoMore


1.04.2019.

Fudbaler FK Mladost na izokinetičkom testiranju

Izokinetički dinamometar zastupljen u laboratoriji za motorička istraživanja i analitiku u sportu 

Savremena laboratorija za motorička istraživanja i analitiku u sportu, primenom izokinetičkog dinamometra pruža uvid u procenu neuromišićnih funkcija. Prilikom testiranja zastupljeno je precizno merenje velikog broja varijabli različitih pokreta segmenata tela u velikom opsegu različitih brzina i režima rada. Na ovaj način stiče se detaljan uvid u nivo treniranosti i sposobnosti ispitanika, u zavisnosti od vrste sporta kojim se bavi.

Testiranje na izokinetičkom dinamometru omogućava:
  • praćenje odnosa  različitih mišićnih grupa koje  izvode određeni  motorički zadatak, kao i napredak sposobnosti nakon sprovođenja retesta;
  • analizu  zapisa  na osnovu  koje  može da se uoči  težina i specifičnost povrede, uz precizne informacije o skrivenim uzrocima povreda i jasnu ocenu pada sposobnosti;  
  • bezbednu primenu  u fazi rehabilitacije, gde se ujedno prati i oporavak povređenog sportiste.

Više icoMore


25.03.2019.

Individualni korisnici danas mogu da koriste pola bazena za rekreativno plivanje

Termini ustupljeni VK Partizan 

 
Danas (25. marta) se ustupaju termini za individualno korišćenje u bazen-hali na Otvorenom plivalištu Košutnjak za potrebe održavanja vanrednog treninga VK Partizan. U terminu od 8.30 do 10 sati, individualni korisnici na raspolaganju imaju pola bazena, baš kao i  u popodnevnom terminu od 18 do 19. 30 časova.

Više icoMore


22.03.2019.

Stručni saradnik Zavoda predavač na skupu udruženja Stvaranje zdravlja

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, pred početak takmičarske sezone, organizovan je Kamp za biciklistkinje. U okviru Kampa u hotelu Slavija predavanje  na temu Zavoda je održala dr Biljana Marić Nikolić, koja je kao stručni saradnik Zavoda za sport i medicinu sporta RS uzela učešće i  u interaktivnoj radionici Fizička aktivnost.


Više icoMore


18.03.2019.

Atletičar Strahinja Jovančević na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Redovni medicinski pregledi vrhunskih takmičara

 
Strahinja Jovančević, osvajač bronzane medalje na nedavno završenom dvoranskom šampionatu Evrope u Glazgovu, je na odeljenju medicine sporta obavio medicinske preglede i testove. Atletičar je prošao i motorička testiranja na izokinetičkom dinamometru. Savremena laboratorija za motorička istraživanja i analitiku u sportu, primenom izokinetičkog dinamometra pruža uvid u procenu neuromišićnih funkcija. Prilikom testiranja zastupljeno je precizno merenje velikog broja varijabli različitih pokreta segmenata tela u velikom opsegu različitih brzina i režima rada. Na ovaj način stiče se detaljan uvid u nivo treniranosti i sposobnosti ispitanika, u zavisnosti od vrste sporta  kojim se bavi.

Više icoMore


14.03.2019.

Izokinetički dinamometar

Najsavremeniji model izokinetičkog dinamometra firme HUMAC NORM pruža mogućnost procene kroz tri režima rada mišića (izokinetički, izotonični i izometrijski) i to aktivnim pokretom pregibača i opružača trupa, zatim mišića skočnog zgloba, zgloba kolena, kuka, ramena, lakta i zgloba ručja. Pokreti se mogu izvoditi u svim smerovima (ekstenzija, fleksija, abdukcija, adukcija, unutrašnja i spoljašnja rotacija).   

Ivana Španović


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.