Linija
Republicki zavod za sport
6.06.2019.

Terenska testiranja omladinskih selekcija OFK Titograd

Stručnjaci Odeljenja za motorička istraživanja i analitiku u sportu stručna podrška fudbalerima Crne Gore

Stručnjaci za analitiku u sportu Zavoda za sprot i medicinu sporta RS obavili su testiranje omladinskih selekcija OFK Titograd iz Podgorice. Najmlađe selekcije prvoligaškog kluba prošle su testiranja baterijom specifičnih testova za fudbal.
Tokom tri dana izvršena su terenska  testiranja 100 dečaka između devet i 16 godina starosti.
Osnovni cilj periodičnog motoričkog monitoringa zapravo je optimizacija dugoročnog razvoja mladih fudbalera, zbog čega stručni tim za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS dve godine deluje kao stručno savetodavna podrška.

Više icoMore


5.06.2019.

Reprezentativci Srbije na pregledima i testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

 Redovne kontrolne preglede obavili su rukometašica Jelena Terzić i vaterpolista Duško Pijetlović


Više icoMore


4.06.2019.

Ambulanta sportske medicine Tašmajdan ne radi od ponedeljka 10. juna

Lekarski pregledi biće realizovani na Odeljenju medicine sporta Košutnjak

Ambulanta sportske medicine Tašmajdan neće raditi od ponedeljka 10. juna do kraja avgusta. Tokom letnjih meseci pregled aktivnih učesnika sportskih aktivnosti preuzima Odeljenje medicine sporta Košutnjak.
Medicinski pregledi i testiranja učesnika u sportskim aktivnostima mogu da se zakažu svakog radnog dana na 011 3555 - 460 u vremenu od 10 do 15 sati.

Više icoMore


4.06.2019.

Sportisti Saveza slepih i slabovidih i reprezentativka u savateu na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Sportisti Saveza slepih i slabovidih i reprezentativka Srbije u savateu obavili su preglede i testiranja u Košutnjaku.

Primarna aktivnost Zavoda za sport i medicinu sporta RS odnosi se na utvrđivanje zdravstvenog statusa i funkcionalnih sposobnosti sportista svih kategorija, u interesu očuvanja zdravlja i radne sposobnosti.

Više icoMore


3.06.2019.

Reprezentativne selekcije sportista na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Vrhunski takmičari savate sporta i strelci na redovnim merenjima

Osnovni medicinski pregledi i funkcionalni testovi predstavljaju primarni deo pregleda sportista, potom slede motorička i psihološka testiranja.

Kada govorimo o funkcionalnom testiranju, ono, između ostalog, služi da se dobije jasan uvid u sportsku formu takmičara. 
 
Na osnovu sprovedenog testiranjana pokretnoj traci ili nekom drugom ergometru (biciklergometar, veslački, kajakaški, plivački ergometar), dobija se niz izmerenih i izvedenih parametara, pomoću kojih se utvrđuje nivo funkcionalnih sposobnosti i određuju individualne trenažne zone opterećenja, odnosno srčana frekvencija ili puls na kome će se ostvariti trenažni ciljevi. 
 
Rezultati testova služe i za izradu plana i programa treninga u interesu podizanja sportske forme takmičara. 

Više icoMore


31.05.2019.

OSK Karataš tokom leta baza za perspektivne sportiste

 Sportski objekat Zavoda za sport i medicinu sporta u službi zdravlja i sporta

U vreme leta na prostoru Omladinskog sportskog kampa Karataš, koji omogućava smeštaj za 350 korisnika, realizuju se brojne pripreme sportista različitih kategorija. Veliki sportski kompleks je u službi razvoja školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. U funkciji je savremena sportska infrastruktura za razvoj rukometa, košarke, odbojke, tenisa, a postoje  i  tereni za fudbal i odbojku na pesku. U okviru prostranog kompleksa nalazi se savremena trim-staza i stena za sportsko penjanje, a oformljena je i učionica za teoretsku nastavu.
U dogovoru sa lekarima, psiholozima i stručnjacima za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrše se medicinski pregledi, psihodijagnostika i motorička merenja. 

Više icoMore


29.05.2019.

Redovne kontrole sportista u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije U-18

Medicinski pregledi vrhunskih takmičara se obavljaju u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti sportista i takmičara,  gde  je jasno određena vrsta medicinskih pregleda  i testiranja za svaku kategoriju sportista.

Stepen utreniranosti, kao i rizike za povređivanje, utvrđuju stručnjaci koji se bave analitikom u sportu i motoričkim testiranjima.
 
U Zavodu za sport i medicinu sporta RS vrši se psihodijagnostika  i procena takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista.

Više icoMore


27.05.2019.

Dodeljene "Majske nagrade" najboljima u sportu

Direktor Zavoda na dodeli priznanja najboljim sportistima

Najviše sportsko priznanje u Srbiji "Majska nagrada", dodeljeno je 43. put, u Domu Narodne Skupštine, najznačajnijim pojedincima i klubovima za 2018. godinu. Nagrade su primili Sportski savez opštine Požarevac, za teritorijalni savez, laureat za sportsku organizaciju je KK Crvene Zvezada, sportista u olimpijskom sportu, vaterpolista Milan Aleksić, sportista u neolimpijskom sportu, Jasmina Anđelković, kuglanje, sportista sa invaliditetom, Dejana Bačko, tekvondo, sportski stručnjak, Stojan Dobrov, sportski funkcioner Nemanja Marjan, sportski novinar Nedeljko Iljukić, a nagrade za životno delo posthumno su dobili Mirko Butulija i Miloš Mitić.

Više icoMore


21.05.2019.

U SUSRET DRUGOJ SRPSKOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI MEDICINE SPORTA

Uvažene dame i gospodo,

Zavod za sport i medicinu sporta RS je u maju 2015. godine održao uspešnu Prvu Srpsku međunarodnu konferenciju sportske medicine  sa partnerima iz ortopedske bolnice Aspetar, Katar. Prošlo je 4 godine od ovog velikog naučnog događaja kada smo kao domaćini ugostili najveća imena sportske medicine širom sveta. Nastavljajući tradiciju, čast nam je da Vas pozovemo da budete deo Druge Srpske međunarodne konferencije sportske medicine koja će biti održana od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu. Podršku i pomoć smo dobili i od Ministarstva omladine i sporta RS.
 

Više icoMore


21.05.2019.

Ženska vaterpolo selekcija na pripremama u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Seniorke na pripremama u bazen-hali Košutnjak

U utorak i sredu, 21. i 22. maja,  u bazen-hali Zavoda za sport i medicinu sporta RS reprezentativke Srbije u vaterpolu obaviće pripreme pred odlazak na turnir. Ženska vaterpolo selekcija uzeće učešće na turniru na kome učestvuje 12 reprezentacija, a koji se održava od 24. do 27. maja u Brnu, u Češkoj Republici.

Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.