Linija
Republicki zavod za sport
19.08.2019.

Prvi tim Košarkaškog kluba Partizan na pregledima u Zavodu

Redovni medicinski  pregledi mladih košarkaša

Najbolji igrači Košarkaškog kluba Partizan danas su u Zavodu za sport i medicinu sporta RS na obaveznim medicinskim pregledima i testiranju. Pregledi se obavljaju u skladu sa pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti vrhunskih takmičara, gde se uz osnovni pregled po sistemima organa radi i EKG u miru kao i ultrazvuk srca koji se obavezno radi u jednoj kalendarskoj godini.

Utvrđivanje zdravstvenog statusa uključuje i funkcionalno testiranje gde se progresivno opterećuje organizam  i prati reakcija na napor kao i treniranost samog sportiste.


Više icoMore


19.08.2019.

Fudbaler FK Crvena zvezda Mateo Garsija na pregledima i testiranju u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Uz medicinske preglede  Argentinac je obavio i  motoričko testiranje 

Novo pojačanje FK Crvena zvezda Mateo Garsija obavio je neophodne medicinske preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku.

Fudbaler Zvezde  obavio  je i snimanje posture tela uz pomoć 3D sistema za kinematičku analizu kretanja. Za potrebe  ove vrste testiranja koristi se specijalno odabrana baterija testova, gde se uz prirodne oblike kretanja na različite načine opterećuje lokomotorni sistem ispitanikakako bi se valjano procenilo njegovo funkcionisanje.

Statičko posturalna analiza obezbeđuje precizne informacije o strukturalnim devijacijama unutar kinetičkog lanca i daje podatke o simetriji tela u celini.


Više icoMore


16.08.2019.

Motorička testiranja dizača tegova u Karatašu

Omladinsko-sportski kamp Karataš baza za nadarene sportiste

Mladi sportisti, dizači tegova, borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Omladinski sportski kamp Karataš služi  za razvoj školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. Raspolaže  smeštajnim objektima kao i terenima za košarku rukomet, odbojku, fudbal, tenis. U svom posedu ima i fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za odbojku na pesku, otvoreni bazen, trim stazu. 

Više icoMore


14.08.2019.

Učesnici Mediteranskih igara na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Provera zdravstvenog statusa i sportske forme pred odlazak na takmičenje

Muška i ženska ekipa u odbojci na pesku obavile su preglede i testiranja pred odlazak na Mediteranske igre za sportove na pesku.
 
Timovi stručnjaka iz različitih oblasti Zavoda za sport i medicinu sporta RS stavljaju sve svoje raspoložive kapacitete za potrebe razvoja vrhunskog sporta, primarno u interesu očuvanja zdravlja sportista i dostizanja prave forme takmičara za siguran sportski nastup.
 
Sektor medicine sporta deluje kroz pružanje sportsko-medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG  u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.
 
Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao  i  komletnu psihodijagnostiku.
 
Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju motorička testiranja u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.

Više icoMore


9.08.2019.

Održan prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu

Naredni turnir biće održan sledeće srede 14. avgusta

U sredu 7. avgusta na Otvorenom plivalištu Košutnjak održan je prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu za osnovce.  Sledeći turnir biće realizovan naredne srede 14. avgusta, kada je i slobodan ulaz za đake osnovnih i srednjih škola, pa se očekuje još veći odziv dece za učešće u besplatnoj rekreaciji.

Više icoMore


7.08.2019.

Atletičar Asmir Kolašinac na pregledima i testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Najuspešniji bacač kugle pred Svetsko atletsko prvenstvo na proveri forme

Asmir Kolašinac obavio je preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Uspešni atletičar  prošao je biohemijsku analizu krvi, EKG u miru, antropometrijska merenja, test opterećenja. Važećim Zakonom o sportu svi sportisti su u obavezi da rade preglede i testiranja kako bi se utvrdio zdravstveni status i sportska forma takmičara. Ukoliko postoje zdravstvene indikacije ili potreba takmičara, pregledi i druga merenja mogu da se obave i u kraćem vremenskom razmaku od  šest meseci.

Više icoMore


2.08.2019.

Trener fudbalera FK Crvena zvezda Vladan Milojević na pregledima

Zdravstveni pregledi u cilju održanja zdravlja sportista i sportskih stručnjaka

Fudbaleri FK Crvena zvezda nedavno su obavili medicinske preglede i funkcionalna testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Zdravstveni status utvrdio je i trener fudbalera prvog tima Zvezde” Vladan Milojević.

Zdravstveno-medicinski pregledi obavljaju se u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti sportista i takmičara, ali  i sudija, delegata, trenera.


Više icoMore


1.08.2019.

Bazen i sauna nisu dostupni za korisnike do 15. avgusta

Zbog redovnog godišnjeg tehničkog održavanja sauna i zatvoreni bazen neće raditi do  15. avgusta.


Više icoMore


29.07.2019.

Košarkaši na motoričkim testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Testiranja na izokinetičkom dinamometru

          Testiranje na izokinetičkom dinamometru omogućava:

  • Praćenje odnosa različitih mišićnih grupa koje izvode određeni  motorički zadatak, kao i napredak sposobnosti nakon sprovođenja retesta;
  • analizu zapisa  na osnovu  koje može da se uoči  težina i specifičnost povrede, uz precizne informacije o skrivenim uzrocima povreda i jasnu ocenu pada sposobnosti;  
  • bezbednu primenu u fazi rehabilitacije, gde se ujedno i prati oporavak funkcija povređenog sportiste.

Više icoMore


29.07.2019.

Otvoreno plivalište Košutnjak neće raditi 29. i 30. jula.

Rekreativno plivanje dostupno u Nacionalnom trening centru Zavoda

Zbog loših vremenskih uslova plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS neće raditi 29. i 30. jula.

Za rekreativno plivanje dostupan je zatvoreni bazen u okviru Nacionalnog trening centra koji nudi i druge organizovane i individualne sportsko-rekreativne aktivnosti.


Više icoMore


Stranice: < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.