Linija
Republicki zavod za sport
16.08.2019.

Motorička testiranja dizača tegova u Karatašu

Omladinsko-sportski kamp Karataš baza za nadarene sportiste

Mladi sportisti, dizači tegova, borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno radili procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
 
Omladinski sportski kamp Karataš služi  za razvoj školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. Raspolaže  smeštajnim objektima kao i terenima za košarku rukomet, odbojku, fudbal, tenis. U svom posedu ima i fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za odbojku na pesku, otvoreni bazen, trim stazu. 

Više icoMore


14.08.2019.

Učesnici Mediteranskih igara na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Provera zdravstvenog statusa i sportske forme pred odlazak na takmičenje

Muška i ženska ekipa u odbojci na pesku obavile su preglede i testiranja pred odlazak na Mediteranske igre za sportove na pesku.
 
Timovi stručnjaka iz različitih oblasti Zavoda za sport i medicinu sporta RS stavljaju sve svoje raspoložive kapacitete za potrebe razvoja vrhunskog sporta, primarno u interesu očuvanja zdravlja sportista i dostizanja prave forme takmičara za siguran sportski nastup.
 
Sektor medicine sporta deluje kroz pružanje sportsko-medicinskih pregleda i testova koji podrazumevaju laboratorijsku dijagnostiku, antropometrijska merenja, EKG  u miru, ultrazvučni pregled srca, spirometrijska ispitivanja, ergometrijska i ergospirometrijska testiranja.
 
Laboratorija za psihologiju pruža mogućnost procene takmičarske pripremljenosti svih kategorija sportista kao  i  komletnu psihodijagnostiku.
 
Stručnjaci za analitiku u sportu realizuju motorička testiranja u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde se može utvrditi stepen utreniranosti takmičara i proceniti rizik za povređivanje.

Više icoMore


9.08.2019.

Održan prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu

Naredni turnir biće održan sledeće srede 14. avgusta

U sredu 7. avgusta na Otvorenom plivalištu Košutnjak održan je prvi od tri planirana turnira u stonom tenisu za osnovce.  Sledeći turnir biće realizovan naredne srede 14. avgusta, kada je i slobodan ulaz za đake osnovnih i srednjih škola, pa se očekuje još veći odziv dece za učešće u besplatnoj rekreaciji.

Više icoMore


7.08.2019.

Atletičar Asmir Kolašinac na pregledima i testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Najuspešniji bacač kugle pred Svetsko atletsko prvenstvo na proveri forme

Asmir Kolašinac obavio je preglede i testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Uspešni atletičar  prošao je biohemijsku analizu krvi, EKG u miru, antropometrijska merenja, test opterećenja. Važećim Zakonom o sportu svi sportisti su u obavezi da rade preglede i testiranja kako bi se utvrdio zdravstveni status i sportska forma takmičara. Ukoliko postoje zdravstvene indikacije ili potreba takmičara, pregledi i druga merenja mogu da se obave i u kraćem vremenskom razmaku od  šest meseci.

Više icoMore


2.08.2019.

Trener fudbalera FK Crvena zvezda Vladan Milojević na pregledima

Zdravstveni pregledi u cilju održanja zdravlja sportista i sportskih stručnjaka

Fudbaleri FK Crvena zvezda nedavno su obavili medicinske preglede i funkcionalna testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Zdravstveni status utvrdio je i trener fudbalera prvog tima Zvezde” Vladan Milojević.

Zdravstveno-medicinski pregledi obavljaju se u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti sportista i takmičara, ali  i sudija, delegata, trenera.


Više icoMore


1.08.2019.

Bazen i sauna nisu dostupni za korisnike do 15. avgusta

Zbog redovnog godišnjeg tehničkog održavanja sauna i zatvoreni bazen neće raditi do  15. avgusta.


Više icoMore


29.07.2019.

Košarkaši na motoričkim testovima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Testiranja na izokinetičkom dinamometru

          Testiranje na izokinetičkom dinamometru omogućava:

  • Praćenje odnosa različitih mišićnih grupa koje izvode određeni  motorički zadatak, kao i napredak sposobnosti nakon sprovođenja retesta;
  • analizu zapisa  na osnovu  koje može da se uoči  težina i specifičnost povrede, uz precizne informacije o skrivenim uzrocima povreda i jasnu ocenu pada sposobnosti;  
  • bezbednu primenu u fazi rehabilitacije, gde se ujedno i prati oporavak funkcija povređenog sportiste.

Više icoMore


29.07.2019.

Otvoreno plivalište Košutnjak neće raditi 29. i 30. jula.

Rekreativno plivanje dostupno u Nacionalnom trening centru Zavoda

Zbog loših vremenskih uslova plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS neće raditi 29. i 30. jula.

Za rekreativno plivanje dostupan je zatvoreni bazen u okviru Nacionalnog trening centra koji nudi i druge organizovane i individualne sportsko-rekreativne aktivnosti.


Više icoMore


29.07.2019.

Završen Evropski festival mladih u Bakuu

Srbija osvojila četiri medalje na EYOF-u

Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u Bakuu svečano je završen. Srbija je osvojila četiri medalje, tri bronze i srebro.
Srebrom se okitila Nina Stanisavljević (plivanje, 50 m slobodno, koja je nosila zastavu na svečanom zatvaranju), a bronzama Aleksandar Rajačić (džudo, 73 kg), Tomislav Isailović (skok udalj) i košarkaši. Najuspešnija nacija je Rusija sa 66 medalja (28-17-21).


Više icoMore


26.07.2019.

Završen sportski kamp i prvi ciklus škole plivanja u Košutnjaku

Novi ciklus besplatne škole plivanja Zavoda od ponedeljka 29. jula

Završene su i besplatne škole sporta koje je Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije organizovao za osnovce i srednjoškolce sa teritorije Beograda, a novi ciklus besplatne škole plivanja počinje od ponedeljka 29. jula.

S obzirom na to da je danas zvanično završen letnji sportski kamp i prvi ciklus škole plivanja, svi učesnici su dobili diplome kao potvrdu za novostečene sportske veštine i podsetnik na  lepo druženje. Škola plivanja nastavlja sa radom još mesec dana, odnosno od ponedeljka 29. jula do 31. avgusta, a prijave za besplatan kurs plivanja su u toku. 

Veliki broj dece različitog uzrasta uzelo je učešće ovog leta u letnjem sportskom kapmu i školi plivanja  koju su vodili profesori  sporta i fizičkog vaspitanja Zavoda za sport i medicinu sporta RS.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                      
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.