Linija
Republicki zavod za sport
22.05.2020.

Direktor Bojović na prijemu kod predsednika Srbije

У Палати "Србија" одржан је пријем медицинских радника, лекара, медицинских сестара и других који су били ангажовани у Ковид болницама. Председник Србије г. Александар Вучић, захвалио се свима који су дали свој допринос у решавању здравствене ситуације која нас је задесила.

На пријем је такође био позван и директор Завода за спорт и медицину спорта РС, г. Горан Бојовић, који је био ангажован као директор импровизоване ковид болнице на Сајму.  

''Морамо и даље бити опрезни, без обзира што смо урадили велики посао, излечили многобројне грађане и спасили много живота. Хвала лекарима и сестрама, такође и војном особљу који су од почетка били ангажовани на сузбијању пандемије. Било ми је задовољство што сам радио са свима вама'', изјављује Бојовић.

Više icoMore


19.05.2020.

Pravila ponašanja i korišćenja sportskih objekata i sportskih prostorija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Sportski objekti Zavoda za sport i medicinu sporta RS počinju sa radom od ponedeljka, 25.05.2020. godine.  

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu korona virusom, način i put prenošenja virusa kao i činjenicu da se prilikom forsiranih sportskih aktivnosti, u okruženje u većoj meri oslobađaju sekreti i čestice iz respiratornog trakta, uspostavljaju se obavezna pravila ponašanja i korišćenja sportskih objekata i sportskih prostorija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.


Više icoMore


14.05.2020.

Stanje u improvizovanoj kovid bolnici na Sajmu

''Privremena bolnica na Sajmu ostaje da radi do daljnjeg. Više od hiljadu pacijenata zaraženih korona virusom prošlo je kroz privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Trenutno je u ovoj improvizovanoj kovid bolnici 21 pacijent. Testiranja će u narednim danima proći svi, gde će se po epidemiološkim pravilima izvršiti obrada i analiza. Aktuelna situacija je zadovoljavajuća i optimistična i sistem funkcioniše. Od početka su preduzete sve mere da bude bezbedno i za zdravstvene radnike i za pacijente. Prema rečima ministra Lončara, ova kovid bolnica će raditi još minimum nedelju dana. Iz kovid sistema prva će izaći ''Banjica'', a nakon nje i Opšta bolnica u Pančevu, nakon čega se radi dezinfekcija objekata pre vraćanja u redovne aktivnosti. Ostanimo odgovorni, pridržavajmo se mera držanja distance, praktikujmo zaštitu u zatvorenom prostoru. Vanredno stanje je ukinuto, ali mere nisu. Jer po sadašnjim parametrima i procenama najuglednijih stručnjaka, ako budemo odgovorni možemo doći u fazu da krajem juna nemamo više pozitivnih na Kovid 19'', izjavljuje direktor privremeno – improvizovane kovid bolnice na Beogradskom sajmu g. Goran Bojović.

 
Improvizovana korona bolnica na Beogradskom sajmu

Više icoMore


11.05.2020.

Privremena kovid bolnica na Sajmu

''U privremenoj bolnici u Beogradskom sajmu na lečenju od Kovid-19 trenutno se nalaze 72 pacijenta. Njih 56 je testirano, a kod 53 test je bio negativan i oni će biti pušteni kući. Ostali pacijenti će biti testirani po dinamici koju postavljaju epidemiološka pravila. Zdravstveno stanje svih pacijenata je zadovoljavajuće. Naša želja je da svaki građanin Srbije dobije adekvatnu zdravstvenu zaštitu do konačnog izlečenja od kovid infekcije. Radimo u punom kapacitetu kao i do sada, imamo planove angažovanja za celu nedelju i postupaćemo u skladu sa odlukom Štaba. Radimo sa oko 20 lekara i 30 tehničara u tri smene od po osam sati. Imamo dovoljno volje i snage da ovaj zadatak privedemo kraju'', ističe Bojović, direktor privremeno – improvizovane kovid bolnice na Beogradskom sajmu.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović sa direktorima domova zdravlja i osobljem iz vojnog zdravstva iz Beograda na Beogradskom sajmu – privremena kovid bolnica

Više icoMore


8.05.2020.

Privremena bolnica u Hali 1 Beogradskog sajma

''Iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu gde su zbirnuti pacijenti oboleli od novog korona virusa, otpušten je jedan broj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom na kućno lečenje. Ostali su podvrgnuti daljem tretmanu lečenja do ozdravljenja. Broj obolelih se smanjio, što nije razlog za opuštanje. Statistika je neumoljiva i zabrinjavajuća, zato apelujem na naše građane da se i dalje pridržavaju predloženih mera kako bi sačuvali sebe, a i druge u okruženju. Želeo bih da se zahvalim svima, svim mojim kolegama i ostalima u državi koji su podneli najveći teret, koji se bore protiv ove opake bolesti i daju sve od sebe 24 sata da ovo prođe što bezbolnije. Svi mi ovde kada završimo sa ovim karantinom i kada sve ovo prođe, nadamo se da ćemo moći da pomognemo aktivno u daljoj borbi protiv virusa'', poručuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović, inače direktor privremeno – improvizovane bolnice na Beogradskom sajmu.

 Direktor ZSMSRS Goran Bojović sa angažovanim pripadnicima vojske RS

Više icoMore


24.04.2020.

Direktor Bojović o improvizovanoj bolnici na Beogradskom sajmu

Privremena bolnica u Hali 1 Beogradskog sajma u kojoj se leče pacijenti sa simptomima oboljenja Covid-19, prema rečima direktora privremene bolnice, inače direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Gorana Bojovića, funkcioniše dobro. Lekovi, medicinska sredstva, sanitetski materijal i druga neophodna medicinska oprema i zaštitna sredstva privremenoj bolnici su obezbeđena. Ishranu pacijenata u privremenoj bolnici obezbeđuje ustanova za smeštaj i ishranu studenata Studentski centar "Beograd".

 
''Radi efikasnog suzbijanja epidemije i lečenja obolelih u Republici Srbiji, otvoreni su mnogi privremeni objekti za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 , nalik ovoj privremenoj bolnici "Beogradski sajam". Veliku podršku, pored lekara i drugog medicinskog osoblja Zavoda za sport i medicinu sporta RS, pružaju lekari i medicinske sestre iz Doma zdravlja ''Savski venac''. Oslonjeni jedni na druge u borbi protiv ove pošasti'', izjavio je Bojović.

Više icoMore


23.04.2020.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS čestitao pripadnicima Vojske Srbije praznik

''Čestitam Vam praznik, zahvalan što postojite, u nadi i uverenju da ćete i u narednom periodu profesionalno obavljati svoj posao koji je od velikog značaja za naš nacionalni identitet. Hvala Vam na doprinosu i podršci, ne samo kroz čuvanje mira i bezbednosti, već i zbog vaše angažovanosti na polju suzbijanja pandemije koja je i nas zadesila'', sa zahvalnošću ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske. Kao produkt samostalnosti srpske države, usledilo je stvaranje stajaće vojske i ustanovljavanje Garde. Srpska vojska nastala je iz ustaničkih četa, dakle iz naroda koji se latio oružja da bi izborio svoju slobodu. Dan Vojske Republike Srbije jedan je od najznačajniji je datuma u istoriji srpskog naroda.

Više icoMore


21.04.2020.

Direktor Bojović sa saradnicima u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, g. Goran Bojović, imenovan je za direktora privremene bolnice na Beogradskom sajmu. Bojović je sa saradnicima, lekarima specijalistima i medicinskim sestrama Zavoda za sport i medicinu sporta RS, angažovan na suzbijanju pandemije koja nas je zadesila. Medicinsko osoblje ZSMSRS angažovano je danonoćno oko pacijenata koji su smešteni u karantin u hali Beogradskog sajma.

''Veoma sam zahvalan svojim saradnicima, kolegama, koji su angažovani zajedno sa mnom da pomognemo ljudima koje je zadesila nevolja, pandemija koronavirusa. Hvala im što uz mene rade predano i posvećeno, dajući svoj maksimum uz nadu da ćemo i ovo timski izgurati i ublažiti posledice ovog u čemu se nalazimo'', ističe direktor ZSMSRS Bojović.
  
''Cilj nam je isti. Suzbijanje i eliminacija pandemije. Da bi izašli iz svih ovih okolnosti sa što manje ljudskih i profesionalnih posledica, potrebno je slušati preporuke stručnih lica prevashodno zarad zaštite našeg zdravlja. Delujmo disciplinovano i budimo odgovorni prema sebi i drugima'', zaključuje Bojović.

Više icoMore


24.04.2020.

Predsedništvo Republike Srbije

            Predsedništvo Republike Srbije


Više icoMore


24.04.2020.

Vlada Republike Srbije

   Vlada Republike Srbije


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.