Linija
Republicki zavod za sport
22.12.2017.

Novogodišnje druženje ministra omladine i sporta sa mladim sportistima

Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović posetili su mlade nade srpskog sporta na treninzima u Domu sportova, I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS, i poželeli im uspešnu sportski narednu godinu.

Ministar Udovičić, pozdravivši sve prisutne i pohvalivši srpske sportiste koji su državi u ovoj godini doneli oko 850 medalja, dodao je još: “Dve nove medalje za Srbiju u ovoj godini u kojoj je srpski sport oborio sve rekorde. Hvala vam šampioni što ste Srbiju i ovaj put postavili visoko na evropskom sportskom tronu. Čestitam svim sportistima na izvandrednim rezultatima’’.

Na Evropskom prvenstvu u Bugraskoj, održanom ovog meseca, naše tekvondoistkinje Milica Mandić i Nađa Savković osvojile si srebrnu, odnosno bronzanu medalju.


Više icoMore


20.12.2017.

Prvenstvo Beograda u Balon hali ZSMSRS

U Natkrivenom olimpijskom bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda održao je Prvenstvo Beograda u plivanju.

SOSIB je institucija na nivou grada Beograda koja se bavi sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom koja u svom sastavu ima 24 članice koje se bave sportom osoba sa invaliditetom. Profesionalni sportovi koje savez ima u svom sastavu su: stoni tenis, košarka u kolicima, sedeća odbojka, sportovi snage, kajak i kanu, plivanje, šah, atletika, streljaštvo..

Savez organizuje 9 gradskih prvenstava (atletika, sportski ribolov, kuglanje, plivanje, šah, boćanje, streljaštvo Mk oružijem, streljaštvo vazdušnim oružijem, stoni tenis) koji su kvalifikacioni za prvenstvo Srbije.


Više icoMore


19.12.2017.

Producenti novog filmskog ostvarenja u radnoj poseti Zavoda za sport i medicinu sporta RS

U saradnji sa produkcijskom kućom ''Clock Work Film Production'', producentska ekipa filma iz Indije, posetila je Zavod za sport i medicinu sporta RS, koja će tokom snimanja filma ''Fllick singh'' koristiti terene i objekte, a takođe i stručno – savetodavnu pomoć naših saradnika.

Priča filma je istinit događaj o najuspešnijem igraču hokeja na travi koji je dve godine bio paralisan, ali upornošću i borbom se oporavio i vratio svom hokej timu.


Više icoMore


19.12.2017.

Lekar ZSMSRS na turniru u Izraelu

U period od 10 – 15. decembra, lekar Zavoda za sport i medicinu sporta RS dr Miroslav Nikolić prisustvovao je, kao podrška srpskoj omladinskoj fudbalskoj selekciji (igrača do 18 godina) koja je učestvovala na tradicionalnom turniru u Izraelu.

Turnir je održan u sportskom centru Shefayim. Pored naše selekcije, na turniru su učestvovale i selecije domaćina Izraela i Nemačke. Turnir je takođe u sklopu priprema za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Severnoj Irskoj, novembra 2018. godine. U kvalifikacijama će naši reprezentativci igrati protiv Iraca, Poljaka i Kazahstanaca.


Više icoMore


14.12.2017.

Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji u organizaciji Ministarstva omladine i sporta RS

Danas je u Palati Srbija održan Unutrašnji dijalog vezan za Kosovo i Metohiju. Sastanku je prisustvovao i učestvovao direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović.

Predstavnici sportskih saveza istakli su da je Vlada Srbije donela preporuku kako sportisti iz Srbije i organizacije treba da se ponašaju u slučaju kada su organizatori međunarodnih takmičenja, a kako kada se takmiče u inostranstvu protiv samoproglašene države Kosovo.

Oni su zatražili od Vlade Srbije da se aktuelne preporuke unaprede i da jasno kaže kako da se ponašaju na takmičenjima u inostranstvu ili kao organizatori međunarodnih takmičenja.

Ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić, rekao je da je sport organizovao najbrojniju konferenciju i razgovor o unutrašnjem dijalogu o KiM.

Sastanci po pitanju Unutrašnjeg dijaloga vezan za Kosovo i Metohiju vode se u pravcu zaštite srpske kulturne baštine, sudbinom državnih preduzeća na Kosovu i Metohiji, formiranjem Zajednice srpskih opština, sportskih dešavanja kroz domaća i međunarodna takmičenja.


Više icoMore


13.12.2017.

Dodela “Specijalnih priznanja” u Domu Narodne Skupštine

Dejan Savić, proslavljenji vaterpolista i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, i Zoran Gajić, predsednik OSS, dobitinici su “Specijalnih priznanja“ Sportskog saveza Srbije za 2017. za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu.  Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, i Aleksandar Šoštar, predsednik SSS, dodelili su priznanja na svečanoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije koja je održana 09.12.2017. godine u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

“Specijalno priznanje” Sportskog saveza Srbije je nagrada ustanovljena 2011. godine zaslužnim sportskim radnicima, sportistima, ljudima koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.


Više icoMore


7.12.2017.

Besplatni pregledi dece od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Ekipa lekara i medicinskih sestara Zavoda za sport i medicinu sporta RS organizovano obavlja preglede dece uzrasta od 6 do 14 godina u Beogradu i po Srbiji.

Pomoćnik direktora ZSMSRS za medicinu sporta spec. dr med. Tamara Gavrilović, podseća da je Zakon o sportu propisao obavezne preglede za decu od 6 do 14 godina koja treniraju u sportskim klubovima, zbog čega se i otvaraju ambulante van Beograda.

"Potrebno je da se dostave validne knjižice, formulare koje smo mi prosledili u elektronskoj formi i koje roditelji popunjavaju, i uputi pedijatara. To su plavi, specijalistički uputi, izgled te forme smo prosledili da i roditeljima bude malo lakše. To je put kako se dolazi kod nas", navodi dr Tamara Gavrilović.

Regionalne ambulante sportske medicine, osim u Kosovskoj Mitrovici, Pirotu i Vršcu, biće otvorene u još nekoliko gradova u državi.

"Instituacija je inagurisana u prvi Nacionalni trening centar, što nam daje još veću obavezu i odgovornost da budemno bazirani na najmlađe i decu. Ustanovljena je i saradnja sa ministarstvom zdravlja, da pregledi, za svu decu koja su u treningu, od šest do 14 godina, budu besplatni, a država će da refundira troškove", ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS mr Goran Bojović.


Više icoMore


7.12.2017.

SOFA Open

U Domu sportova I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS treću godinu za redom, SOFA je organizovao besplatan turnir za studente i omladinu u Beogradu, u cilju okupljanja mladih iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Subotice i Kraljeva.

I ove godine od sportova su u ponudi bili basket, odbojka, futsal, stoni tenis i plivanje. Studentske i omladinske fizičke aktivnosti okupile su preko 500 studenata i omladinaca koji su imali samo jedan cilj – da pokažu sportski duh.

SOFA najveću zahvalnost za organizaciju i usluge upućuje Zavodu za sport i medicine sporta RS.


Više icoMore


6.12.2017.

Ozelenjavanje Košutnjaka od strane Zavoda za sport i medicinu sporta RS

Danas je započeta sadnja drveća u Košutnjaku, na zelenim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS.  Najlepša šuma u Beogradu biće bogatija za 50 novih stabala, 30 lišćara i 20 četinara.

Oko upravne zgrade ZSMSRS, biće posađeno i 100 metara žive ograde. Oplemenjivanjem Košutnjaka novom vegetacijom i zelenilom, Zavod za sport i medicinu sporta RS i kroz takav vid akcije promoviše zdravlje. Obnavljanjem zdrave sredine u kojoj živimo, pospešujemo kvalitet naših života, nadograđujući pejzažnu arhitekturu. 

Obnova zelenila biće nastavljena i ubuduće.


Više icoMore


5.12.2017.

Predstavnici ZSMSRS na proslavi ''46 godina od ujedinjenja sedam emirata''

Dan državnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) obeležen je svečanošću u Beogradu koju je organizovao ambasador te zemlje u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS prisustvovali su proslavi Nacionalnog dana Ujedinjenih Arapskih Emirata, održanog u ambasadi UAE u Beogradu. Ambasador UAE u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri rekao je da su odnosi Srbije u UAE bratski i zasnovani na principima saradnje i uzajamnog poštovanja.

Dan državnosti UAE slavi se 2. decembra u znak sećanja na taj datum 1971. godine, kada se sedam emirata povezalo pod jednom unijom, nazvanom Ujedinjeni Arapski Emirati.


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.