Linija
Republicki zavod za sport
18.09.2017.

Završeno EP u košarci

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Evrobasketu, pošto su u finalu izgubili od reprezentacije Slovenije sa 93:85.

Bogdan Bogdanović je član najbolje petorke šampionata Starog kontinenta. Srpski as je partijama tokom grupne faze, a pogotovo u nokaut fazi, apsolutno zaslužio mesto među najboljim košarkašima Evrope.

Pored Bogdanovića, prvu petorku čine i Slovenci Luka Dončić i Goran Dragić, koji je ujedno i najbolji igrač (MVP) Evrobasketa, Rus Aleksej Šved i Španac Pau Gasol.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović prisustvovao je finalnoj utakmici u Istambulu i čestitao našim košarkašima ostvareni uspeh. Državni zvaničnici Srbije čestitali su košarkaškoj reprezentaciji osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, a među njima i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Danas u 19 časova, po tradiciji, na balkonu Skupštine grada u Beogradu, biće dočekani naši košarkaši.


Više icoMore


31.08.2017.

Uručivanje plaketa najboljim učenicima ispred Palate Srbije

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović, prisustvovao je dodeli plaketa najboljim učenicima Srbije. Svečanosti su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta RS Vanja Udovičić, kao i predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Plakete je dobilo 1.407 najboljih učenika srednjih škola.

Premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručili su danas plakete nagrađenim učenicima srednjih škola za rezultate postignute na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u 2016. godini i poručili da će učiniti sve da stvore uslove da mladi ostanu u zemlji i da tu rade.

Predsednica Vlade je kazala da je znanje svakako najvažnija vrednost u 21. veku zahvalivši pristunima na trudu i upornosti i hrabrosti da postignu to što su postigli.

Udovičić je rekao da dobitnici plaketa, njihovi roditelji i nastavnici vrlo dobro znaju kako je teško postići ovaj rezultat, koliko je truda i odricanja potrebno da bi se do tog rezultata došlo. On je istakao da su dobitnici plaketa brend i najlepša slika Srbije koja će menjati ne samo Srbiju na bolje već da će imati i pozitivnog uticaja na promene u njenom okruženju.

Fond za mlade talente osnovala je Vlada Srbije sa ciljem da mladim, vrednim i obrazovanim ljudima omogući što bolje uslove za školovanje i akademsko i profesionalno usavršavanje.


Više icoMore


1.08.2017.

Poznati domaćini Olimpijskih igara 2024. i 2028. godine

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku koji će gradovi biti domaćini letnjih Olimpijskih igara 2024. i 2028. godine. Oni su izabrali da domaćin 2024. godine bude Pariz, a 2028. godine bude Los Anđeles.
Oba su grada već bili domaćini letnjih Olimpijskih igara. Pariz je bio domaćin 1900. i 1924. godine, dok je Los Angeles bio domaćin 1932. i 1984. godine.


Više icoMore


1.08.2017.

Učešće Reprezentacije za sinhrono plivanje Srbije na takmičenjima

Naša reprezentacija u Sinhronom plivanju učestvovala je posle šestomesecnih priprema u Zavodu za sport i medicinu sporta RS sa dve plivačice u disciplinama solo i dubl. Od 14 do 30.07 u Budimpešti je održano FINA World Championships što je svetsko seniorsko prvenstvo vodenih sportova / Sinhrono plivanje, skokovi, vaterpolo i plivanje.

U disciplini tehnički i slobodan solo, Srbiju je predstavljala Nevena Dimitrijević, a u disciplini slobodan dubl Srbiju su predstavile Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić. Njih dve su jako mlade u odnosu na sve učesnike SP. Nevena je ulazni senior, a Jelena je juniorka.

Kadetska reprezentacija Saveza za sinhrono plivanje Srbije putuje danas na Synchronised Swimming COMEN CUP u Melhadu, Portugal.

17th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS 2017 - Budapest, Hungary


Više icoMore


26.07.2017.

Direktor ZSMSRS na konferenciji za novinare u teniskom centru Novak

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS, gospodin Goran Bojović,  prisustvovao je konferenciji za novinare koju je danas u teniskom centru Novak na dunavskom keju održao naš slavni šampion i četvrti teniser sveta Novak Đoković.

Direktor Bojović je popričao sa Novakom, poželeo mu brz oporavak i pozvao ga da dođe u posetu Zavodu, sada kada ima više vremena na raspolaganju. Tom prilikom direktor Bojović  je rekao da su vrata Zavoda otvorena i svi kapaciteti na raspolaganju kako Novaku tako i čitavoj njegovoj porodici.


Više icoMore


24.07.2017.

Evropsko prvenstvo u sinhronom plivanju

Glavni grad Srbije, bio je domaćin sjajne sportske manifestacije. U Beogradu se održalo LEN Evropsko prvenstva u sinhronom plivanju za juniore. Reprezentacija Srbije, nastupala je u disciplinama, solo, dubl i tim.

Takmičenje je u organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Srbije i LEN-a (Evropske federacije vodenih sportova) a pod pokroviteljstvom Ministarstva Omladine i Sporta Republike Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Olimpijskog Komiteta Srbije.

Naše reprezentativke su pripreme sprovele u Bečeju i na otvorenom plivalištu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS, prisustvovali su Evropskom prvenstvu i bodrili naše juniorke.


Više icoMore


17.07.2017.

REPREZENTACIJA SRBIJE TREĆA NA KADETSKOM SVETSKOM PRVENSTVU U SAVATEU

Reprezentacija Srbije se vratila sa Svetskog prvenstva za kadete i Svetskog KUP-a za pionire u assaut savateu koje je održano u Varaždinskim Toplicama, Hrvatska 14-15. jula 2017.

Naš tim je osvojio 3. mesto u ukupnom plasmanu sa 3 zlatne, 3 srebrene i 2 bronzane medalje.


Više icoMore


5.07.2017.

Svečanost povodom izuzetnih uspeha Reprezentativne selekcije Srbije 3H3

Povodom izuzetnih uspeha u 3H3 Košarkaški savez Srbije organiovao je svečani koktel koji je održan u utorak, 4. jula u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije. Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS su prisustvovali svečanosti kojom je, na jedan prikladan način, obeležen veliki takmičarski uspeh.


Više icoMore


19.06.2017.

Pokret za žensku košarku ''Marina Maljković''

Pokret za žensku košarku ''Marina Maljković'' održao je završni čas za školsku 2016/17 na kome je podelio medalje devojčicama koje su u prethodnoj školskoj godini pohađale besplatne časove košarke, kao i pehare kompanijama i institucijama koje su pomogle da se ovaj društveno koristan projekat sprovodi i širi u Beogradu i Srbiji.

Bivša selektorka Marina Maljković istakla je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima. Masovnost, veliki broj odrađenih treninga i pre svega kvalitetan rad sa decom su najbolji pokazatelj neophodnosti ovakvih programa u našem društvu.

U prethodnoj školskoj godini, Pokret se proširio u Beogradu i Srbiji. Treninzi su redovno održavani na ukupno 13 lokacija, sa preko 40 treninga nedeljno, za više od 600 devojčica, koliko je do sada prošlo kroz ovaj program.

Zavodu za sport i medicinu sporta RS uručeno je priznanje zbog podrške koju je dao Pokretu ''Marina Maljković''.

Promovišući sport i zdravlje, Zavod za sport i medicinu sporta RS pružio je maksimalnu podršku Marini Maljković kao i ideji da ovaj pokret zaživi u budućnosti. Zavod je u sklopu svoje saradnje sa pomenutim pokretom pre svega pružio podršku tako što je svim polaznicama ove škole omogućio obavljanje besplatnih pregleda.


Više icoMore


24.05.2017.

Svečano otvorene Sportske igre mladih Srbije u Kikindi

Preko 5.000 posetilaca, na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi, prisustvovalo je svečanom otvoreju četvrtih Sportskih igara mladih za Srbiju. Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.  Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde).


Više icoMore


Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 Sledeća >

 
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.