Linija
Republicki zavod za sport

Vizija

Vizija Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste društvo u kom se važnost sporta i uloga sporta neprestano nadopunjuju stvarajući nove vrednosti i nove rezultate. Pravo na sport je pravo svakog pojedinca, dok je briga o vrhunskom sportu, ali i opštem položaju sporta i fizičke aktivnosti svih naših građana, prioritetna obaveza naše ustanove.

Zavod je tradicionalno jedan od nosećih stubova sportske kulture u Srbiji, kuća vrhunskog sporta koja brine o psihičkom, fizičkom i zdravstvenom statusu svih sportista.

Vrednosti sporta su stubovi na kojima počiva kvalitetno društvo sa jednakim mogućnostima za sve, društvo u kom je fer plej i poštovanje protivnika način ophođenja i funkcionisanja i društvo gde se izuzetnost ceni a rezultati mere i nagrađuju. Aktivno radimo na tome da to postane stvarnost, da vrhunski sportisti osvoje još više odličja, a da oni mlađi, na početku sportskih karijera postanu šampioni. Smatramo da svako dete školskog uzrasta treba da bude fizički aktivno kako bi bilo zdravo, i tome svojim radom neprestano doprinosimo. Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije tome je nesebično posvećen.


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.