Linija
Republicki zavod za sport
20.09.2018.
Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi sporta više od šest decenija

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije preko šest decenija uživa veliki ugled na prostoru Balkana. Stručnost i visoke kvalifikacije zaposlenih, ustanove interdisciplinarnog pristupa, i danas koriste sportisti Istočne Evrope.

Polazna težnja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije jeste podizanje svesti o značaju pravilne i adekvatne fizičke aktivnosti od najmlađeg uzrasta i očuvanje svega što sport predstavlja: rekreaciju, razvoj sportskih sposobnosti i veština, uz ostvarenje vrhunskog sportskog postignuća.

Jedinstvena ustanova sporta u zemlji pruža stručnu i naučnu podršku vrhunskim sportistima, a ujedno, kroz brojne druge delatnosti, predstavlja i snažan oslonac sistemu sporta Republike Srbije.

U interesu dostizanja visokih ciljeva, kontinuirano se unapređuje naučni i stručni potencijal, tehnologija rada kao i brojni zatvoreni i otvoreni objekti sportske namene, a ostvarena je i saradnja sa brojnim domaćim i inostranim ustanovama srodnog delovanja.

Budući da Zavod u svom vlasništvu ima Hotel Trim i Omladinski sportski kamp Karataš, omogućen je i smeštaj sportista ali i stručni monitoring u svim neophodnim segmentima za trening ili takmičenje.

20.09.2018.
Hotel Trim na usluzi sportistima

Hotel Trim funkcionalno je povezan sa čitavim sportskim kompleksom Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, zbog čega je pogodan za kondicione pripreme sportista. Smeštajni objekat se nalazi u Košutnjaku i egzistira kao sportski hotel otvorenog tipa sa kapacitetom za 56 gostiju u okviru dve smeštajne jedinice. U ponudi hotela su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, apartman, sala za teoretsku nastavu, restoran i letnja bašta za 120 gostiju.

Arhitektura, uređenost prostora kao i izrada nameštaja van propisanih standarda pružaju neophodan komfor košarkašima ali i drugim gostima u toku boravka. Opremljenost kuhinjskog bloka i stručnost lica je na visokom nivou što omogućava pripremanje hrane prema individualnim potrebama sportista.

Kompleks hotelskog smeštaja Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije bazno je profilisan za smeštaj sportista, ali posluje i po komercijalnim principima, iz tog razloga na dnevnom nivou ugosti brojne rekreativce i druge posetioce.

Tokom prvih 6 meseci ove godine, ostvareno je 2896 noćenja, od toga 2167 noćenja ostvarili su takmičari sportskih saveza Srbije ali i sportisti inostranih asocijacija Mađarske, Bugarske kao univerzitetski fudbalski tim Japana.

Hotel Trim ZSMSRS

20.09.2018.
Trim staza ZSMSRS

Trim staza Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u Košutnjaku, koja je kompletno rekonstruisana, privlači mnogobrojne korisnike, koji trče, šetaju i vežbaju. Za one koji žele istovremeno da trče i rade vežbe, olakšan je izlaz sa staze i prilaz poligonima za vežbanje. Kako bi se sportistima i rekreativcima, ali i svim drugim korisnicima Trim staze osigurala bezbednost, ugrađen je i sistem video nadzora.

Ispred svakog poligona za vežbanje stoji tabla sa obaveštenjima o pravilnom izvođenju vežbe, koje su prilagođene svim uzrastima.

Zavod za sport i medicinu sporta RS Vam želi da uživate i trenirate na našim terenima.

20.09.2018.
Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije ZSMSRS

Delatnost ovog Odeljenja je dijagnostika, prevencija i terapija sportskih povreda i drugih akutnih i hroničnih bolnih stanja kao i utvrđivanje posturalnog statusa, prevencija i korekcija deformiteta kičmenog stuba, grudnog koša i stopala.

Sala za fizikalnu terapiju je opremljena savremenom aparaturom za primenu elektro, magneto, lasero i ultrazvučne terapije.

Nov pristup u lečenju mišićno skeletnih povreda i oboljenja predstavlja primena visoko frekventne elektromagnetne energije koja deluje na nivou ćelije i stimuliše prirodne mehanizme regeneracije tkiva, što ubrzava proces lečenja i skraćuje vreme oporavka nakon povrede. Terapija se sprovodi na uređaju Indiba Activ. Pozitivni efekti su brzo vidljivi - dolazi do smanjenja otoka, bola i upale, olakšava se pokretljivost u zglobovima, opuštaju se mišići i povećava se njihova elastičnost.

U sali za kineziterapiju sprovodi se rehabilitacija sportskih povreda, vežbe za prevenciju povreda i vežbe za cervikalni i lumbalni sindrom po individualnom programu.

Usluge su namenjene sportistima, rekreativcima i građanstvu.

20.09.2018.
Terenska testiranja od strane stručnih saradnika ZSMSRS

Pored testiranja koja se realizuju u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, stručni saradnici odeljenja za analitiku u sportu, Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, testiranja obavljaju i na sportskim kampovima. Testiranja se mogu izvršiti i na terenima sportskih klubova.

Terenska testiranja na terenima sportskih klubova

 
Sportistima se obavljaju testiranja u terenskim uslovima, primenom opštih i specijalnih baterija motoričkih testova za procenu gipkosti, brzine, snage, agilnosti i izdržljivosti.
 
Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.