Linija
Republicki zavod za sport
17.06.2019.
Košarkašice na proverama kondicionog stanja

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na sportsko medicinskim i motoričkim kontrolama

17.06.2019.
Fudbaleri na testiranjima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

FK Rad na motoričkim testiranjima

14.06.2019.
Nadarene mlade košarkašice na testiranjima u Omladinskom kampu Karataš

Terenska testiranja košarkašica u Karatašu

Perspektivne  košarkašice borave na pripremama u Karatašu gde su ujedno obavile procenu motoričkih sposobnosti u saradnji sa odeljenjem za analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Talentovani podmladak Košarkaškog saveza Srbije  broji 60 nadarenih sportiskinja koje su prošle terenska testiranja u skladu sa potrebama koje sport nalaže.  Obavljena su i psihološka testiranja devojčica od 13 i 14 godina koje su prošle standardnu bateriju testova kojom se procenjuje ličnost, anksioznost, samopouzdanje, motivacija, veština za borbu sa stresom kao i stresne situacije u košarci.  
 
Veliki sportski kompleks Karataš u potpunosti je rekonstruisan i u službi je razvoja školskog, univerzitetskog i vrhunskog sporta. U funkciji je savremena sportska infrastruktura za razvoj rukometa, košarke, odbojke, tenisa, a izgrađen je  i teren za fudbal kao i teren za odbojku na pesku. U okviru prostranog sportskog kompleksa oformljena je i učionica za teoretsku nastavu, a izgrađena je i stena za sportsko penjanje, dok je trim- staza obnovljena u celini. 
  
U vreme leta na prostoru Omladinskog sportskog kampa Karataš, koji omogućava smeštaj za 350 korisnika, realizuju se brojne pripreme sportista različitih kategorija. U dogovoru sa lekarima, psiholozima i stručnjacima za analitiku u sportu, vrše se medicinski pregledi, psihodijagnostika i motorička merenja. 
14.06.2019.
Fudbaleri FK Čukarički na pregledima u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Prvi tim Čukaričkog na medicinskim proverama u Košutnjaku

U laboratorijama medicine sporta predano se radi u interesu očuvanja zdravlja sportista i svih učesnika u sportskim aktivnostima. Podjednako se vrednuje i podrška psihologa kao i saradnika za analitiku u sportu u cilju  poboljšanja svih karakteristika neophodnih za dobar sportski učinak takmičara.
11.06.2019.
Mlada košarkaška reprezentacija U 19 na medicinskim pregledima u Zavodu

Savremeni uslovi za rad sa sportistima svih kategorija

Redovne zdravstvene kontrole sportista svih uzrasnih kategorija mogu da se obave u laboratorijama ili na terenu.
Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.