Linija
Republicki zavod za sport
9.07.2020.
Plivalište ZSMSRS od sutra otvoreno za posetioce

Nakon kraće pauze Otvoreno plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku, otvara svoja vrata za posetioce 10.07.

Kompleks od pet bazena na velikom prostoru, u zelenilu, pruža pun komfor korisnicima, zbog čega je plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS omiljeno mesto tokom leta.
9.07.2020.
Investiranje u sport

''Izgradnja Multifunkcionalne dvorane u sklopu I Nacionalnog trening centra u Košutnjaku trenutno je najveća investicija u sportsku infrastrukturu, a novi objekat zamišljen je kao multifunkcionalni kompleks za 6 sportova. Moderni trening centar nalaziće se pored Doma sportova. U objektu ukupne bruto povrsine od 16.200 kvadrata, sa specijalizovanim sadržajima namenjenim borilačkim sportovima, nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, kao i centri streljačkog i penjačkog saveza. Organizacija unutrašnjosti osmišljena je da omogući potpunu autonomiju za svaki od pomenutih sportova, kao i sve sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na najvisem nivou. Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove objekat će posedovati i niz zajedničkih sadržaja, kao što su svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor. Izgradnja dobro napreduje. U okviru podzemne etaže nalaziće se 145 parking mesta i streljana, na prizemlju su planirana dva borilišta i košarkaški teren, dok će se na prvom spratu nalaziti još dve trening sale, kao i prateće kancelarije i svlačionice i drugo. Objekat, sam po sebi ne narušava prirodni ambijent u okruženju. Na mestima gde je teren viši, objekat zaranja u teren, pa kosi krovovi objekata obrazuju jedinstvenu ravan dostupnu pešacima i rekreativnom korišćenju. Planirana je staklena ograda na ivici krovne terase, a krovna površina biće zatravljena i uklopljena u celinu sa okolnim terenom i vegetacijom'', izjavljuje direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS g. Goran Bojović.

Investiciju vrednu 12 miliona evra realizuju zajednički Zavod za sport i medicinu sporta RS i Ministarstvo omladine i sporta RS. Otvaranje novog sportskog objekta I Nacionalnog trening centra očekuje se u prvoj polovini sledeće godine.
9.07.2020.
BUDIMO ODGOVORNI

BUDIMO ODGOVORNI, ZAŠTITITE SEBE, SVOJU PORODICU, KOMŠIJE I PRIJATELJE

 
BUDIMO ODGOVORNI PREMA SVOM ZDRAVLJU I ZDRAVLJU DRUGIH. PRATIMO SMERNICE STRUČNIH LICA. ZAŠTITITE SEBE OD INFICIRANJA.
8.07.2020.
Obustava rada sportskih objekata ZSMSRS

Poštovani posetioci, zbog trenutne situacije u vezi sa korona virusom, sportski objekti Zavoda za sport i medicinu sporta RS, Otvoreno plivalište i Dom sportova, privremeno neće raditi.

Korisnici usluga Zavoda za sport i medicinu sporta RS će blagovremeno biti obavešteni o daljem radu navedenih sportskih objekata.
8.07.2020.
Zavod za sport i medicinu sporta RS u službi građana Srbije

I Nacionalni trening centar - Jedinstveni regionalni centar

Na površini sportskog kompleksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS, u okviru kog deluju i laboratorije medicine i psihologije sporta kao i INDOK odeljenje i naučno - istraživački centar Srbije za motorička istraživanja i analitiku u sportu, otpočela je izgradnja novih, savremenih objekata u interesu stvaranja boljih uslova za razvoj sporta na nivou Republike. Kako je predviđeno urbanističkim projektom, u Košutnjaku će biti izgrađena multifunkcionalna dvorana za borilačke sportove, koja će biti u službi razvoja tekvonda, rvanja, džudoa i karate sporta, a prostor za rad biće dostupan i Savezu za sportsko penjanje i Streljačkom savezu Srbije. Radovi na izgradnji veštačke stene za sportsko penjanje se privode kraju. U okviru trim - zone, na besplatno korišćenje, stavljeni su u funkciju i adaptirani tereni za košarku, odbojku i mali fudbal. Obnovljen je i nadograđen kompleks hotelskog smeštaja, koji posluje i po komercijalnim principima, i tako da na dnevnom nivou ugosti i brojne rekreativce i druge posetioce.

 Jedan od delova budućeg izgleda I Nacionalnog trening centra
 
''Radi se na unapeđenju infrastrukture ali i na kontinuiranoj modernizaciji kada je reč o opremi i usavršavanju stručnih kadrova. Danas smo u mogućnosti da ponudimo veliki spektar usluga svim profesionalnim sportistima, rekreativcia ali i našem građanstvu. Sa ponosom još mogu da istaknem da od svog osnivanja, Zavod za sport i mediicinu sporta RS predstavlja i naučno istraživačku bazu kada je reč o podacima testiranja profesionalnih sportista. U planu je da se izvrši i rekonstrukcija upravne zgrade Zavoda, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru jedinstvene ustanove sporta'', ističe Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS.
Sve vesti imgMore


                        
Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.