Linija
Republicki zavod za sport
20.02.2019.
Đoković najbolji sportista planete

Najbolji svetski teniser Novak Đoković proglašen je za svetskog sportistu godine po izboru Akademije "Laureus". To je četvrti put da srpski teniser dobija veliku nagradu. Đoković je već tri puta biran za najboljeg: 2012, 2015. i 2016.

Đoković je do novog priznanja došao pobedivši fudbalere Kilijana Mbapea, Luku Modrića, košarkaša Lebrona Džejmsa, vozača Formule 1 Luisa Hamiltona i atletičara Elijuda Kipčogea, čime se izjednačio sa legendarnim Jusejnom Boltom, koji je takođe četiri puta tokom karijere dobijao čuveni pehar.

Nagrada se po sedmi put dodeljivala u Monte Karlu.
 
Srpski teniser je u drugoj polovini 2018. osvojio Vimbldon, Masters u Sinsinatiju, US open i Masters u Šangaju. 
19.02.2019.
Medicinska podrška lekara Zavoda fudbalerima na kvalifikacionom turniru za EP

Omladinsku fudbalsku reprezentaciju Srbije U19 predvodi Nenad Sakić, a deo stručnog štaba je i lekar Zavoda za sport i medicinu sporta RS dr Miroslav Nikolić.

 
U sklopu priprema za drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Jermeniji odigrane su dve prijateljske utakmice u Poreču, sa vršnjacima iz Hrvatske. Srbija je u grupi sa Italijom, Ukrajinom i Belgijom.
19.02.2019.
Fudbaler FK Čukarički na pregledima i testovima u Zavodu

Mladi fudbaler Čukaričkog obavio je sve neophodne preglede kojim se utvrđuje zdravstveni status sportista.

U sportsko-medicinski pregled ulazi:
  • Fizikalni pregled po sistemima organa
  • Antropometrija: merenje telesne visine, telesne mase, određivanje telesne kompozicije – procenat telesnih masti, mišića, koštanog tkiva i vode
  • Elektrokardiografija (EKG)
  • Spirometrija
  • Laboratorijska analiza krvi (kompletna krvna slika, sedimentacija, biohemijske analize: glikemija, urea, ukupni holesterol, trigliceridi, transaminaze, gvožđe u serumu)
  • Ultrazvučni pregled srca
  • Funkcionalni test opterećenja – kontrola utreniranosti
14.02.2019.
Završen sportski kamp za đake osnovnih i srednjih škola

Veliki broj učesnika u besplatnim programima

 
U Nacionalnom trening centru u Košutnjaku danas je poslednji dan besplatnih sportskih aktivnosti koje su organizovane tokom zimskog raspusta za đake osnovnih i srednjih škola. Zabeležen je veliki broj učesnika u besplatnoj rekreaciji koja je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda.

Brojne programe podjednako su pohađali osnovci i srednjoškolci završnih razreda. Ustaljena praksa je i dodela diploma na kraju programa, prevashodno kao podstrek za razvoj sportskih veština i kao podsetnik na lepo druženje.

13.02.2019.
Mladi teniser iz Osjeka na motoričkim testiranjima

Testiranja  u laboratoriji za motorička istraživanja i analitiku u sportu na izokinetičkom dinamometru i realizacija terenskih motoričkih testova u Nacionalnom trening centru

Sve vesti imgMore


Sva prava zadržana © 2011 Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.Dizajn i razvoj Neotek d.o.o.