Линија
Republicki zavod za sport

IV Национални семинар за секретаре

У уторак, 08.12., у организацији Републичког завода за спорт и Спортског савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта у Свечаној сали „Југославија“ у Палати Србије одржан је IV Национални семинар за секретаре. Пред преко 200 учесника, спортских секретара из целе Србије, Семинар је отворила Министар омладине и спорта госпођа Снежана Самарџић Марковић. Испред Републичког завода за спорт присутне је поздравио директор Јасминко Поздерац, а испред Спортског савеза Србије генерални секретар др Дане Корица.

 
На Четвртом националном семинару за секретаре учествовало је 11 домаћих и 1 инострани предавач који су своја теоријска знања али и практична искуства у раду у спортским организацијама, са спортистима и спортским екипама пренели учесницима Семинара.
 
 
На тему „Акциони план и стратегија спорта“ говорио је начелник сектора за спорт Министарства омладине и спорта, господин Драган Атанасов. Генерални секретар Спортског савеза Србије Дане Корица излагао је на тему „Спортски савез  – данас - сутра“. О „Новинама у листи недозвољених средстава у 2010. години и досадашњим искуствима“ говорио је директор Антидопинг агенције др Ненад Дикић. Гост из Словеније, господин Алеш Шолар, испред Олимпијског комитета Словеније изнео је искуства у организацији и финансирању спорта у Словенији. Проф. др Саша Јаковљевић са Факултета спорта и физичког васпитања излагао је на тему „Школовање стручних кадрова у спорту на високошколским установама – стање и перспектива“. Руководилац рачуноводственог сервиса Спортског савеза Србије, госпођа Радмила Станојковић говорила је на тему „Порески третман прихода у спортским организацијама“. О „Критеријумима за категоризацију спортова, мисаоних спортских игара, спортских вештина, спортиста и спортских стручњака“ говорио је Миодраг Шебек испред Спортског савеза Србије. Мр Александра Санадер испред Републичког завода за спорт излагала је на тему „Нова методологија тестирања спортиста у Републичком заводу за спорт“. Кординатор службе за мала и средња предузећа Телекома Србије, господин Драшковић секретарима је презентовао „БИЗНЕТ за правна лица - умрежавање“. Саветник у сектору за спорт, Министарства омладине и спорта, Данка Васић излагала је на тему „Спорт у локалним самоуправама“. Дипломирани правник Звонимир Поповић, испред Министарства омладине и спорта говорио је о јавним набавкама у спорту.Помоћник директора Пореске управе Републике Србије за образовање и комуникацију Зоран Васић говорио је на тему „Порез у спорту“.
 
По завршетку Семинара традиционално су уручени Сертификати учесницима Семинара као и признања најуспешнијим секретарима. У конкуренцији најуспешнијих секретара гранских савеза проглашен је генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић, док је господин Нинослав Стојковић изабран за најуспешнијег генералног секретара општинских савеза.
 
 

                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.