Линија
Republicki zavod za sport

Утврђивање спортског потенцијала одабраних младих спортиста на камповима

У настојању да се унапреди дечији и омладински спорт на нивоу Републике су организовани Кампови за надарене младе спортисте, са циљем да се створи квалитетна основа, спортска база из које ће се временом стварати спортисти екстра класе, будући светски и европски шампиони.

 

У њихов рад се Завод укључио 1984. године, најпре учешћем на трибинама за спортске тренере организованим у камповима, пружањем стручно саветодавне помоћи а затим кроз утврђивање нивоа могућности њиховог даљег спортског развоја. Од тада Завод непрекидно учествује у праћењу младих спортиста, учесника омладинских спортских кампова, вршећи тестирања на терену у оквиру кампова.

 

Интердисциплинарни стручни тим Завода на терену врши медицински преглед младих спортиста, процену моторичких способности, психолошка тестирања и пружа стручно саветодавну помоћ, како тренерима тако и спортистима.

Резултати ових тестирања се, захваљујући могућностима брзе компјутерске обраде, у највећем делу презентирају тренерима непосредно после испитивања и тиме омогућавају непосредне консултације тренера са стручњацима Завода, уз другу стручно саветодавну помоћ. Комплетно обрађени подаци достављају се накнадно спортским тренерима и спортским савезима, а комплетан извештај Министарству омладине и спорта који је организатор и финансијер спортских кампова.

 


Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.