Линија
Republicki zavod za sport
28.01.2019.

Јединствени регионални центар у служби грађана

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, госп Горан Бојовић, каже: "Завод за спорт и медицину спорта РС је јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у оквиру једне установе. Годинама уназад развијали смо професионални и образовни мултидисциплинарни систем који данас функционише у складу са највишим стандардима.

Такође, радило се и на унапеђењу инфраструктуре али и на континуираној модернизацији када је реч о опреми и усавршавању стручних кадрова. Данас смо у могућности да понудимо велики спектар услуга свим професионалним спортистима, рекреативциа али и нашем грађанству. Са поносом још могу да истакнем да од свог оснивања, Завод за спорт и медиицину спорта РС представља и научно истраживачку базу када је реч о подацима тестирања професионалних спортиста.
 

Више icoMore


23.01.2019.

Делегација у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС у гостима били представници Бадминтон савеза Србије, председник Управног одбора ове организације Радомир Јововић и гост из Кине Ју Каизхонг, директор компаније Сибоаси.

Делегацију је угостио директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић и помоћница директора Тамара Гавриловић.

У Медија центру је одржан састанак на коме је тема била проширење сарадње.


Више icoMore


23.01.2019.

Раст Националног тренинг центра ЗСМСРС

Спортско-рекреативни центар на Кошутњаку добија потпуно ново рухо. На локацији од 12,7 ха предвиђена је реконструкција постојећих, као и изградња нових садржаја у оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС. Међу планираним објектима су мултифункционална дворана за разне врсте спортова, затворени олимпијски базен, стадион са трибинама и атлетским стазама и тениски клуб.

 
Када су у питању спортски садржаји, на месту постојећег фудбалског терена планирана је изградња модерног стадиона са 640 седећих места и зеленим кровом који би се користио за рекреацију.
 
Ускоро ће почети радови на изградњи нове спортске мултифункционалне. У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спортско пењање и дизање тегова.
 
Инвеститор наведених радова је Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Више icoMore


23.01.2019.

Реконструкције постојећих и издрадња нових терена и објеката

Реконструкцијом игралишта у оквиру Трим стазе на Кошутњаку, грађани су добили нове и бесплатне терене на коришћење. За Завод за спорт и медицину спорта РС као Националног тренинг центра, ово је још један корак ка уређењу куће свих спортиста, рекреативаца, перспективних и професионалних спортиста.

 
Ови терени су добили нову тартан подлогу, терен за фудбал вештачку траву, а инсталирана је и расвета на сваком од њих појединачно. Истовремено, постављено је ново постоље за одбојкашку мрежу, фудбалски терен је добио нове голове, а кошаркашки савремене конструкције и кошеве.
 
- Завод је новим Законом о спорту добио статус Националног тренинг центра, па ће се даљом реконструкцијом и надоградњом омогућити националним гранским савезима идеалне услове за рад и припрему наших спортиста . Намера је да комплекс постане зона врхунског спорта због чега и објекти и терени морају задовољити стандарде за међународна такмичења. Садржај, капацитет, опрема… за те објекте, биће дефинисани по правилима националних и међународних савеза – уверава Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта РС.
 
Крајем године у плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта.

Више icoMore


22.01.2019.

САСТАНАК ОДБОРА ДРУГЕ СРПСКЕ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ МЕДИЦИНЕ СПОРТА

Дана 21.01.2019 године у просторијама Медија Центра Завода за спорт и медицине спорта РС одржан је састанак Научног одбора Друге Српске Међународне Конференције Медицине Спорта као припрема и увод у велику конференцију која је планирана у мају месецу.

Научни одбор Конференције 2019 чине реномирани професори и уважене колеге које својим стручним знањем и искуством доприносе овом великом догађају а велика су подршка када је квалитет научног програма у питању. 
 
Састанак је отворио директор Завода г-дин Горан Бојовић  који је и председник Организационог одбора Конференције а скупу су присуствовали актуелни чланови научног одбора и сарадници Завода:
 
Проф Марија Здравковић (директор КБЦ „Бежанијска Коса“, Проф Небојша Тасић (Дедиње), Проф Здеслав Милинковић (председник Удружења за медицину спорта, Проф Ненад Дикић (АДАС), Проф Владимир Јаковљевић (декан Медицинског Факултета у Крагујевцу), Проф Војислав Парезановић (УДК Тиршова), Проф Владислав Вукомановић (в.д. помоћника директора, Институт за мајку и дете), Проф Бранислав Јевтић (Факултет спорта и физичког васпитања), др Тамара Гавриловић (помоћник директора Завода за спорт и медицину спорта РС).
 
Испред Научног одбора страних предавача и гостију, Заводу се прикључио на овој конференцији тим ФИМС-а: prof Yannis Pitsiladis, prof Fabio Pigozzi, prof Demitri Constantinou као и prof Emin Ergen (Аспетар клиника, Катар).

Састанак је био од великог значаја јер се ради на свим детаљима научног програма који је у припреми за конференцију у мају а познате су и сесије које ће слушаоци моћи да прате од 23 - 25. 05. 2019.


Више icoMore


11.01.2019.

Хотел Трим и спортски комплекс Завода у служби врхунског спорта

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета за 56 гостију.

Иако је базно профилисан за смештај спортиста, управа хотела послује и по комерцијалним принципима. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.


Више icoMore


10.01.2019.

Амбуланта Ташмајдан не ради до даљег

Одељење за специјализовану заштиту спортиста Ташмајдан не ради до даљег.

Медицински прегледи и тестирања могу да се обаве на Одељењу медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

Прегледи се заказују од 10 до 14.30 сати сваког радног дана, а радно време медицине спорта је од 7.30 до 15.30 часова.

Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154 


Више icoMore


10.01.2019.

Корективна гимнастика у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рад са децом и младим спортистима

Висококвалификовани стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су образовали програм  превентивно – корективне гимнастике за децу основношколског узраста. Циљ је да се ефикасном методологијом рада обезбеди основа за формирање доброг обрасца држања тела које подржава и добар постурални статус.

Програм превентивно - корективне гимнастике је образован за децу код које је установљен деформитет постуралног статуса, али обухвата и школарце код којих постоје индиције да се наруши добра постура тела. Корективну гимнастику, радним данима у преподневним и послеподневним терминима, реализују  педагози физичке културе у специјализованој сали Националног тренинг центра.


Више icoMore


9.01.2019.

Програм вежбања за младе и старије даме у Заводу

Рекреативно вежбање у Националном тренинг центру


У организацији педагога физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС два пута недељно се у оквиру Националног тренинг центра реализује Трим програм за жене. Рекреативни програм је намењен женској популацији свих узрасних категорија, уз могућност коришћења два или три термина недељно, односно осам или 12 термина месечно.

Аеробно вежбање, уз вежбе снагеумногоме утиче на подизање кондиције, расположења  и одржавање опште радне способности.


Више icoMore


8.01.2019.

Савремена компјутерска 3D анализа постуралног статуса целог тела у Заводу

Препорука за младе и врхунске спортисте

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских такмичара, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.

За још јасније откривање узрока дисфункција локомоторног система, уз статичко постуралну анализу, препоручује се и процена различитих  моторичких вештина или специфичних техничких кретања, чиме се добија шира слика о биомеханици тела уз даље креирање квалитетних тренажних програма за функционалне корекције.


Више icoMore


Странице: < Претходна 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.