Линија
Republicki zavod za sport
28.12.2018.

Бесплатно рекреативно пливање за старије суграђане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативно пливање за грађане преко 60 година  

 
Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи са Градским секретаријатом за спорт и омладину, реализује  програм бесплатног пливања за старија лица. Сваке суботе од 7 до 8 ујутро обезбеђен је бесплатан термин за рекреативно пливање у Националном тренинг центру.

Више icoMore


26.12.2018.

Амбуланта Ташмајдан неће радити у време новогодишњих празника

Пауза у раду до Божића

Обавештавамо кориснике да од  четвртка  27. децембра до Божића (7. јануара) амбуланта Ташмајдан неће  радити.  Прегледи и мерења могу се заказати  на Одељењу медицине спорта Кошутњак.
 
Радно време: 07:30-15:30 часова      Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154  
Заказивање сваког радног дана од 10.00 - 14.30 часова

Више icoMore


26.12.2018.

Остварена сарадња Завода са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета Црне Горе

Завод за спорт и медицину спорта РС потписао је Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање из Никшића у интересу подстицања научноистраживачког развоја.

 
У име Завода за спорт и медицину спорта РС Споразум о сарадњи потписао је директор мр Горан Бојовић, а испред никшићког Факултета за спорт и физичко васпитање декан, Проф. др Стево Поповић.
 
Сарадња две научне установе спорта односи се на размену искуства у сфери научног и стручног образовања и усавршавања, као и удружено деловање у изради и реализацији пројеката.

Више icoMore


25.12.2018.

Рекреација за породиље у Заводу за спорт и медицину спорта РС

ФИТ МАМА- вежбање породиља и беба у Националном тренинг центру

 
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије покренуо је посебан програм за безбедно рекреативно вежбање жена након порођаја који је базиран на утемељеним светским научним студијама. Циљ програма је да се адекватним физичким вежбањем позитивно утиче на опште психофизичко здравље породиља како би се поступно вратиле у стање пре трудноће и порођаја.
 
Програм за младе маме је превасходно осмишљен како би се све функције након порођаја вратиле у првобитно стање, али и како би се успоставила интеракција између мајки које могу делити искуства на тему одгоја деце. Организовану рекреацију реализује педагог физичког васпитања чија је специјалност физичко вежбање у трудноћи и након порођаја.
 
ФИТ МАМА се реализује у Националном тренинг центру два пута недељно, уторком и четвртком од 11.30 до 12.30, а препорука је да маме  имају сагласност свог лекара пре него што отпочну са процесом вежбања.

Више icoMore


24.12.2018.

Лабораторија за психологију спорта Завода у служби врхунског спорта

Социометрија - процена кохезивности спортских екипа - један од предуслова  за успех

Социометрија је поступак психолошке процене и анализе којим се у потпуности може сагледати статус сваког појединца у оквиру спортског колектива. Овом методом могуће је утврдити степен играчке и социјалне интеракције међу члановима спортске екипе, постојање конфликата, начин међусобне комуникације, степен међусобног поверења, кохезивност тима у целини, социјални и психолошки статус сваког играча појединачно као и степен његове интегрисаности и прихваћености у тиму.

На основу анализе функционисања екипе, психолози дају јасне препоруке ради побољшања односа  у екипи како би се омогућио бољи спортски наступ.

Социометрија - процена кохезивности спортских екипа


Више icoMore


19.12.2018.

Олимпијски базен доступан врхунским спортистима и рекреативцима

Базен хала налази се у оквиру Отвореног пливалишта Кошутњак

Олимпијски базен Завода за спорт и медицину спорта РС наткрива се у периоду од септембра до јуна, што погодује репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским клубовима, рекреативцима. Базен хала прилагођена је и за кориснике са посебним потребама.

У склопу Отвореног пливалишта Кошутњак постоји и теретана која служи за припрему врхунских такмичара и рекреацију.
 

Више icoMore


19.12.2018.

Бесплатно рекреативно пливање за старије суграђане у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рекреативно пливање 60+

Завод за спорт и медицину спорта РС, у сарадњи  са Градским секретаријатом за спорт и омладину, реализује  програм бесплатног пливања за старија лица. Сваке суботе од 7 до 8 ујутро обезбеђен је бесплатан термин за рекреативно пливање у Националном тренинг центру.


Више icoMore


19.12.2018.

Рекреација у Националном тренинг центру за најмлађе

Школа пливања за децу и младе

На затвореном базену Националног тренинг центра Завода у току целе године организује се комерцијална школа пливања за децу и младе.

Учесници комерцијалне школе пливања пролазе кроз различите вежбе  у циљу овладавања основним елементима и покретима приликом савладавања различитих пливачких техника.
 
Програм школе пливања се реализује три пута недељно у преподневним и послеподневним терминима.
 
Прво дете (корисник) плаћа пуну цену програма, друго дете има 20 одсто попуста а треће дете из породице програм пливања похађа бесплатно.

Више icoMore


18.12.2018.

Компјутерска 3D анализа постуралног статуса тела у Заводу

Добра постура тела представља усклађеност и функционалност свих компоненти локомоторног система у било ком покрету или положају, и представља основ за квалитетно извођење активности.

 
Развој  тродимензионалних (3D) технологија обезбедио је нове могућности и знатно прецизнија постурална мерења која се могу извршити у Заводу путем  компјутеризоване 3D постуралне анализе тела. Снимање постуре у статичким и динамичким условима може се посматрати као процена структуралних девијација унутар кинетичког ланца, уз оцену симетрије тела у целини. Промене у структури доводе или су последица мишићних дисбаланса који се често могу идентификовати у статичким и динамичким постуралним проценама.
 
Компјутеризована 3D кинематичка анализа односи се на усклађеност главних регија: стопала и скочног зглоба, колена, доње регије леђа, карлице и кука, горње регије леђа, рамена, главе и врата.

Више icoMore


17.12.2018.

Ивана Шпановић на прегледима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У Заводу за спорт и медицину спорта РС најуспешнија атлетичарка Србије Ивана Шпановић обавила је  медицинске прегледе и друга тестирања.

 
У складу са Правилником о утврђивању способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима активни учесници спортских активности прегледе и друга мерења раде на сваких шест месеци у Заводу за спорт и медицину спорта РС. Оверавањем такмичарског картона, од стране лекара медицине спорта, даје се сагласност за активно бављење спортом. Осим прегледа, стручњаци Завода дају сугестије везано за исхрану, суплементацију и за унапређење тренажног процеса.
 
Једном годишње све националне селекције и сви професионални спортисти у обавези су да обаве ултразвук срца.

Више icoMore


Странице: < Претходна 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.