Линија
Republicki zavod za sport
11.01.2019.

Хотел Трим и спортски комплекс Завода у служби врхунског спорта

Хотел Трим функционално је повезан са спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел са две смештајне јединице капацитета за 56 гостију.

Иако је базно профилисан за смештај спортиста, управа хотела послује и по комерцијалним принципима. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу, што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.


Више icoMore


10.01.2019.

Амбуланта Ташмајдан не ради до даљег

Одељење за специјализовану заштиту спортиста Ташмајдан не ради до даљег.

Медицински прегледи и тестирања могу да се обаве на Одељењу медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку.

Прегледи се заказују од 10 до 14.30 сати сваког радног дана, а радно време медицине спорта је од 7.30 до 15.30 часова.

Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154 


Више icoMore


10.01.2019.

Корективна гимнастика у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Рад са децом и младим спортистима

Висококвалификовани стручњаци Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије су образовали програм  превентивно – корективне гимнастике за децу основношколског узраста. Циљ је да се ефикасном методологијом рада обезбеди основа за формирање доброг обрасца држања тела које подржава и добар постурални статус.

Програм превентивно - корективне гимнастике је образован за децу код које је установљен деформитет постуралног статуса, али обухвата и школарце код којих постоје индиције да се наруши добра постура тела. Корективну гимнастику, радним данима у преподневним и послеподневним терминима, реализују  педагози физичке културе у специјализованој сали Националног тренинг центра.


Више icoMore


9.01.2019.

Програм вежбања за младе и старије даме у Заводу

Рекреативно вежбање у Националном тренинг центру


У организацији педагога физичког васпитања Завода за спорт и медицину спорта РС два пута недељно се у оквиру Националног тренинг центра реализује Трим програм за жене. Рекреативни програм је намењен женској популацији свих узрасних категорија, уз могућност коришћења два или три термина недељно, односно осам или 12 термина месечно.

Аеробно вежбање, уз вежбе снагеумногоме утиче на подизање кондиције, расположења  и одржавање опште радне способности.


Више icoMore


8.01.2019.

Савремена компјутерска 3D анализа постуралног статуса целог тела у Заводу

Препорука за младе и врхунске спортисте

У интересу квалитетног сагледавања могућности  врхунских такмичара, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је набавио 3D систем за кинематичку анализу кретања који представља један од основних стубова интегралног процеса тестирања.

Свеобухватна процена функција система за кретање, стандардно заступљена у дијагностичкој понуди Завода за спорт и медицину спорта РС, у великој мери унапређена је применом 3D кинематичке анализе постуралног статуса у статичким условима и кретању.

Статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.

За још јасније откривање узрока дисфункција локомоторног система, уз статичко постуралну анализу, препоручује се и процена различитих  моторичких вештина или специфичних техничких кретања, чиме се добија шира слика о биомеханици тела уз даље креирање квалитетних тренажних програма за функционалне корекције.


Више icoMore


31.12.2018.

Новогодишња честитка

Завод  за спорт и медицину спорта РС жели срећну и успешну  Нову годину спортистима, пословним партнерима, рекреативцима, пријатељима, у нади да ћемо и у новој 2019. години заједно да градимо боље сутра за српски спорт.


Више icoMore


31.12.2018.

Базени Завода за спорт и медицину спорта РС

Желимо вам угодне тренутке у нашим објектима

Балон хала на отвореном пливалишту ЗСМСРС
 
Базен у Дому спортова ЗСМСРС
 
Опширније Опширније


Више icoMore


31.12.2018.

Радно време I Националног тренинг центра ЗСМСРС током предстојећих празника

Због предстојећих Новогодишњих и Божићних празника, радно време спортских објеката Завода за спорт и медицину спорта РС, Дома спортова и Затвореног олимпијског базен, ће бити следеће:

-          31.12.2018. године са радним временом до 15 часова и 30 минута;
-          01.01.2019. године  је нерадан дан;
-          02.01.2019. године са уобичајеним радним временом;
-          06.01.2019. године са радним временом до 15 часова и 30 минута;
-          07.01.2019. године је нерадан дан;
 
Нашим верним и будућим корисницима желимо пуно успеха у раду и даље као и до сада, уз најлепше жеље у наредној години.

Више icoMore


31.12.2018.

Амбуланта Ташмајдан неће радити у време новогодишњих празника

Пауза у раду до Божића

Обавештавамо кориснике да од  четвртка  27. децембра до Божића (7. јануара) амбуланта Ташмајдан неће  радити.  Прегледи и мерења могу се заказати  на Одељењу медицине спорта Кошутњак.
 
Радно време: 07:30-15:30 часова      Контакт телефон: 011/ 3555 460 локал:154  
Заказивање сваког радног дана од 10.00 - 14.30 часова

Више icoMore


28.12.2018.

Тим психолога Завода на располагању спортистима

Консултативно саветодавни рад са спортистима у оквиру одељења за психологију спорта

 
Консултативно саветодавни рад са спортистима примењив је и пожељан у фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. Основно се овај вид услуга оставља спортистима као избор, осим у случајевима када се иницијалним тестирањем увиди потреба за оваквом врстом третмана. Уз сагласност спортисте отпочиње индивидуални рад са којим се уједно уређује сфера и динамика деловања. Уколико је неопходно, у консултативно саветодавне разговоре могу се укључити  тренери или родитељи.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.