Линија
Republicki zavod za sport
11.03.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС прославио 63. рођендан

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије обележио је 63. годину постојања и представио је нове пројекте за будуће шампионе. На 12,7 хектара почела је изградња нових садржаја, а до краја године биће и реконструкција постојећих, док ће у мају Завод бити домаћин 2. Српске међународне конференције спортске медицине, уз 40 еминентних предавача и више од 1000 учесника.

Према речима директора Завода за спорт и медицину спорта РС Горана Бојовића, већ 63 године простор у Кошутњаку је кућа свих спортиста, али и омладине међу којима се крију неки нови шампиони.
 

Уз велику подршку Министарства омладине и спорта, спортско-рекреативни центар и научно-истраживачка делатност у Кошутњаку представљају важну зону врхунског спорта, јер спортисти на једном месту имају најбоље услове за припреме, смештај и комплетну здравствену заштиту.

-Са поносом могу да најавим да је проширење Националног тренинг центра коначно почело. Након дугог планирања, добијања свих неопходних дозвола и финансијске подршке Владе Републике Србије, почели смо изградњу две стене за спортско пењање. Инвеститор радова је најпознатија компанија у свету за изградњу стена за спортско пењање „Волтопија Софија“ (Walltopia Sofia), која на пројекту ради у конзорцијуму са још две домаће компаније. Инвестиција је вредна око милион евра, а завршетак радова се очекује средином лета - наводи директор Бојовић.
 
У међувремену, на простору Завода за спорт и медицину спорта РС отпочиње изградња и мултифункционалне дворане за разне врсте спортова (рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво и дизање тегова), а укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра.
У плану је и изградња затвореног олимијског базена, стадиона са трибинама и зеленим кровом.
Крајем године, како најављује директор Горан Бојовић, предвиђена је и реконструкција управне зграде, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење.
На крају свечаности, директор Завода за спорт и медицину спорта РС је уручио захвалнице савезима, удружењима и појединцима за изузетне резултате и допринос у име развоја спорта у земљи и свету.

Свечаном пријему присуствовали су представници Министарства омладине и спорта, Министарства здравља, РФЗО, представници Олимпијског комитета Србије и секретари националних гранских савеза.


Више icoMore


7.03.2019.

Промотивни медицински прегледи у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Једном месечно бесплатни прегледи  на Одељењу медицине спорта Кошутњак

 
Уз подршку Министарства здравља и Министарства омладине и спорта наставља се промоција бесплатних медицинских прегледа на Одељењу медицине спорта у Кошутњаку.
Сваке четврте недеље у месецу,  четвртком,  током целе 2019. године биће реализовани медицински прегледи и консултације са лекарима различитих специјалности.
Пријаве се врше почетком четврте недеље у месецу, неколико дана пре промоције бесплатних медицинских прегледа. Ове године први бесплатни прегледи биће реализовани у четвртак 28. марта.
Све додатне информације можете добити од  11 до 14 сати на бројеве телефона: 011/ 3555 460 и 3555 461, локал 154; имејл: medicina@rzsport.gov.rs

Више icoMore


6.03.2019.

Отпочела изградња вештачке стене у Кошутњаку

Спортски комплекс Завода биће богатији за једно спортско борилиште

У новембру прошле године закључен  је тендер за изградњу вештачке стене за спортско пењање у Кошутњаку. Изградња савременог пењишта је у току, а план је да се у близини атлетског стадиона Завода за спорт и медицину спорта РС изграде две стене за спортско пењање.  Прва, тзв. боулдер стена и друга од 17 метара предвиђена за тежинско, брзинско и рекреативно пењање.

Изградња вештачке стене тече у складу са стандардима Међународне федерације за спортско пењање, будући да је намера да објекат служи и за одржавање међународних спортских манифестација.
 
На Олимпијским играма у Токију 2020. године, спортско пењање уврштено је, по први пут, у званичан програм такмичења.

Више icoMore


6.03.2019.

Завод за спорт и медицину спорта РС прославља 63. рођендан

У Клубу посланика 8. марта у 13 сати биће уприличена прослава поводом 63. године постојања Завода за спорт и медицину спорта РС.

 
Завод за спорт и медицину спорта РС настао  је  9. марта 1956. године, првобитно као Савезни завод за физичку културу,  у сврху унапређења рекреације и спорта уопште.
И након више од шест деценија рада научно-истраживачка установа у Кошутњаку заузима значајно место у систему спорта Републике, а ужива и велико поверење шире спортске јавности.
У лабораторијама медицине спорта предано се ради у интересу очувања здравља спортиста и свих учесника у спортским активностима. Подједнако се вреднује и подршка психолога као и сарадника за аналитику у спорту у циљу  побољшања свих карактеристика неопходних за добар спортски учинак такмичара.
Истим интензитетом научна установа спорта подстиче рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана.

Више icoMore


28.02.2019.

Кошаркашки турнир спортиста у колицима у Заводу за спорт и медицину спорта РС

У суботу 2. марта у 11.30 у Националном тренинг центру Завода за спорт и медицину спорта РС одиграва се турнир кошаркаша у колицима. Кошаркаши Сингидунума  из Београда и најбоља кошаркашка селекција из Апатина одмериће снаге на турниру у оквиру НЛБ лиге.  Ово такмичење је уједно и увод за учешће на Европском првенству Ц дивизије у Бугарској где је реално очекивати висок пласман српских такмичара и прелазак у виши ранг такмичења, односно у Б дивизују. На турниру учествују и екипе кошаркаша у колицима "ВРБАС" из Бања Луке, "УНА САНА" из Бихаћа и "ФЛИНКСТОНЕС" из Граца.

 
Квалитет репрезентације Србије кошаркаша у колицима из године у годину напредује, те сада чак пет српских интернационалаца професионално наступају за клубове из Грчке и Републике Српске.
 
Савез кошаркаша у колицима Србије је добровољна, невладина и непрофитна спортска организација, основана 21.јула.2004. године као савез клубова кошаркаша у колицима Србије, ради организованог бављења кошаркашким спортом и остваривања посебних, заједничких интереса и потреба у области кошарке у колицима.
 
Првобитно, савез је настао удруживањем седам клубова, а тренутно у свом саставу има четири клуба и делује у складу са правилима Међународне асоцијације кошаркаша у колицима.

Више icoMore


26.02.2019.

Ускоро излази публикација „Резултати спортиста Србије“ за 2018. годину

ИНДОК служба Завода  за спорт и медицину спорта РС учествовала  је у  изради публикације Резултати спортиста Србије

  
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије објављује публикацију „Резултати спортиста Србије“ као годишњи преглед највећих српских спортских домета. Прикупљање и издавање резултата спортиста за претходну годину  реализује се у сарадњи са  Националним гранским савезима, а у интересу праћења успешности српског спорта.
Публикација је документ на основу кога Министарство омладине и спорта и остале спортске структуре врше евалуацију, планирање и расподелу новчаних средстава.
Од 2000. године формирана је централна база података о резултатима спортиста Србије доступна за јавност на званичном сајту Завода.

Више icoMore


26.02.2019.

Друга Српска конференција медицине спорта од 23. до 25. маја

Завод за спорт и медицину спорта РС је домаћин 2. Српске конференције медицине спорта

 
Завод за спорт и медицину спорта РС  ће бити домаћин 2. Српске међународне конференције медицине спорта  која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. у Центру Сава.
У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.
Прва Српска међународна конференција спортске медицине одржана је 2015. године  у  сарадњи са клиником Аспетар из Катара, специјализованом за ортопедију и медицину спорта. Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 
Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 
 
Учесници  на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.

Више icoMore


22.02.2019.

Градоначелник др Зоран Радојичић обишао је трим стазу Завода за спорт и медицину спорта РС

Градоначелник Београда Зоран Радојичић и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић обишли су трим стазу на којој је соларно напајање замењено електричним напајањем целом дужином дела за трчање, док је трим стаза пресвучена новом тартан подлогом.

 
Радојичић је нагласио да старо соларно напајање енергијом није функционисало због чега је уведена нова лед расвета чија је вредност 6,5 милиона динара.
 
– На 1200 метара постављена су 52 сијалична места са новим командама и кабловима за лед расвету, еколошки прихватљива – навео  је градоначелник и додао да је ово решење много повољније због мање потрошње енергије.
 
Директор Горан Бојовић је изразио захвалност градоначелнику и председнику општине Чукарица и свима који су помогли реализацију овог пројекта, и истакао да са новом расветом Завод за спорт и медицину спорта РС и град  Београд раде искључиво за добробит грађана.
 
–  Ово је зона где првенствено тренирају професионални спортисти, али не само они, већ је стаза отворена за све грађане. Бесплатно је коришћење трим стазе,  али и свих терена који су у склопу трим стазе – закључио је директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


19.02.2019.

Медицинска подршка лекара Завода фудбалерима на квалификационом турниру за ЕП

Омладинску фудбалску репрезентацију Србије У19 предводи Ненад Сакић, а део стручног штаба је и лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић.

 
У склопу припрема за други круг квалификација за Европско првенство у Јерменији одигране су две пријатељске утакмице у Поречу, са вршњацима из Хрватске. Србија је у групи са Италијом, Украјином и Белгијом.

Више icoMore


14.02.2019.

Завршен спортски камп за ђаке основних и средњих школа

 Велики број учесника у бесплатним програмима

 
У Националном тренинг центру у Кошутњаку данас је последњи дан бесплатних спортских активности које су организоване током зимског распуста за ђаке основних и средњих школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

Бројне програме подједнако су похађали основци и средњошколци завршних разреда. Устаљена пракса је и додела диплома на крају програма, превасходно као подстрек за развој спортских вештина и као подсетник на лепо дружење.


Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.