Линија
Republicki zavod za sport
9.05.2019.

Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију Завода за спорт и медицину спорта РС

Изузетни услови за рад са спортистима

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије.

Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију.


Више icoMore


7.05.2019.

Тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта РС

Интердисциплинарни приступ у раду са врхунским такмичарима и перспективним спортистима

Тимови стручњака Завода за спорт и медицину спорта РС из различитих области стављају све своје расположиве капацитете за потребе развоја врхунског спорта, примарно у интересу очувања здравља спортиста и унапређења форме такмичара.

Одељење медицине спорта свакодневно обавља прегледе и тестирања која обухватају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ЕКГ, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У складу са  граном спорта и дисциплином коју спортиста тренира, врши се и процена моторичких способности батеријом специфичних тестова која обухвата све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

У Заводу за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку  врши се и психодијагностика и процена психолошке припремљености за такмичења.

Лабораторије су опремљене најмодернијом опремом за спортско-медицинске прегледе, моторичка тестирања и психолошку дијагностику. Примењује се савремена методологија рада, а готово све услуге Завода могу да се обаве и на терену. 


Више icoMore


6.05.2019.

Лабораторија за психологију спорта Завода за спорт и медицину спорта РС

Јединствена лабораторија за психологију спорта у Србији

Тим психолога примењује батерију психолошких тестова који садрже инструменте за процену нивоа спортске такмичарске анксиозности, развијености психолошких вештина за превладавање стреса у спорту као и  спортског самопоуздања и самопоштовања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за  процену интензитета и структуре спортске мотивације и примена психолошких стратегија и вештина током извођења којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама. 

Стручни сарадници Лабораторије за психологију спорта користе и савремени Биофидбек инструмент уз помоћ кога могу да се прате психофизиолошки процеси којих испитаник обично није свестан а над којима може да се успостави вољна контрола. Повратне информације добијене  преко савремене мерне технологије  омогућавају процес учења потребних психолошких техника како би се остварио успешан такмичарски наступ.

За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског тима.

Лабораторија за психолошку дијагностику спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. 


Више icoMore


25.04.2019.

Радно време током Васкрса и Међународног празника рада

Радно време Дома спортова и Затвореног олимпијског базена Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника


Више icoMore


19.04.2019.

Радно време током Васкрса и Међународног празника рада

Радно време Дома спортова и Затвореног олимпијског базена Завода за спорт и медицину спорта РС током предстојећих празника


Више icoMore


19.04.2019.

Изградња мултифункционалне хале у Заводу за спорт и медицину спорта РС

На површини спортског комплекса Завода, у оквиру ког делују и лабораторије медицине и психологије спорта као и ИНДОК одељење и научноистраживачки центар Србије за моторичка истраживања и аналитику у спорту, отпочиње изградња нових, савремених објеката у интересу стварања бољих услова за развој спорта на нивоу Републике. Како је предвиђено урбанистичким пројектом, у Кошутњаку у плану је изградња савремене мултифункционалне дворане за борилачке спортове. Сале за борења биће у служби развоја теквонда, рвања, џудоа и карате спорта, а простор за рад биће доступан и Савезу за спортско пењање и Стрељачком савезу Србије.

 
Крајем ове године у плану је да се изврши и реконструкција управне зграде Завода, чиме би се увезале лабораторије за медицину, психологију, аналитику у спорту и ИНДОК одељење, а све у циљу како би се подигао ниво услуга у оквиру јединствене установе спорта.

Више icoMore


17.04.2019.

Студенти Високе спортске и здравствене школе у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су у Заводу за спорт и медицину спорта РС били студенти Високе спортске и здравствене школе.

 
Упознати су са расположивим капацитетима и ресурсима Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Више icoMore


12.04.2019.

Делегација Војне академије Београд у посети Заводу

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић угостио је професоре Катедре за физичку културу Војне академије Београд. Овом приликом делегација професора са Војне академије упознала се са деловањем научноистраживачке установе спорта.


Више icoMore


11.04.2019.

Трим стаза Завода и спортска игралишта доступни свим корисницима

 Бесплатна рекреација на отвореном у Кошутњаку       

   
Трим стаза Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије доступна је за све групе корисника бесплатно. Шетња, брзо ходање или трчање могуће је у свако годишње доба по трасираном делу у природи дужине од 1200 метара. Стаза са тартан подлогом има 17 станица за вежбање које се налазе у проширеним деловима на сваких 100 метара. Уз савремене справе за вежбање, постављене су и табле са обавештењима о врсти вежбе и тежини приказаног задатка тако да корисник може да вежба у складу са својим могућностима. Видео-надзор и осветљење путем електричног напајања постављено је целом дужином стазе, али и у делу терена за кошарку, одбојку, мали фудбал, чиме је обезбеђено несметано и безбедно  коришћење и у вечерњим сатима.
 
У оквиру трим-зоне, на бесплатно коришћење, стављени су у функцију и адаптирани  терени за кошарку, одбојку и мали фудбал.
 
Пре почетка коришћења спортских објеката у трим-зони неопходно је да корисници прочитају правилник понашања који се налази на огласној табли на самом улазу. На истом месту инсталиран је и пункт одакле у одређено време делује одељење за рекреацију Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


8.04.2019.

Бројне селекције на припремама у Кошутњаку

Отворена летња башта хотела Трим

 
Хотел Трим функционално је повезан са читавим спортским комплексом Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије због чега је погодан за кондиционе припреме спортиста. Смештајни објекат се налази у Кошутњаку и егзистира као спортски хотел отвореног типа са капацитетом за 56 гостију распоређених у оквиру две смештајне јединице. У понуди хотела су једнокреветне и двокреветне собе, апартман, сала за теоретску наставу, ресторан и летња башта капацитета за 120 гостију. Неопходан комфор спортистима (кошаркашима) и другим гостима у току боравка обезбеђује и уређеност самог простора хотела унутар ког је инсталиран намештај преко прописаног стандарда. Опремљеност кухињског блока и стручност лица је на високом нивоу што омогућава  припремање хране према индивидуалним потребама спортиста.
 
Комплекс хотелског смештаја базно је профилисан за смештај спортиста, али послује и по комерцијалним принципима, те тако на дневном нивоу угости и бројне рекреативце и друге посетиоце. У зони хотела 2018. године изграђена су и два игралишта за децу млађег и старијег узраста.   
Хотел Трим, као базу за припреме, тренутно користи најбоља пливачка селекција Србије и Савез за синхроно пливање Србије, а очекује се и долазак веслачке репрезентације Србије и ватерполиста из Румуније.

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

                     
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.