Линија
Republicki zavod za sport
26.02.2019.

Ускоро излази публикација „Резултати спортиста Србије“ за 2018. годину

ИНДОК служба Завода  за спорт и медицину спорта РС учествовала  је у  изради публикације Резултати спортиста Србије

  
Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије објављује публикацију „Резултати спортиста Србије“ као годишњи преглед највећих српских спортских домета. Прикупљање и издавање резултата спортиста за претходну годину  реализује се у сарадњи са  Националним гранским савезима, а у интересу праћења успешности српског спорта.
Публикација је документ на основу кога Министарство омладине и спорта и остале спортске структуре врше евалуацију, планирање и расподелу новчаних средстава.
Од 2000. године формирана је централна база података о резултатима спортиста Србије доступна за јавност на званичном сајту Завода.

Више icoMore


26.02.2019.

Друга Српска конференција медицине спорта од 23. до 25. маја

Завод за спорт и медицину спорта РС је домаћин 2. Српске конференције медицине спорта

 
Завод за спорт и медицину спорта РС  ће бити домаћин 2. Српске међународне конференције медицине спорта  која ће се одржати од 23. до 25. маја 2019. у Центру Сава.
У сарадњи Завода за спорт и медицину спорта РС, Интернационалне  Федерације медицине спорта (ФИМС) и Удружења за медицину спорта Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржава се научна конференција медицине спорта на којој учествује  30 домаћих и иностраних еминентних предавача.
Прва Српска међународна конференција спортске медицине одржана је 2015. године  у  сарадњи са клиником Аспетар из Катара, специјализованом за ортопедију и медицину спорта. Друга  Српска међународна конференција медицине спорта прилика је да се усвоје нова, потврђена  сазнања, и имплементирају у пракси како би се унапредио рад и очувало здравље спортиста. Осим предавања, слушаоци имају могућност да узму учешће  у показним радионицама  где се кроз практичан приказ  врши обука. 
Предавачи  на 2. Српској конференцији  медицине спорта су лекари различитих специјалности и спортски стручњаци из земље и света, а очекује се преко 1000 учесника. 
 
Учесници  на конференцији:  Проф Јанис Питсиладис (ФИМС/УК), Проф Фабио Пигози (ФИМС/Италија), Проф Демитри Константиноу (ФИМС/ Јужна Африка), Проф Викторија Бадтиева (ФИМС/Русија), Проф Матс Борјенсон (ФИМС/ Шведска), Проф Џејмс Билзон (ФИМС/УК), Проф Џероен Сварт (ФИМС/Јужна Африка), Проф Минхао Кси (ФИМС/Кина), Проф Емин Ерген (Аспетар/Турска), Брајеш Митал (УАЕ), Мурад Граири (ФИФА Здравствени Центар Дубаи, УАЕ), Јасин Зергуини (УАЕ), Наел Ел Шал (УАЕ), Проф Радо Пишот (Словенија) и многи други.

Више icoMore


22.02.2019.

Градоначелник др Зоран Радојичић обишао је трим стазу Завода за спорт и медицину спорта РС

Градоначелник Београда Зоран Радојичић и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић обишли су трим стазу на којој је соларно напајање замењено електричним напајањем целом дужином дела за трчање, док је трим стаза пресвучена новом тартан подлогом.

 
Радојичић је нагласио да старо соларно напајање енергијом није функционисало због чега је уведена нова лед расвета чија је вредност 6,5 милиона динара.
 
– На 1200 метара постављена су 52 сијалична места са новим командама и кабловима за лед расвету, еколошки прихватљива – навео  је градоначелник и додао да је ово решење много повољније због мање потрошње енергије.
 
Директор Горан Бојовић је изразио захвалност градоначелнику и председнику општине Чукарица и свима који су помогли реализацију овог пројекта, и истакао да са новом расветом Завод за спорт и медицину спорта РС и град  Београд раде искључиво за добробит грађана.
 
–  Ово је зона где првенствено тренирају професионални спортисти, али не само они, већ је стаза отворена за све грађане. Бесплатно је коришћење трим стазе,  али и свих терена који су у склопу трим стазе – закључио је директор Завода за спорт и медицину спорта РС.

Више icoMore


19.02.2019.

Медицинска подршка лекара Завода фудбалерима на квалификационом турниру за ЕП

Омладинску фудбалску репрезентацију Србије У19 предводи Ненад Сакић, а део стручног штаба је и лекар Завода за спорт и медицину спорта РС др Мирослав Николић.

 
У склопу припрема за други круг квалификација за Европско првенство у Јерменији одигране су две пријатељске утакмице у Поречу, са вршњацима из Хрватске. Србија је у групи са Италијом, Украјином и Белгијом.

Више icoMore


14.02.2019.

Завршен спортски камп за ђаке основних и средњих школа

 Велики број учесника у бесплатним програмима

 
У Националном тренинг центру у Кошутњаку данас је последњи дан бесплатних спортских активности које су организоване током зимског распуста за ђаке основних и средњих школа. Забележен је велики број учесника у бесплатној рекреацији која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

Бројне програме подједнако су похађали основци и средњошколци завршних разреда. Устаљена пракса је и додела диплома на крају програма, превасходно као подстрек за развој спортских вештина и као подсетник на лепо дружење.


Више icoMore


12.02.2019.

Надзор над стручним радом у области спорта- поверени посао Завода за спорт и медицину спорта РС

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије обавља Надзор над стручним радом у области спорта. Увид и процена квалитета рада у спорту подразумева анализу стручног рада спортских организација и спортских стручњака који обављају активности и делатности прописане важећим Законом о спорту. Спортски стручни надзорници врше увид у рад спортске организације и прате ниво поштовања прописа у односу на регистровану делатност. Именовани надзорници, по потреби,  могу да дају предлог мера за унапређење квалитета рада, док тежи облици прекршаја могу да се санкционишу. Овакав систем праћења квалитета рада дугорочно омогућава да се систем спорта усклади са законски дефинисаним стандардима, као и да се стручно деловање у сфери спорта подигне на виши ниво и усклади са савременим научним тенденцијма.

 
У складу са предвиђеним планом за 2018. годину обављено је 119 надзора над стручним радом у области спорта- 103 редовна и 16 ванредних.

Више icoMore


12.02.2019.

Спортско медицински прегледи о трошку РФЗО

И током 2019. године, сарадња са Фондом се наставља, са филијалама које су биле додељене 2018. године.

 
Све информације везане за филијале које су обухваћене поменутим прегледима (прегледи деце 6-14 година), могу се одрадити у нашој установи.
 
Све информације, као и списак филијала, могуће је пронаћи на нашем сајту.
 

Више icoMore


8.02.2019.

Од петка 8. фебруара отпочиње са радом амбуланта Ташмајдан

Одељење медицине спорта на услузи спортистима

Здравствена јединица медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС Ташмајдан од петка 8. фебруара поново је доступна за прегледе спортиста. Прегледи се заказују преко кол центра сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Више icoMore


8.02.2019.

Програм бесплатних рекреативних активности за ђаке основних и средњих школа

Oпширније


Више icoMore


6.02.2019.

Рекреација у базен хали Завода за спорт и медицину спорта РС

Од септембра до маја зимска сезона купања

Олимпијски базен на пливалишту Кошутњак доступан је корисницима током целе године, будући да се након летње сезоне наткрива и ставља у функцију за развој водених спортова националних селекција и у службу рекреације. Радно време пливалишта је од 7 до 22 сата, а цена улазнице је прилагођена према категорији корисника.

Базен хала у Кошутњаку ради од септембра до маја када следи припрема за летњу купалишну сезону.
 
У непосредној близини објекта налази се и теретана. 

Више icoMore


Странице: < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа >

Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.